home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De tweets van de week, speciale Giro editie

Toegevoegd: vrijdag 30 mei 2014 om 12:10:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De tweets van de week, speciale Giro editieDe tweets van de week waren altijd een groot succes op velowire.com toen iedere week nog een selectie van de beste Tweets werd geplaatst.

  Na een lange afwezigheid vindt u hieronder een speciale editie in het kader van de Giro d'Italia 2014. De Italiaanse Grote Ronde lijkt namelijk een inspiratiebron te zijn geweest voor verschillende twitter-renners en dat is voor velowire.com natuurlijk een reden om de beste Tweets uit te lichten!

  De Giro d'Italia, da's toch de Ronde van Italië?

  Ja inderdaad, de Giro d'Italia is inderdaad de Ronde van Italië, maar daarom nog niet per sé een Ronde in Italië en dit jaar vertrok deze dus vanuit Ierland, met 3 etappes, één ploegentijdrit en twee gewone etappes. Zoals u weet gaat de Tour de France 2014 trouwens zo ook van start in Yorkshire, om precies te zijn in Leeds ... en dat is niet alleen verwarrende voor de wielerfans maar ook voor de renners (voor diegenen die een visa hebben weten te bemachtigen om Groot-Brittannië binnen te komen).

  De Duitse renner Simon Geschke (Team Giant-Shimano) heeft al behoorlijk wat gereisd sinds hij profrenner werd bij Skil-Shimano in 2009 (na een stage eind 2008 bij Milram) maar Ierland behoorde blijkbaar nog niet tot zijn eerdere bestemmingen:

  Het geheim van Marcel Kittel

  Toen de renners eenmaal gewend waren aan de Ierse start was het tijd voor Marcel Kittel, ook van de Giant-Shimano ploeg, om zijn geheimpje prijs te geven. De Duitse renner die net de tweede etappe van de Ronde van Italië 2014 had gewonnen en daarna de rode trui van het puntenklassement overhandigd had gekregen zei hierover het volgende ...

  (vertaald: Ik moet iets toegeven: ik heb altijd al eens bij de start willen staan met een mooie dame die een paraplu voor me vasthoudt ... !)

  Wat hebben Conchita Wurst en Bernhard Eisel gemeen?

  Middenin de Giro d'Italia 2014 hebben verschillende renners het Eurovisie songfestival gekeken. In sommige ploegen leidde dat overigens tot behoorlijke discussies want met de verschillende nationaliteiten in één ploeg zijn de meningen uiteraard verdeeld ... Eén van de renners die de uitzending van deze zangwedstrijd bekeek was Bernhard Eisel (Team Sky). En wat heeft deze Oostenrijkse renner gemeen met Conchita Wurst (eigenlijk Tom Neuwirth genaamd), naast hun nationaliteit? Dat lezen we terug in zijn Tweets hierover:

  Het verjaardagscadeau van Adam Hansen .. en van Marcel Kittel?

  In een 3 weken lang durende wedstrijd vieren natuurlijk meerdere renners hun verjaardag.

  Adam Hansen (Lotto-Belisol), één van de weinige renners die de 3 Grote Rondes in één jaar aflegt sinds 2012, was één van hen en zoals gebruikelijk vinden we de gebruikelijke humor terug in de Tweets van de Australische renner (u kent Adam Hansen wellicht van zijn Tweets waarin we zagen hoe moe hij was tijdens het trainingskamp vroeg in het seizoen) waarin hij aangeeft dat de Ronde van Ierland hem een verblijf van 3 weken in Italië heeft aangeboeden voor zijn verjaardag, alles inbegrepen met huisvesting en eten!

  Marcel Kittel vierde zijn verjaardag dezelfde dag en stelde dus aan Adam Hansen voor om dit samen te vieren, zeker omdat het toeval wilde dat de Giant-Shimano en Lotto-Belisol ploegen in hetzelfde hotel zaten.

  Als Kittel de volgende dag met koorts de wedstrijd verlaat denkt Adam Hansen te weten waarom ...

  Een "selfie" met een hoge buzz factor

  Op zijn verjaardag won Marcel Kittel de 3de etappe van de Giro d'Italia 2014 en dat deed hij door van verre terug te komen. De enorme krachtsexplosie die hiervoor nodig was zorgde ervoor dat de Duitse renner net over de finishlijn helemaal op was en op de grond bij lag te komen.

  Voor David McCarthy, zelf jonge renner in het Nicolas Roche Performance Team, leek dit de perfecte gelegenheid om een foto te maken op basis van een op dit moment erg populair concept: de selfie. Als je zijn Instagram account bekijkt lijkt hij nogal fan van dit concept te zijn en David had blijkbaar niet in de gaten dat dit niet het juiste moment was en hij verwachtte zeker niet de kritiek die hij vervolgens over zich heen kreeg op de social media.

  De Belgische fotograaf Kristof Ramon plaatste namelijk op zijn Instagram de foto die had gemaakt van deze jongen op het moment waarop hij zijn selfie maakte, met de titel een andere wedstrijd, een andere sukkel:

  ... en vanaf dat moment viel iedereen over McCarthy heen, terecht, met name op Twitter (met een groot aantal illegale kopiën van de foto van Kristof Ramon).

  Na een dag met negatieve Tweets begrijpt David McCarthy dan dat wat hij heeft gedaan niet echt goed was en wilde hij dus zijn excuses aanbieden. Dit deed hij door de volgende tekst te plaatsen op zijn Instagram en op de Twitter account van Nicolas Roche:

  Marcel Kittel besluit vervolgens het hem niet al te kwalijk te nemen maar maakt wel van de gelegenheid gebruik om te kijken of hij hier iets van geleerd heeft:


  Dat is echter niet echt zeker, kijkend naar deze discussie die hij voerde met Kristof Ramon:

  Een andere foto, een ander kind!

