home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps/Google Earth en de etappeprofielen

Toegevoegd: vrijdag 23 augustus 2013 om 21:36:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps/Google Earth en de etappeprofielenVan zaterdag 24 augustus tot 15 september, zullen 3319,1 kilometers Vilanova de Arousa scheiden van Madrid, stad die bereikt zal worden in 21 etappes in de Vuelta a España 2013. Zoals gebruikelijk maakt velowire.com het u mogelijk om het parcours van deze laatste Grand Tour van het jaar te ontdekken op zeer gedetailleerde kaarten op Google Maps/Google Earth.

  Met de informatie uit dit artikel weet u alles over de steden en dorpen waar de Ronde van Spanje doorkomt en op deze manier kunt u uw bezoekje aan de wedstrijd voorbereiden of simpelweg de race beter begrijpen!

  Wat informatie vooraf ...

  In dit artikel vindt u alle details van de Ronde van Spanje 2013, met Google Maps kaarten, de tijd- en routeschema's en de etappeprofielen, maar ook informatie over de beklimmingen, de sprints, de bevoorradingszones, de precieze startlocaties en de wegen die gevolgd worden tussen de fictieve start en de "km 0" en allerhande andere nuttige informatie waarmee u het parcours van deze Vuelta a España 2013 beter zult begrijpen en waarmee u zult ontdekken dat er aan het eind waarschijnlijk een echte klimmer als winnaar uit de bus komt, gezien het algeheel profiel van de wedstrijd!

  Een aantal puntjes voordat u alle details kunt ontdekken van alle etappes van de Tour de France 2013:
  - zoals alle inhoud beschikbaar op velowire.com is overname of elke andere heruitgave verboden, zoals aangegeven in de copyright pagina. Ik vraag u dan ook respect te tonen voor de kostbare tijd die gaat zitten in het produceren van een artikel zoals dit!
  - de etappeprofielen zijn voor dit artikel niet -zoals gebruikelijk- automatisch aangemaakt op basis van hoogteinformatie zoals die bekend is voor de gebruikte wegen die voorkomen op de Google Maps kaart, vanwege tijdgebrek; mocht u het toch nuttig vinden de automatisch gemaakte profielen terug te vinden om zo bijvoorbeeld te kunnen kijken of het profiel van de organisator een beetje overeenkomt met de werkelijkheid (die kans is groot voor de Vuelta, dit is niet altijd het geval voor wielerwedstrijden), laat het dan gerust even weten zodat ik deze later alsnog kan plaatsen

  Het parcours van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  En dan bekijken we nu alle details van het parcours van de Vuelta a España 2013, etappe per etappe:

  1/ zaterdag 24 augustus 2013 - Vilanova de Arousa > Sanxenxo - ploegentijdrit - 27,4 km

  Zoals gebruikelijk gaat ook deze Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit en deze zal 's avonds plaatsvinden: de eerste ploeg gaat van start om 18u48 terwijl de laatste de startschans vlakbij de zee zal verlaten om 20u12 voor iets minder dan een half uurtje in een race tegen de klok.

  Het vlakke parcours brengt de verschillende ploegen in de regio net ten noorden van Portugal van Vilanova de Arousa naar Sanxenxo, iets zuidelijker, in 27,4 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen. A chaque fois, vous pouvez cliquer sur chacune des icônes qui se trouvent sur la carte pour connaître plus de détails sur le point en question (cols et côtes, sprints, ravitaillements, départs, arrivées).
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de eerste etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  1/ Vilanova de Arousa > Sanxenxo

  [X] Close

  1/ Vilanova de Arousa > Sanxenxo

  [X] Close

  2/ zondag 25 augustus 2013 - Pontevedra > Baiona - Alto do Monte da Groba - 177,7 km

  De tweede etappe van de Vuelta a España 2013 gaat van start in Pontevedra en volgt de kustlijn zuidwaards tot aan A Ramallosa en via Vigo waarna de renners verder landinwaards rijden, op zoek naar de eerste klim van deze wedstrijd, de Alto de San Cosme, van de 3de categorie en de tussensprint in Ponteareas. Vervolgens zakken ze af naar het zuiden tot aan de grens met Portugal die ze vervolgens zullen volgen tot het meest zuid-westelijke punt van Spanje waar ze zullen sprinten in A Guarda. Vervolgens volgen ze opnieuw de kustlijn tot aan Baiona waar ze noordwaards rijden naar de slotklim naar de finish op de Alto do Monte da Groba, eerste berg van de 1ste categorie van deze wedstrijd.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de tweede etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  2/ Pontevedra > Baiona/Alto do Monte da Groba

