home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Continental Pro ploeg Orange Cycling wordt gesponsord door Roompot Vakanties

Toegevoegd: woensdag 13 augustus 2014 om 21:48:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Continental Pro ploeg Orange Cycling wordt gesponsord door Roompot VakantiesOp 20 april lieten de voormalige Nederlandse renners Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel, samen met Michael Zijlaard (de man van Leontien van Moorsel), weten dat zij een nieuwe volledig Nederlandse ploeg op wilden richten, destijds onder de noemer "Orange Cycling".

  Het betrof toen een eerste aankondiging die met name die met name als doel had om een sponsor aan te trekken.

  Terwijl Tom Dumoulin (Team Giant-Shimano) vandaag de tijdrit won in de Eneco Tour liet de nieuwe ploeg weten dat zij haar hoofdsponsor had gevonden!

  De sponsor: Roompot Vakanties

  In het kader van een contract van 2 jaar met een optie voor verlenging gaat Roompot Vakanties de samenwerking aan met dit 100% Nederlandse initiatief wat een ploeg op wil bouwen rondom een aantal ervaren renners en verschillende Nederlandse toekomstige talenten.

  Volgens de nieuwe sponsor is de samenwerking onder de naam Roompot/Orange Cycling Team logisch aangezien Roompot de enige grote speler in de markt van vakantieparken die helemaal in Nederlandse handen is is. Daarnaast wil Roompot Vakantieparken de samenwerking gebruiken om de boodschap fietsen & bewegen is leuk en gezond beter bij haar gasten te brengen.

  In juni werd nog bekend dat Roompot Vakanties de keuze moest maken uit het sponsoren van de UCI ProTeam ploeg Belkin Pro Cycling Team (als één van de sponsors ; Belkin had voor de Tour aangekondigd haar sponsoring aan het eind van het jaar te beëindigen) of de toekomstige Continental Pro ploeg Orange Cycling. Uiteindelijk kreeg de 100% Nederlandse ploeg dus de voorkeur van het Nederlandse bedrijf.

  De voortgang van het project

  bron foto: Roompot/Orange Cycling TeamHet hebben van een sponsor is natuurlijk belangrijk maar de ploeg moet uiteraard ook verder met het aantrekken van renners en het opzetten van haar administratieve en sportieve structuur.

  Hierover werd eerder bekend dat de ploeg een aanvraag ingediend heeft voor de status van UCI Pro Continental ploeg voor 2015 en daarmee dus de eerste stap heeft gezet in de officiële oprichting van de ploeg. Dit brengt echter weer nieuwe verplichtingen met zich mee: het aantrekken van minimaal 16 renners, 3 ploegleiders en 5 andere staff members (ploegarts, mecaniciens...) en dat voor 1 oktober aanstaande (om precies te zijn moeten er 10 rennerscontracten getekend zijn voor 1 oktober, 15 voor 20 oktober en 16 voor 1 december).

  De ploeg geeft hierover aan in gesprek te zijn met meerdere renners en zich daarbij vooral te richten op talenten met de wil deze renners de kans geven zich op een verantwoorde manier verder te ontwikkelen.

  Volgens de geruchten zou de ploeg in gesprek zijn met renners zoals Bert-Jan Lindeman (ex-Vacansoleil en tegenwoordig bij Rabobank Development Team), Maurits Lammertink (ex-Vacansoleil en tegenwoordig bij Cyclingteam Jo Piels), Johnny Hoogerland (ex-Vacansoleil en tegenwoordig in de Italiaanse Androni Giocattoli-Venezuela ploeg) en Maarten Tjallingii (Belkin Pro Cycling Team), maar officieel heeft Roompot/Orange Cycling Team nog geen enkele naam bekend gemaakt ...

  De ploeg zal dus een plaatsje vinden in het peloton in de tweede divisie in 2015, maar ze heeft nu al de garantie deel te kunnen nemen aan verschillende UCI WorldTour wedstrijden (in het persbericht ten onrechte ProTour wedstrijden genoemd) waaronder met name de Eneco Tour en de Amstel Gold Race.

  De officiële presentatie van de ploeg zal plaatsvinden op 2 januari 2015 tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

  De komst van Johnny Hoogerland zou inmiddels al bevestigd zijn en de ploeg zou moeten bestaan uit 18 renners.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 4557x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Bonjour, je suis un collectionneur de cartes de coureurs de cyclisme, commepuis je faire pour avoir le cartes de Votre coureurs ? Merci de me repondre, salutations sportives.
  Paolo Gandolfi
  via Bixio, 66
  43125 Parma
  Italy

  | Paolo Gandolfi | donderdag 03 maart 2016 om 22:04:44

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer zeven ?