home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Jack Bobridge wint de eerste etappe van de Santos Tour Down Under 2015 voor UniSA Australia

Toegevoegd: dinsdag 20 januari 2015 om 9:26:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Jack Bobridge wint de eerste etappe van de Santos Tour Down Under 2015 voor UniSA AustraliaDe eerste etappe van de Santos Tour Down Under 2015 vond vandaag plaats tussen Tanunda en Campbelltown. De kopgroep van deze etappe had niet eens de beklimming van Checkers Hill nodig om weg te rijden van het peloton en bleef het peloton uiteindelijk nipt voor en Jack Bobridge (UniSA Australia), de snelste van de vier renners uit de kopgroep, wist zo deze eerste etappe te winnen. Bobridge pakte hiermee ook de leiderstrui van het algemeen klassement van de Zuid-Australische wedstrijd.

  De samenvatting van de eerste etappe van de Santos Tour Down Under 2015: Tanunda > Campbelltown - 132,5 km

  Vrijwel meteen na de start maakten drie renners zich los van het peloton en Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE), Lieuwe Westra (Astana) en Maxim Belkov (Katusha) krijgen al snel gezelschap van Jack Bobridge (UniSA Australia).

  Terwijl hun voorsprong oploopt tot net onder de 3 minuten wint Jack Bobridge de eerste tussensprint in de eerste ronde op het circuit rondom de startstad (zie het parcours van de etappe).

  De voorsprong van de 4 renners loopt vervolgens verder terug door de inzet van Team Sky, Giant-Alpecin en BMC aan de kop van het peloton en bij de tweede tussensprint, ditmala gewonnen door Luke Durbridge, is hun voorsprong nog maar 1'45". Terwijl de voorsprong vervolgens terugliep tot ver onder de minuut weten zij vervolgens weer een voorsprong van een hele minuut op te bouwen op de top van Checkers Hill, waar Jack Bobridge alles op alles zette om de eerste punten voor het bergklassement te pakken.

  In de afdaling naar de finish komt het peloton gevaarlijk dichtbij maar het lukt hen niet om de kopgroep echt terug te pakken want alhoewel het peloton van heel dichtbij ziet hoe de kopgroep de finishlijn nadert houdt niets Jack Bobridge meer tegen op zijn superdag om deze etappe te winnen in een sprint!

  Jack Bobridge, die de Santos Tour Down Under 2015 met name wilde gebruiken als een goede training voor zijn werelduurrecord poging, begint zijn seizoen dus goed, niet alleen als training maar ook door een paar extra prijzen op te rapen!

  De klassementen van de eerste etappe van de Santos Tour Down Under 2015

  Het klassement van de eerste etappe Tanunda > Campbelltown

  Hieronder vindt u de top 10 van deze etappe:

  1/ Jack Bobridge (UniSA Australia) - 2h59'44"
  2/ Lieuwe Westra (Astana Pro Team)
  3/ Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE)
  4/ Maxim Belkov (Team Katusha)
  5/ Niccolò Bonifazio (Lampre-Merida)
  6/ Gianni Meersman (Etixx-QuickStep)
  7/ Juan Jose Lobato (Movistar Team)
  8/ Heinrich Haussler (IAM Cycling)
  9/ Steele von Hoff (UniSA Australia)
  10/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)

  Het algemeen klassement

  In het algemeen klassement zorgen de etappeoverwinning en de eerste tussensprint ervoor dat Jack Bobridge al meteen de eerste seconden pakt op de renners met wie hij in de kopgroep zat:

  1/ Jack Bobridge (UniSA Australia) - 2h59'31"
  2/ Lieuwe Westra (Astana Pro Team) - +0'04"
  3/ Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE) - +0'06"
  4/ Maxim Belkov (Team Katusha) - +0'10"
  5/ Niccolò Bonifazio (Lampre-Merida) - +0'13"
  6/ Gianni Meersman (Etixx-QuickStep)
  7/ Juan Jose Lobato (Movistar Team)
  8/ Heinrich Haussler (IAM Cycling)
  9/ Steele von Hoff (UniSA Australia)
  10/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)

  Videosamenvatting van de eerste etappe van de Tour Down Under 2015

  De tweede etappe morgen: Unley > Stirling weggelegd voor sprinters?

  Morgen vindt de tweed etappe van de Santos Tour Down Under 2015 plaats tussen Unley en Stirling, over een afstand van 150,5 kilometer. Op basis van het profiel van de etappe en het parcours in de vorm van verschillende circuits, is de kans groot dat deze etappe morgen eindigt in een massasprint: bekijk het parcours van de tweede etappe van de Santos Tour Down Under 2015.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1745x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2015 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer vier ?