  [X] Close

  2/ Pontevedra > Baiona/Alto do Monte da Groba

  [X] Close

  3/ maandag 26 augustus 2013 - Vigo > Mirador de Lobeira / Valagarcía de Arousa - 184,8 km

  Terwijl de renners dus tijdens de eerste etappe al door Vigo zijn gekomen gaan ze daar van start voor deze 3de etappe, over bijna 185 kilometer richting Valagarcía de Arousa, vlakbij de start van de ploegentijdrit, waar de finish plaats zal vinden bovenop Mirador de Lobeira, 3de categorie klim.

  Twee tussensprints zorgen voor wat variatie in het vlakke deel van deze 3de etappe, één in A Escusa en de andere tijdens het omweggetje over het Illa de Arousa.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de derde etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  3/ Vigo > Mirador de Lobeira / Valagarcía de Arousa

  [X] Close

  3/ Vigo > Mirador de Lobeira / Valagarcía de Arousa

  [X] Close

  4/ dinsdag 27 augustus 2013 - Lalín / A Estrada > Fisterra - La etapa del fin del mundo - 189 km

  Deze 4de etappe heeft als bijnaam de etappe van het einde van de wereld vanwege de finish in Fisterra op de landstrook die ook vaak het einddoel is voor pelgrims die naar Santiago de Compostela gaan.

  De start van deze etappe vindt plaats in Lalín en de renners zetten dan koers richting Santiago de Compostela. Voordat ze daar aankomen pakken de renners een omweggetje via A Estrada, plaats die daarmee zijn naam terug ziet komen in de titel van deze etappe, voordat ze de eerste tussensprint betwisten in Vedra. Als ze in Santiago aankomen zetten ze hun reis verder in dezelfde richting, richting Mazaricos en via de bevoorradingszone van deze etappe, alvorens ze koers zetten naar het zuid-westen richting de kust vlakbij Quilmas waar ze de tweede tussensprint vinden.

  Ze volgen dan eerst de kustlijn voordat ze landinwaards keren voor de beklimming van de Mirador de Ézaro, klim van de 3de categorie. Ten slotte zetten ze koers richting Fisterra waar de overwinning van deze etappe betwist zal worden.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de vierde etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  4/ Lalín / A Estrada > Fisterra

  [X] Close

  4/ Lalín / A Estrada > Fisterra

  [X] Close

  5/ woensdag 28 augustus 2013 - Sober > Lago de Sanabria - 174,3 km

  Na de start vanuit Sober, begint deze 5de etappe vlak tot aan A Rua waar de renners koers zetten naar het zuiden en een wat heuvelachtiger parcours zullen vinden, met de klim van de Alto do Covelo (3de categorie), en via de bevoorradingszone en vervolgens de sprint in Puebla de Sanabria. Het parcours slaat dan af naar het oosten, via de Alto de Padornelo, ook van de 3de categorie.

  Na de sprint in Puebla de Sanabria, gaan de renners weer noordwaards naar de finish aan een meer, het Lago de Sanabria.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de vijfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  5/ Sober > Lago de Sanabria

  [X] Close

  5/ Sober > Lago de Sanabria

  [X] Close

  6/ donderdag 29 augustus 2013 - Guijuelo > Cáceres - 175 km

  De 6de etappe is weggelegd voor de sprinters tussen Guijuelo en Cáceres over een afstand van 175 kilometer. Deze sprinters hebben al de mogelijkheid om hun krachten te meten tijdens de tussensprints in Puerto de Béjar en in Grimaldo.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zesde etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de zesde etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de zesde etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  6/ Guijuelo > Cáceres

  [X] Close

  6/ Guijuelo > Cáceres

  [X] Close

  7/ vrijdag 30 augustus 2013 - Almendralejo > Mairena del Aljarafe - 205,9 km

  Iets meer ten zuiden daarvan is deze 7de etappe, tussen Almendralejo en Mairena del Aljarafe, vrijwel volledig rechtlijnig, en niet minder dan bijna 206 kilometer lang!

