vrijdag 24 januari 2014 om 09u15

Voor deze 4de etappe werd weer een echte sprintfinish verwacht vandaag bij de aankomst in Victor Harbor. André Greipel pakte er eindelijk zijn etappeoverwinning terwijl de Duitse renner in de voorgaande edities zelden tot aan de 4de etappe heeft moeten wachten om op het hoogste podium te klimmen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 4de etappe van de Tour Down Under 2014: Unley > Victor Harbor

Tussen Unley en Victor Harbor had de 4de etappe van de Tour Down Under 2014 een profiel met daarin slechts één officiële klim voor het bergklassement en met een finish die min of meer bergaf was. Richting de haven van Victor Harbor werd het peloton blootgesteld aan zijwind.

Zoals gebruikelijk sinds de start van deze Tour Down Under begon de etappe met verschillende ontsnappingspogingen. Het was echter wachten tot na de eerste tussensprint na zo'n 35 kilometer voordat een groepje er echt vandoor wist te gaan. In dit groepje vonden we Michael Andersen (Tinkoff-Saxo), Axel Domont (AG2R La Mondiale), Yukiya Arashiro (Team Europcar), Cameron Wurf (Cannondale) en Wesley Sulzberger (Drapac Professional Cycling), terwijl Björn Thurau (Team Europcar) hen nog probeerde te achterhalen maar hij gaf uiteindelijk de moeite op.

Blijkbaar konden de 5 renners aan kop het niet zo heel goed met elkaar vinden want ondanks hun behoorlijk grote voorsprong (boven de 5 minuten), besloten Axel Domont en Cameron Wurf er vandoor te gaan. We zijn dan op minder dan 95 kilometer van de finish en hun voorsprong op het peloton is dan 5'15" terwijl de drie andere renners van de kopgroep teruggepakt worden door het peloton.

Op het moment dat ze op de top van de klim in Myponga, waar Axel Domont de punten pakt, komen heeft het duo nog maar een voorsprong van 2'50". Deze voorsprong loopt dan snel terug en op zo'n 40 kilometer van de finish houdt het avontuur voor het leidersduo op. In de tussentijd heeft Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), de grootste concurrent van Cadel Evans (BMC Racing Team) in het algemeen klassement, bonusseconden gepakt in de twee tussensprints: door de eerste sprint in Echunga in het begin van de etappe te winnen en door als tweede over de lijn te komen achter Nathan Haas (Garmin-Sharp) bij de tweede tussensprint in Yankalilla. Dankzij deze prestatie pakt hij schatbare seconden terug op zijn landgenoot en komt hij in het algemeen klassement op 7 seconden van Evans.

In het peloton hebben we dan al een splitsing zien ontstaan en de tweede groep heeft al snel een grote achterstand op de kopgroep. Op een tiental kilometers van de finish rijden zo'n 70 renners dan al op meer dan 7 minuten achter het eerste peloton! In deze laatste 10 kilometers volgen de ontsnappingspogingen elkaar op maar zij blijven alle zonder succes.

Uiteindelijk werd de etappeoverwinning dus beslist in de sprint en hierin bleek André Greipel (Lotto-Belisol), die graag wraak wilde nemen na zijn tweede plaats in de People's Choice Classic en in de eerste etappe, de snelste te zijn!

Het resultaat van de 4de etappe van de Tour Down Under 2014

Hieronder vindt u de top 10 van deze 4de etappe:

1/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 3h33'07"
2/ Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol)
3/ Elia Viviani (Cannondale)
4/ Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE)
5/ Nathan Haas (Garmin-Sharp)
6/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)
7/ Maxime Bouet (AG2R La Mondiale)
8/ Nikolay Trusov (Tinkoff-Saxo)
9/ Anthony Roux (FDJ.fr)
10/ Francesco Gavazzi (Astana)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De videobeelden van de 4de etappe van de Tour Down Under 2014

Hieronder vindt u een filmpje met de laatste kilometer van deze 4de etappe van de Tour Down Under 2014 met de overwinning van André Greipel en zijn reactie na de etappe.


bron foto illustratie artikel: John Veage - Santos Tour Down Under

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 7190x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2014

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus twee ?