  Toen de Giro in Italië was aangekomen kregen we een nieuwe foto te zien, ditmaal met ... een klein meisje aan kop van het peloton! :)

  Heeft dan niemand meer een greintje respect?

  Wanneer Giampaolo Caruso (Team Katusha) ten val komt door de gladde wegen met de regen die aan het begin van deze Giro d'Italia 2014 nogal aanwezig was, zien we dat veel mensen echt geen respect meer hebben!

  Op het moment dat Caruso afgevoerd wordt in een ambulance maakt een toeschouwer namelijk van de gelegenheid gebruik om zijn bidon en zijn helm te stelen! Dat wordt opgemerkt door Philippe Maertens, de persvertegenwoordiger van de Russische ploeg:

  Blijkbaar is ook dit probleem inmiddels weer opgelost ...

  Een rustdag op de fiets

  Deze Tweet van Angelo Tulik (Team Europcar) heeft geen verdere uitleg nodig ...

  Maar waar ligt Riposo?

  Op hetzelfde moment zoeken anderen naar de startplaats ... Riposo!

  Een dag in de sneeuw

  Wanneer de organisator van de Giro d'Italia besluit de etappe via de Stelvio en de Gavia door te laten gaan ondanks het slechte weer op deze hoge bergen, is natuurlijk niet iedereen daar blij mee. Ik bespaar u de discussies over de communicatie over een eventuele neutralisatie van de wedstrijd in de afdaling van de Stelvio, maar als we zien wat er die dag tijdens de TV uitzending van deze etappe te zien was, wordt duidelijk dat het waarschijnlijk toch een beetje té gevaarlijk was om deze etappe in deze omstandigheden plaats te laten vinden:

  Nathan Haas (Garmin-Sharp) vat deze etappe op de volgende wijze samen:

  De opa van Simon Geschke?

  Bernhard Eisel is niet de enige renner met een baard (zie zijn Tweet over Conchita Wurst hierboven): Simon Geschke (Team Giant-Shimano) laat ook zijn baard staan.

  Wanneer Daniel Lloyd (Global Cycling Network, GCN) deze man ziet aan de finish van de 17de etappe in Vittorio Veneto denkt hij dat het de opa van Geschke is!

  Juichen voor niets ...

  Tijdens de 17de etappe, een overgangsetappe, gaat een grote groep van 25 renners er vandoor en aangezien vrijwel alle ploegen in deze groep vertegenwoordigd waren en omdat geen enkele renner uit deze groep een bedreiging vormde voor het algemeen klassement liet het peloton hen hun gang gaan en wist de kopgroep het peloton dus vooruit te blijven. De kopgroep kwam echter niet als één geheel over de finishlijn want na een aanval van Thomas de Gendt (Omega Pharma-QuickStep), op zoek naar een paar puntjes voor het bergklassement, wordt een groep van 5 renners gevormd en zij rijden samen naar de finish. In deze groep weet Stefano Pirazzi (Bardiani-CSF) de etappe in een sprint te winnen en voor de andere renners van de oorspronkelijke kopgroep blijft dan alleen nog maar de 6de plaats over.

  Jussi Veikkanen (FDJ.fr) was echter vergeten dat er 5 renners voor hen uit reden en de kampioen van Finland dacht zo de etappe te winnen, zoals we in onderstaande foto kunnen zien:

  Zo ongeveer hetzelfde als wat er gebeurde met Filippo (Pippo) Pozzato (Lampre-Merida) in de Roma Maxima in 2013 en u herinnert zich wellicht nog dat Luca Paolini (Team Katusha) vervolgens in 2014 een grapje met hem uithaalde door een rode clownsneus op te zetten op het moment dat hij over de finishlijn kwam. Dat was dan ook het gevoel wat Veikkanen had na de etappe ...

  Als het Twitter account van de Giro zich van roze trui vergist ...

  Zoek de fout:

  It wasn't me!

  Het was al bekend dat Adam Hansen (Lotto-Belisol) Tweets verstuurd die duidelijk een plaatsje verdienen in de Tweets van de week. Dat was wederom het geval toen hij reageerde op deze foto waarop we hem zien met een Italiaanse politieagent!

  En wat waren die "speciale bidons" die hij gebruikte tijdens de klimtijdrit?

  Buiten de Giro

  Andere renners doen niet mee met de Giro d'Italia 2014 ... maar hun Tweets verdienen toch een plaatsje in de Tweets van de week! Hieronder vindt u er een paar die de moeite waard zijn :)

  Als je geen zin meer hebt in wheelies op een fiets!

  Peter Sagan (Cannondale), krijgt een idee als hij een zebra in de wei ziet staan. En wat als hij zijn fiets inruilde voor een zebra?

  Met een Lapierre fiets ...

  Als de batterij van je elektrische derailleur leeg is .. wordt het moeilijk om te schakelen. Als dat Anthony Geslin (FDJ.fr) overkomt en hij toch het grote tandwiel wil gebruiken vindt hij al snel een creatieve oplossing door er een steentje tussen te doen:

  Steentje? Nee .. zoals Jérémy Roy aangeeft is het hiermee nu echt een Lapierre fiets geworden! (la pierre = Frans voor "de steen")

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 6318x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week| Giro d Italia| Giro d'Italia 2014 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer één ?