donderdag 23 januari 2014 om 08u43

In de 3de etappe van de Tour Down Under 2014 vandaag realiseerde Cadel Evans (BMC Racing Team) een dubbelslag door in de steilste klim van deze etappe, de Corkscrew Road die zijn naam dankt aan het grote aantal bochten, aan te vallen. De Australische renner was eerst nog samen met Richie Porte (Team Sky) maar hij eindigde uiteindelijk alleen op de finishlijn en pakte tegelijkertijd de leiderstrui van het algemeen klassement.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 3de etappe van de Tour Down Under 2014: Norwood > Campbelltown

Meteen na het vertrek ging Travis Meyer er vandoor aan de kop van de wedstrijd en de Australische renner kreeg al snel gezelschap van Jérôme Cousin (Team Europcar) en Andriy Grivko (Astana) en even later van de veteraan van de wedstrijd, Jens Voigt (Trek Factory Racing). De voorsprong overschreed al snel de 2 minuten en na 14 kilometer in de wedstrijd bereikte deze al de maximumwaarde van 2'40" en vervolgens stabiliseerde deze rond de 2'20".

Op zo'n zestig kilometer van de finish ging de voorsprong voor het eerst weer onder de 2 minuten en iets verderop besloot Jérôme Cousin zijn inspanningen aan de kop van de wedstrijd op te geven en liet zich terugzakken naar het peloton. Maar voor de voorsprong was dit maar een tijdelijk effect want dankzij de inspanningen van Jens Voigt werd deze wederom stabiel rond de 2'20"/2'10".

Ondanks de blijvende inspanningen van de Duitse renner kwam het peloton snel dichterbij vanaf zo'n dertig kilometer van de finish en werd het leiderstrio (wat teruggebracht was tot een duo aangezien Travis Meyer net daarvoor zich al terug had laten zakken) op 16 kilometer van de finish teruggepakt.

Het volledige peloton begint dan aan de klim van Corkscrew Road met Steve Morabito en Cadel Evans (BMC Racing Team) en Geraint Thomas en Richie Porte (Team Sky) aan kop. Als de klim echt steil begint te worden valt Cadel Evans aan, in gezelschap van zijn landgenoot Richie Porte. Hem lukt het echter niet om de explosieve aanval van Cadel Evans te volgen en Evans gaat er dus alleen vandoor. De leider van het algemeen klassement, Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), rijdt vervolgens het gaatje naar Porte dicht maar op de top heeft Cadel Evans al 15 seconden voorsprong op dit duo.

In de afdaling weet hij deze voorsprong tijdelijk nog even uit te bouwen en hij komt uiteindelijk alleen over de finishlijn 15 seconden voor een groepje van 12 renners waarin Nathan Haas (Garmin-Sharp) als eerste over de finish komt. Andere groepjes volgen dan op 43 seconden, 1'00", 1'34" en meer ... Hiermee pakt Cadel Evans dus tegelijkertijd ook de leiderstrui van het algemeen klassement, waarin hij 12 seconden voorsprong heeft op de voormalig leider 12 en 15 seconden op de etappewinnaar van gisteren, Diego Ulissi (Lampre-Merida). Nathan Haas is 4de op 27 seconden en Robert Gesink (Belkin Pro Cycling Team) en Geraint Thomas 5de en 6de op 29 seconden.

Het resultaat van de 3de etappe van de Tour Down Under 2014

Hieronder vindt u de top 10 van deze 3de etappe:

1/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 3h34'05"
2/ Nathan Haas (Garmin-Sharp) - +0'15"
3/ Diego Ulissi (Lampre-Merida)
4/ Adam Hansen (Lotto-Belisol)
5/ Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE)
6/ Rory Sutherland (Tinkoff-Saxo)
7/ Brent Bookwalter (BMC Racing Team)
8/ Ben Hermans (BMC Racing Team)
9/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)
10/ Robert Gesink (Belkin Pro Cycling Team)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De video van de 3de etappe van de Tour Down Under 2014

In de twee onderstaande video's kunt u de krachtsinspanning en de etappewinst van Cadel Evans terugkijken:
> zijn inspanning op Corkscrew Road:

> de laatste kilometer en de reactie van Cadel Evans:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 5218x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2014

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Great to see Cadel Evans great form, looking good for the Giro.

    | Vic Gregory | donderdag 23 januari 2014 om 12u39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer drie ?