  Het profiel van deze etappe is niet veel anders dan dat van de vorige etappe en ook hier staan weer twee tussensprints op het programma: in El Ronquillo en in Mairena del Aljarafe bij de eerste doorkomst over de finishlijn, die gevolgd zal worden door een lusje rondom de finishstad, via Sevilla.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zevende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de zevende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de zevende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  7/ Almendralejo > Mairena del Aljarafe

  [X] Close

  7/ Almendralejo > Mairena del Aljarafe

  [X] Close

  8/ zaterdag 31 augustus 2013 - Jerez de la Frontera > Estepona - Alto de Peñas Blancas - 166,6 km

  Dit tweede weekend van de Vuelta a España 2013 begint met een etappe met een vrij vlak profiel maar eindigt op een klim van de 1ste categorie.

  Na de start in Jerez de la Frontera gaan de renners allereerst richting Arcos de la Frontera, ten oosten van de start, voordat ze koers zetten naar het zuid-oosten tot aan de kust waar ze de twee tussensprints van deze etappe zullen vinden in San Enrique de Guadiaro en in Estepona.

  Deze stad geeft de naam aan de finish van deze etappe, maar na deze sprint zullen de renners nog een slotklim bedwingen naar de finish bergop op de Alto de Peñas Blancas.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achtste etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de achtste etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de achtste etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  8/ Jerez de la Frontera > Estepona - Alto de Peñas Blancas

  [X] Close

  8/ Jerez de la Frontera > Estepona - Alto de Peñas Blancas

  [X] Close

  9/ zondag 1 september 2013 - Antequera > Valdepeñas de Jaén - 163,7 km

  Op deze eerste dag van de maand september staat een wat vlakkere etappe op het programma van de Ronde van Spanje 2013 en deze zal starten in Antequera.

  Twee tussensprints, vlakbij elkaar en niet ver van de finish van de etappe, staan op het programma, in Castillo de Locubín en in Alcalá la Real, gevolgd door de enige klim van deze etappe, de Alto de los Frailes, van de 2de categorie. De finish vindt plaats in Valdepeñas de Jaén.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de negende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de negende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de negende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  9/ Antequera > Valdepeñas de Jaén

  [X] Close

  9/ Antequera > Valdepeñas de Jaén

  [X] Close

  10/ maandag 2 september 2013 - Torredelcampo > Güéjar Sierra - Alto de Hazallanas - 186,8 km

  Même si le week-end est terminé et que les audiences retrouvent donc leur niveau d'un jour de semaine, cette 10ème etappe propose le maandag 2 september un profil plus intéressant dans le final.

  En effet, si les premiers 3 quarts de l'etappe n'auront rien d'exceptionnel, c'est après les deux sprints (Granada et un peu plus loin) que les coureurs commencent la montée de l'Alto de Monachil, de eerste categorie, dont la descente sera suivie par les prémises de la montée finale vers l'Alto de Hazallanas, montée hors categorie à laquelle ils accèdent depuis Güéjar Sierra.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de tiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de tiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  10/ Torredelcampo > Güéjar Sierra - Alto de Hazallanas

  [X] Close

  10/ Torredelcampo > Güéjar Sierra - Alto de Hazallanas

  [X] Close

  R1/ dinsdag 3 september 2013

  Na deze 10 etappes hebben de renners eindelijk recht op hun eerste rustdag. De dag ervoor hebben ze zich echter moeten verplaatsen van zuid-Spanje naar noord-Spanje richting de start van de 11de etappe.

  11/ woensdag 4 september 2013 - Tarazona > Tarazona - individuele tijdrit - 38,8 km

  De eerste en laatste individuele tijdrit van deze Ronde van Spanje start en finisht in Tarazona.

  Halverwege deze individuele krachtsinspanning zal iedere renner een bergje van de 3de categorie moeten beklimmen, de Alto del Mocayo.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de elfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de elfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de elfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  11/ Tarazona > Tarazona

  [X] Close

  11/ Tarazona > Tarazona

  [X] Close

  12/ donderdag 5 september 2013 - Maella > Tarragona - 164,2 km

  De 12de etappe, deie start in Maella, bevat maar één klim, van de 3de categorie, de Alto del Collet, en de twee gebruikelijke tussensprints aan het eind van de etappe, in Cambrils en in Port Aventura.

