home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 204 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2014: interviews met Julien Simon & Samuel Dumoulin

Toegevoegd: donderdag 13 november 2014 om 0:31:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2014: interviews met Julien Simon & Samuel DumoulinAfgelopen vrijdag kreeg Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) de prijs als winnaar van de Coupe de France PMU 2014 uitgereikt. Zo kwam - na 2012 met Samuel Dumoulin, die deze prijs ook won in 2013 voor de AG2R La Mondiale ploeg - deze prijs weer terug bij de Cofidis ploeg.

  Ter gelegenheid van de prijsuitreiking georganiseerd door de Ligue Nationale de Cyclisme in het Hippodrome van Vincennes (in samenwerking met de PMU natuurlijk), heeft velowire.com een aantal filmpjes gemaakt met daarin de speeches maar ook interviews van Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) en van Julien Simon, respectievelijk de nummers 2 en 1 van het algemeen individueel klassement van de Coupe de France PMU 2014. U vindt deze in onderstaand artikel!

  Marc Madiot: "ik hoop dat we in de toekomst met nog meer zullen zijn"

  Zoals gebruikelijk werd de introductie van de avond gedaan door Marc Madiot, uiteraard niet in zijn rol als manager van de FDJ.fr ploeg maar in zijn functie als Voorzitter van de Ligue Nationale de Cyclisme.

  Wederom zoals gebruikelijk, en in lijn met zijn interview in de Franse sportkrant L'Equipe diezelfde dag, hamerde Madiot op de kwaliteiten van de wielersport in Frankrijk en de belangrijke rol die Frankrijk speelt in het wielrennen wereldwijd ... Ter gelegenheid van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2014 sprak de voorzitter van de Ligue (bond) de wens uit om de Coupe de France te zien uitbreiden in plaats van wedstrijden te zien verdwijnen* ...

  De prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2014

  Het was toen tijd om de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2014 te doen met:
  • Armindo Fonseca (Bretagne-Séché Environnement) als beste jongere, met 6 punten meer dan Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale)
  • de Bretagne-Séché Environnement ploeg als beste ploeg met 16 punten meer dan de AG2R La Mondiale ploeg
  • en de volgende top 5 voor het individueel algemeen klassement van de Coupe de France PMU 2014:

   1/ Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) - 194 punten
   2/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) - 121 punten
   3/ Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale) - 118 punten
   4/ Armindo Fonseca (Bretagne-Séché Environnement) - 106 punten
   5/ Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) - 100 points
  De prijsuitreiking zelf wordt altijd een beetje snel afgehandeld want in een korte tijd moeten al deze renners langs komen om hun prijs op te halen en te poseren voor de foto's, dus het filmpje van de prijsuitreiking is eigenlijk niet de moeite waard. Daarom stel ik u voor om in plaats daarvan de foto's te bekijken van de prijsuitreiking!

  >> bekijk de foto's van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2014

  Interview met Julien Simon, winnaar van de Coupe de France PMU 2014

  Na de prijsuitreiking heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) te interviewen, voor het eerst dus de winnaar van de Coupe de France PMU. Bekijk zijn reactie in onderstaand interview waarin hij ook spreekt over zijn programma in aanloop naar het nieuwe seizoen!

  Interview met Samuel Dumoulin, 2de van het algemeen klassement van de Coupe de France PMU 2014

  Na twee keer achter elkaar de Coupe de France PMU te hebben gewonnen moest Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) het dit jaar doen met de 2de plaats achter Julien Simon. Terwijl Simon voor het eerst al de leiding nam in het klassement na de Route Adélie de Vitré (op 4 april 2014) en vervolgens definitief, zonder de plaats aan kop nog kwijt te raken, na de Tour du Finistère twee weken later, was Samuel Dumoulin nooit ver weg en Simon was dus pas zeker dat hij dit klassement zou winnen na de Grand Prix d'Isbergues.

  Dumoulin, altijd beschikbaar voor een interessant interview legt uit hoe de Coupe de France PMU 2014 gezien door de nummer 2, die deze in 2012 en 2013 wist te winnen, eruit zag:

  Arnaud Démare tegen een paard!

  Naast de gebruikelijke sulkys race, met renners en oud-renners, vond dit jaar ook een strijd "paard tegen fiets" plaats met aan de ene kant Arnaud Démare (FDJ.fr), de huidige Franse kampioen, tegen Pierre Vercruysse. Bekijk de overwinning van Démare in het filmpje van LeTrotTV hieronder:

  Het interview van Armindo Fonseca door Daniel Mangeas

  Voordat het zover was interviewde Daniel Mangeas - die de prijsuitreiking aan elkaar praatte - Armindo Fonseca (Bretagne-Séché Environnement), die vervolgens de sulkys race won. Aangezien ik zelf niet de gelegenheid heb gehad om hem te interviewen, deel ik hieronder ook dit interview:

  De wedstrijden van de Coupe de France PMU 2015

  * Marc Madiot sprak de wens uit het aantal wedstrijden van de Coupe de France te zien toenemen. Dit is niet echt het geval in 2015 want twee wedstrijden verdwijnen van de Coupe de France PMU kalender - de Grand Prix de la Somme "Conseil Général 80" die de kalender heeft verlaten maar nog wel wordt georganiseerd en de Châteauroux Classic de l'Indre – Trophée Fenioux die niet langer zal worden georganiseerd.

  Daartegenover staan twee nieuwe wedstrijden die normaal gesproken toegevoegd zullen worden aan de Coupe de France PMU 2015 kalender: La Roue Tourangelle die plaats zal vinden op 26 april 2015 en de GP de Fourmies op 6 september 2015.

  De Coupe de France PMU 2015 kalender zal er dan als volgt uit komen te zien:
  > Grand Prix Cycliste La Marseillaise op 1 februari 2015
  > Classic Loire Atlantique op 21 maart 2015
  >
  Cholet - Pays-de-Loire op 22 maart 2015 (wat helaas de laatste editie zal zijn)
  > Route Adélie de Vitré op 3 april 2015
  > Paris-Camembert op 5 april 2015
  > GP de Denain Porte du Hainaut op 16 april 2015
  > Tour du Finistère op 18 april 2015
  > Tro-Bro Léon, de Bretonse Parijs-Roubaix, op 19 april 2015
  > La Roue Tourangelle op 26 april 2015
  > Grand Prix de Plumelec-Morbihan op 30 mei 2015
  > Boucles de l'Aulne - Châteaulin op 31 mei 2015
  > La Poly Normande op 2 augustus 2015
  > GP de Fourmies op 6 september 2015
  > Tour du Doubs op 13 september 2015
  > Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais op 20 september 2015
  > Tour de Vendée op 4 oktober 2015

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4143x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer negen ?