home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 214 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tom van Asbroeck wint Cholet Pays de Loire in een sprint met de kopgroep van de dag

Toegevoegd: zondag 23 maart 2014 om 22:04:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tom van Asbroeck wint Cholet Pays de Loire in een sprint met de kopgroep van de dagWe zagen vandaag een soortgelijk scenario als voor de Classic Loire Atlantique (gisteren) in de 37ste editie van [[Cholet Pays de Loire]]: een grote kopgroep die al vreg in de wedstrijd gevormd werd en die niet meer teruggehaald werd door het peloton. In tegenstelling tot gisteren was het vandaag echter niet één renner die uiteindelijk richting de finish reed maar Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) won de wedstrijd in de sprint, voor Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles) en Sébastien Turgot (AG2R La Mondiale).

  Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), die gisteren de leiding had genomen in het klassement van de Coupe de France PMU na zijn overwinning in de Classic Loire Atlantique, blijft voorlopig aan kop van dit klassement.

  De samenvatting van Cholet Pays de Loire 2014

  Na slechts 4 kilometer leidde een aanval van Rudy Kowalski (Roubaix-Lille Métropole) tot de vorming van een kopgroep met maar liefst De kopgroep22 renners. We vinden in die groep dan naast Kowalski ook Gediminas Bagdonas en Sébastien Turgot van AG2R La Mondiale, Jimmy Engoulvent voor Europcar, Christophe Laporte voor Cofidis, Arnaud Courteille en Pierrick Fédrigo voor FDJ.fr, Benoît Jarrier en Armindo Fonseca voor Bretagne-Séché Environnement, David Lozano van de Amerikaanse Novo Nordisk ploeg (die volledig bestaat uit renners die diabates hebben en die zo aan willen tonen dat zij ondanks deze ziekte toch een sport op profniveau uit kunnen oefenen), Tom van Asbroeck en Thomas Sprengers voor de Belgische ploeg Topsport Vlaanderen-Baloise, Karol Domagalski voor Caja Rural-Seguros RGA, Frederik Veuchelen van Wanty-Groupe Gobert, Ilnur Zakarin van RusVélo, Adrian Kurek voor CCC Polsat-Polkowice, Dimitri Le Boulch voor BigMat-Auber 93, Benjamin Giraud en Yoann Paillot van Team La Pomme Marseille, Sébastien Delfosse van Wallonie-Bruxelles, Tom Goovaerts voor Veranclassic-Doltcini en ten slotte Sergey Shilov van de Lokosphinx ploeg.

  Na iets meer dan 50 kilometer heeft deze grote kopgroep al een voorsprong van 8 minuten en het peloton lijkt zich niet echt in te spannen om hen terug te halen. Niet echt verrassend met zoveel ploegen die aan kop vertegenwoordigd waren en de invloed van korte regenbuitjes maar met name ook de wind op de wedstrijd.

  Zo'n 40 kilometer verderop lijdt een massale valpartij in het peloton dan tot de vorming van een achtervolgingsgroep die na 100 kilometer een achterstand van 4'50" heeft op de kopgroep terwijl de achterblijvende renners van het tweede peloton zich nog eens op op zo'n 2'30" achter hen bevinden. Dit speelt natuurlijk in het voordeel van de 22 renners aan kop die hun voorsprong weliswaar terug zien lopen maar nooit echt een dreiging voelen van de achtervolgingsgroep.

  David Lozano en Karol DomagalskiOp vrijwel alle klimmetjes (het bijbehorende klassement kent in totaal 10 klimmetjes in deze wedstrijd), zagen we David Lozano en Karol Domagalski zich enigszins losmaken van de kopgroep om de punten te pakken, en op de top van de Côte du Fief Sauvin gaat de laatstgenoemde er dan echt alleen vandoor. De Poolse renner van de Spaanse ploeg slaat dan al snel een gaatje, tot 1'20" op 64 kilometer van de finish.
  Terwijl de voormalige kopgroep nog eens twee elementen kwijtraakt, Zakarin en Le Boulch, wordt Domagalski uiteindelijk teruggepakt om zo opnieuw een kopgroep van 20 renners te vormen. Het is dan de beurt aan Bagdonas om te proberen er alleen vandoor te gaan maar zijn eerste poging loopt op niets uit, totdat hij er opnieuw vandoor gaat, ditmaal samen met 5 andere renners: Fédrigo, Jarrier, Sprengers, Veuchelen en Delfosse. Iets verderop is het dan de beurt aan Courteille en vervolgens Van Asbroeck om het gaatje dicht te rijden, even later gevolgd door Kowalski, Paillot and Engoulvent en uiteindelijk ook Sébastien Turgot die opgewacht werd door zijn ploegmaat Bagdonas in deze kopgroep.

