zaterdag 05 oktober 2013 om 16u47

Nu de Wereldkampioenschappen in Italië voorbij zijn komt de UCI WorldTour weer in zicht morgen (zondag) met Il Lombardia ofwel de Ronde van Lombardije 2013, de dag voor de presentatie van het parcours van de Giro d'Italia 2014.

Il Lombardia, 107de editie, kent -net als vorig jaar- een enigszins gewijzigde route (met name het eerste deel), maar gaat wederom van start in Bergamo en finisht in Lecco. U vindt hieronder het nieuwe parcours op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het profiel.

De wedstrijd van de vallende blaadjes vindt morgen plaats, in afwachting van zijn kleine broertje Paris-Tours in Frankrijk volgende week.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De beschrijving van het parcours van de Ronde van Lombardije 2013

Na de start in Bergamo begeven de renners zich oostwaards richting kilometer 0 ter hoogte van de rondweg rondom de stad waarna ze een lusje zullen volgen via Grumello del Monte en weer terug richting de start vanwaaruit ze dan koers zetten richting Ponte San Pietro en vervolgens rechtsaf slaan op de SP177 naar de klim van de Valico di Valcava en zijn 1336 hoogtemeters (ze zijn dan weer terug op hetzelfde parcours als vorig jaar), alvorens weer af te dalen en via de bevoorradingszone van San Sosimo ter hoogte van Cisano Bergamasco de heenweg weer te kruisen. Deze klim is 11,7 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% (hoogteverschil van 934 meter) en die zijn stijlste stukken kent in het tweede derde deel van de klim, 17%.

Ze klimmen vervolgens wederom naar Colle Brianza, tot 533 meter. Na de afdaling is er een vlak stukje voordat ze een nieuwe beklimming beginnen naar de top in Sormano (Colma di Sormano) op 1124 meter. Deze klim is 9,48 km lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6% (hoogteverschil van 629 meter met maximaal stijgingspercentage van 12%). Na de afdaling van deze berg rijden de renners wederom door een bevoorradingszone in Nesso. Na langs het Comomeer (Lago di Como) te zijn gereden beklimmen ze de gebruikelijke Madonna del Ghisallo (Notre-Dame de Ghisallo, 754 meter) met het kappelletje van de beschermheilige van wielrenners. Deze klim is 8,58 km lang voor een hoogteverschil van 532 meter en heeft dus een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% (maximaal stijgingspercentage van 14% aan het begin van de klim).Een aantal kilometers vlak volgen de afdaling alvorens de renners beginnen aan de laatste klim ter hoogte van Villa Vergano (Salita di Ello, 522 meters hoog en een hoogteverschil van 243 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% [maximaal stijgingspercentage van 15% tegen het einde van de klim]) waarvan de top zich bevindt op 9 kilometer van de finishlijn die dus voor de tweede keer getrokken zal worden in de Lungo Lario Isonzo in Lecco.

Het parcours van de Ronde van Lombardije 2013 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel van de wedstrijd

Onder andere dankzij een beetje hulp van Gerard Willems die mij een deel van de kaart aanleverde, vindt u hieronder het nieuwe parcours van de Ronde van Lombardije 2013 op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
Het tijd- en routeschema van de Ronde van Lombardije 2013 Het profiel van de Ronde van Lombardije 2013 De kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2013 op Google Maps

Ronde van Lombardije 2013

[X] Close

Ronde van Lombardije 2013

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Ronde van Lombardije 2013 in Google Earth

Zou u een virtuele vogelvlucht willen maken over het parcours van deze wedstrijd? Of bekijkt u het parcours gewoon liever in Google Earth?
>> Klik hier om het parcours van de Ronde van Lombardije 2013 in Google Earth te downloaden (KML bestand)

Het parcours van de Ronde van Lombardije 2013

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 9934x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Il Lombardia | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus drie ?