  Snel hierna zijn de renners al bij de finish in Tarragona, waar wederom een sprinter met de etappeoverwinning aan de haal zou kunnen gaan!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  12/ Maella > Tarragona

  [X] Close

  12/ Maella > Tarragona

  [X] Close

  13/ vrijdag 6 september 2013 - Valls > Castelldefels - 169 km

  De klimmers kunnen zich weer van voren laten zien tijdens deze 13de etappe tussen Valls en Castelldefels want deze etappe begint meteen met een klimmetje van de 3de categorie, de Coll de la Torreta, en na 115 kilometer (en na doorkomst door de finishstad) staat de klim van de Alto del Rat Peñat, van de 1ste categorie, op het programma.

  In het lusje rondom de finishstad vinden we niet alleen deze klim maar ook de twee tussensprints, in Les Botigues de Sitges en in Sant Pere de Ribes. Na dit lusje is de finish dus in Castelledefels op het Plaça del Castell, aan de voet van het kasteel.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de dertiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de dertiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de dertiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  13/ Valls > Castelldefels

  [X] Close

  13/ Valls > Castelldefels

  [X] Close

  14/ zaterdag 7 september 2013 - Bagà > Andorra - Collada de la Gallina - 155,7 km

  Deze 3de zaterdag staat een zware etappe op het programma van de Vuelta a España 2013, tussen Bagà en de Collada de la Gallina in Andorra want zodra de renners in Andorra komen gaat het regelmatig bergop. Allereerst met de Port de Envalira, buitencategorie, waarna de renners vrijwel omkeren om weer af te dalen naar de voet van de Coll de Ordino en de Alto de la Comella, beide van de 2de categorie. Door vervolgens naar het zuid-westen van Andorra te rijden beklimmen de renners de slotklim naar de Collada de la Gallina, van de 1ste categorie.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de veertiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de veertiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de veertiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  14/ Bagà > Andorra - Collada de la Gallina

  [X] Close

  14/ Bagà > Andorra - Collada de la Gallina

  [X] Close

  15/ zondag 8 september 2013 - Andorra > Peyragudes - 224,9 km

  De tweede etappe van dit weekend is ook niet eenvoudig want in Spanje, na de start in Andorra, beklimmen de renners de Puerto del Cantó en de Puerto de la Bonaigua, beide van de 1ste categorie, en in Frankrijk gaan de beklimmingen verder!

  Nadat ze de grens over zijn gegaan vinden ze op hun weg de Col du Port de Balès (1ste categorie), gevolgd door de slotklim naar Peyragudes (ook 1ste categorie), finishplaats die gekozen werd uit eerbetoon aan de 100ste editie van de Tour de France die dit jaar plaats vond.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  15/ Andorra > Peyragudes

  [X] Close

  15/ Andorra > Peyragudes

  [X] Close

  16/ maandag 9 september 2013 - Graus > Sallent de Gállego - Aramón Formigal - 146,8 km

  Deze 16de etappe, eerste van de laatste week van de Vuelta a España 2013, biedt een parcours aan met een korte afstand maar wordt daarmee niet eenvoudiger aangezien na de start vanuit Graus, de renners de Puento de la Foradada zullen beklimmen, een berg van de 3de categorie waarvan de top wordt bereikt na 26,2 kilometer, en vervolgens in de tweede helft van de etappe de Puerto de Cotéfablo van de 2de categorie en ten slotte de klim naar de finish, op de top van de Aramón Formigal, klim van de 1ste categorie vlakbij Sallent de Gállego.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zestiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de zestiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de zestiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  16/ Graus > Sallent de Gállego - Aramón Formigal

  [X] Close

  16/ Graus > Sallent de Gállego - Aramón Formigal

  [X] Close

  R2/ dinsdag 10 september 2013

  Na deze etappe kunnen de renners genieten van de tweede rustdag, met wederom een verplaatsing richting Tarazona, de plaats waar een week eerder de individuele tijdrit plaats vond.

