home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De hervorming van de professionele wielersport: het laatste nieuws

Toegevoegd: maandag 08 december 2014 om 22:41:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De hervorming van de professionele wielersport: het laatste nieuwsDe laatste keer dat we de hervorming van de professionele wielersport 2015-2020 bespraken was in april 2014, na de publicatie van de eerste editie van de newsletter "info réforme".

  Sindsdien was het volledige radiostilte over dit onderwerp, terwijl het een belangrijk onderwerp is voor alle acteurs van de professionnele wielersport, waaronder natuurlijk de fans.

  In het laatste persbericht van de UCI vonden we niet meer informatie, maar velowire.com wist toch de hand te legggen op de laatste details, die u exclusief in dit artikel vindt.

  De hervorming van de professionnele wielersport 2015-2020 gaat verder in het duister

  In maart werd de eerste editie van de newsletter "Info Réforme" dus verzonden aan de organisatoren, aan de renners en aan hun verschillende verenigingen en andere vertegenwoordigers, en er werd toen beloofd dat de newsletter iedere stap van de hervorming zal vergezellen, gedurende de hele invoeringsperiode.

  Sindsdien is de UCI overgestapt op een nieuwe website (die er best goed uit ziet) en de newsletter is sindsdien niet eens meer beschikbaar op de website. Er werd sindsdien ook geen enkele volgende editie verzonden.

  De titel van het laatste persbericht van de UCI, UCI WorldTour seminar welcomes the return of credibility to the sport, and marks the beginning of the implementation of the reform of men's elite road cycling gaf waarschijnlijk niet alleen mij de indruk dat de UCI eindelijk weer nieuwe informatie verstrekte over de hervorming van de professionnele wielersport. Dit was echter niet het geval want in het persbericht over het seminar van de UCI WorldTour 2014 wat georganiseerd werd op 4 en 5 december in Montreux, in Zwitserland, besprak simpelweg de grote lijnen van de onderwerpen die besproken werden tijdens het seminar, zonder verdere details te geven.

  We lezen er echter wel dat een nieuwe standaard met operationele regels voor de ploegen (de « cahier des charges ») ingevoerd zal worden, om zo te garanderen dat alle renners goed worden begeleid en ondersteund en dat in 2014 al, acht ploegen deze standaard bij wijze van test hebben toegepast.
  Daarnaast geeft het persbericht aan dat er ook een strikte standaard voor de organisatie wordt ingevoerd vanaf volgend jaar voor de verschillende organisatoren.

  Wat betreft de hervorming zelf gaf het persbericht eigenlijk alleen maar aan dat deze heel belangrijk is en dat er nog een groot aantal dingen besproken moet worden en dat geen enkele beslissing overhaast genomen moet worden. Ten slotte merken we op dat de UCI aandringt op het feit dat de basis van de piramide van de wielersport belangrijk is, een onderwerp wat al in het eerste artikel van velowire.com over dit onderwerp werd besproken, in het interview met Guillaume Di Grazia.

  Over een ander onderwerp geeft het persbericht aan dat de UCI de processen en regels gaat herzien met betrekking tot de invoering van technische nieuwtjes die in 2014 zijn getest dankzij uitzonderlijke afspraken met betrekking tot de regels, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een camera door Jérémy Roy in de Tour Poitou-Charentes dit jaar:


  Dit zegt ons dus eigenlijk verder weinig over de hervorming ...

  De laatste details over de hervorming van de professionnele wielersport 2015-2020

  velowire.com wist echter de hand te leggen op een paar details en de eerste daarvan betreft de verschillende divisies die de wielersport zouden verdelen met betrekking tot ploegen en tot wedstrijden.

  Het gaat hierin om drie divisies die als volgt er uit zouden zien:
  • 1ste divisie "WorldTour": ongeveer 120 wedstrijddagen voor de UCI WorldTeams (die tot op heden UCI ProTeams heten, alhoewel er vaak ten onrechte gesproken wordt over WorldTour ploegen)
  • 2de divisie "ChallengeTour": ongeveer 120 wedstrijddagen voor de UCI ChallengeTeams (de huidige Continental Pro ploegen)
  • 3de divisie Continentale Circuits: met een vrij aantal wedstrijddagen voor de Continental ploegen en de opleidingsploegen van de UCI WorldTeams (deze twee soorten ploegen zouden dan samen opgemaakt worden uit de huidige Continental ploegen)

  wat betreft de "WorldTour" en de "ChallengeTour" geeft de UCI aan dat hun benaming nog kan veranderen

  Kijkend naar deze definitie van 3 divisies merken we al meteen op dat de opleidingsploegen van de ploegen uit de 1ste divisie niet langer, zoals voorheen het geval was, onderdeel uit maken van de 1ste divisie maar nu van de 3de divisie.

  Wat betreft de deelname aan wedstrijden verandert dit ook het een en ander en de regels zouden nu als volgt zijn:

  De deelname aan wedstrijden volgens de november 2014 versie van de hervorming


  Dat zijn nogal wat pijltjes, veel meer dan voorheen en we zien zo dat de deelname aan wedstrijden van een lager niveau nu uitgebreid wordt. Om het een en ander wat duidelijker te maken kunt u ook onderstaande weergave van dezelfde informatie bekijken:
  De deelname aan wedstrijden volgens de november 2014 versie van de hervorming


  Het tweede detail wat ik vandaag met u kan delen is dat van de klassementen die van kracht worden met deze hervorming. Samengevat zijn er drie nieuwigheden:
  • een klassement van de WorldTeams en van de ChallengeTeams en een promotie/degradatie systeem tussen deze twee klassementen/divisies
  • het opzetten van wereldklassementen (individueel en per land) over een beweegbare periode van 12 maanden
  • het opzetten van individuele klassementen en klassementen per land over een beweegbare periode van 12 maanden voor de continentale kalenders


  Hieronder vindt u de geplande klassementen:
  De klassementen volgens de versie van november 2014 van de hervorming


  Dat is voorlopig de enige informatie die ik u kan verstrekken met betrekking tot de hervorming van de professionnele wielersport, in afwachting van een officiële communicatie van de UCI!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 6640x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France)| UCI ProTour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Enfin, une référence valable sur la structure officielle de l'UCI.

  | Pierre Mailhiot | dinsdag 09 december 2014 om 4:04:32

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is n keer n ?