  Met 12 renners komen zij dan de eerste keer over de finishlijn, op weg naar het slotcircuit van 29 kilometer. Na een aanval van Arnaud Courteille vanuit deze kopgroep vinden we dan een duo aan kop, aangezien de renner van de FDJ.fr ploeg gezelschap kreeg van Sébastien Delfosse. Dit duurt echter niet lang en een nieuwe poging van Yoann Paillot en twee andere van Arnaud Courteille blijven ook zonder succes.

  Tom van Asbroeck wint Cholet Pays de Loire 2014De kopgroep raakt dan nog een aantal renners kwijt en uiteindelijk wordt de overwinning beslist in een sprint van een groepje met 7 renners. Sébastien Delfosse denkt de wedstrijd dan te kunnen winnen maar hij werd uiteindelijk voorgegaan door Tom van Asbroeck die zo [[Cholet Pays de Loire]] 2014 wint!

  De foto's van Cholet Pays de Loire 2014

  U vindt een selectie van foto's van [[Cholet Pays de Loire]] 2014 in de bijbehorende fotorubriek:

  >> De foto's van Cholet Pays de Loire 2014

  U kunt ook een fotoselectie van Cholet Pays de Loire voor Team Novo Nordisk bekijken op de website van de ploeg.

  De klassementen van Cholet Pays de Loire 2014

  Hieronder vindt u de klassementen van deze 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2014:

  Het klassement van Cholet Pays de Loire 2014

  Het podium van Cholet Pays de Loire 2014Hieronder vindt u de top 10 van de wedstrijd:

  1/ Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) - 5h13'38"
  2/ Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles)
  3/ Sébastien Turgot (AG2R La Mondiale)
  4/ Pierrick Fédrigo (FDJ.fr)
  5/ Benoit Jarrier (Bretagne-Séché Environnement)
  6/ Jimmy Engoulvent (Team Europcar)
  7/ Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert)
  8/ Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale) - +0'06"
  9/ Arnaud Courteille (FDJ.fr) - +0'10"
  10/ Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise) - +0'35"

  Het klassement van de Coupe de France PMU na Cholet Pays de Loire 2014

  Alexis Gougeard, leider in de Coupe de France PMU 2014Na [[Cholet Pays de Loire]] 2014 verandert het individueel klassement maar een beetje en Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) bijft aan de leiding, na zijn overwinning in de Classic Loire Atlantique gisteren.

  1/ Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) - 50 punten
  2/ Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole) - 35 punten
  3/ Sébastien Turgot (AG2R La Mondiale) - 25 punten
  4/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) - 25 punten
  5/ Julien Duval (Roubaix-Lille Métropole) - 23 punten
  6/ Pierrick Fédrigo (FDJ.fr) - 20 punten
  7/ Julien Bérard (AG2R La Mondiale) - 20 punten
  8/ Benoit Jarrier (Bretagne-Séché Environnement) - 18 punten
  9/ Arthur Vichot (FDJ.fr) - 18 punten
  10/ Jimmy Engoulvent (Team Europcar) - 16 punten

  Klassement van de heuvels van Cholet Pays de Loire 2014

  David Lozana, beste klimmerHieronder vindt u het klassement van de 10 heuvelsrace van [[Cholet Pays de Loire]] 2014:

  1/ David Lozano (Team Novo Nordisk) - 36 punten
  2/ Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) - 7 punten
  3/ Arnaud Courteille (FDJ.fr) - 6 punten
  4/ Yoann Paillot (Team La Pomme Marseille) - 6 punten
  5/ Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise) - 5 punten

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 20171x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Cholet-Pays de Loire| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus zes ?