  17/ woensdag 11 september 2013 - Calahorra > Burgos - 189 km

  De 17de etappe gaat namelijk van start in Calahorra, iets ten noorden van Tarazona. Na de rustdag is dit een redelijk rustige etappe, met een sprint in Logroño, twee klimmetjes van de 3de categorie in de tweede helft van de etappe, de Alto de Pradilla en de Alto de Valmala, gevolgd door de tweede tussensprint, in Ibeas de Juarros, niet ver van de finish in Burgos.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  17/ Calahorra > Burgos

  [X] Close

  17/ Calahorra > Burgos

  [X] Close

  18/ donderdag 12 september 2013 - Burgos > Peña Cabarga - 186,5 km

  Het einde van deze Vuelta is onderhand in zicht maar dat betekent niet dat de etappes er eenvoudiger op worden ... 3 klimmetjes van de 3de categorie, de Alto de Bocos, de Alto Estacas de Trueba en de Puerto de la Braguía, één van 2de categorie, de Alto del Caracol, en ten slotte de klim naar de finish bergop, op de Peña Cabarga, klim van de 1ste categorie, staan vandaag op het programma.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de achtiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de achtiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de achtiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  18/ Burgos > Peña Cabarga

  [X] Close

  18/ Burgos > Peña Cabarga

  [X] Close

  19/ vrijdag 13 september 2013 - San Vicente de la Barquera > Oviedo - Alto del Naranco - 181 km

  De eerste helft van deze 19de etappe is vlak, vanaf de start in San Vicente de la Barquera tot aan de sprint in Villaviciosa. De renners beklimmen vervolgens de Alto de la Campa waar geen punten worden toegekend voor het bergklassement.

  43 kilometer verderop beklimmen ze dan de Alto de San Emiliano, van de 3de categorie, gevolgd door de sprint in El Padrún en de klim van de Alto de la Manzaneda, ook van de 3de categorie. De finish in Oviedo is bergop, op de Alto del Naranco, van de 2de categorie.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de negentiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de negentiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de negentiende etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  19/ San Vicente de la Barquera > Oviedo - Alto del Naranco

  [X] Close

  19/ San Vicente de la Barquera > Oviedo - Alto del Naranco

  [X] Close

  20/ zaterdag 14 september 2013 - Avilés > Alto de l'Angliru - 142,2 km

  Een beetje vergelijkbaar met de voorlaatste korte etappe van de Tour de France 2013 die bergop eindigde op de Mont Semnoz vlakbij Annecy, is deze voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje ook kort en deze zal eindigen op de zeer zware Alto de l'Angliru (12,2 km @ 10,2%), buitencategorie beklimming.

  Voordat de renners deze zullen beklimmen gaan ze van start in Avilés om vervolgens de Alto de la Cabruñana van de 3de categorie te beklimmen waarvan de top wordt bereikt na iets meer dan 45 kilometer, gevolgd door de sprint in Trubia en door de beklimming van de Alto de Tenebredo van de 2de categorie. Na de sprint in Mieres, bevat het slotstuk van de etappe niet alleen de zware klim naar de finishlijn maar ook net daarvoor de Alto del Cordal van de 1ste categorie!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de twintigste etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de twintigste etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de twintigste etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  20/ Avilés > Alto de l'Angliru

  [X] Close

  20/ Avilés > Alto de l'Angliru

  [X] Close

  21/ zondag 15 september 2013 - Leganés > Madrid - 109,6 km

  De laatste etappe die finisht in Madrid is altijd een beetje apart. Iedereen is blij dat het bijna voorbij is en toch is de volgende dag vreemd dat er geen nieuwe etappe van start gaat. De renners vieren het einde van de Ronde van Spanje op de wegen van deze laatste etappe, met een glas champagne in de hand! Dit jaar is de etappe nog geen 110 kilometer lang, de 9 rondjes op het slotcircuit inbegrepen. De etappe gaat van start in Leganés.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van deze etappe op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eenentwintigste etappe van de Ronde van Spanje 2013 Het profiel van de eenentwintigste etappe van de Ronde van Spanje 2013 De kaart met het parcours van de eenentwintigste etappe van de Ronde van Spanje 2013 op Google Maps

  21/ Leganés > Madrid

  [X] Close

  21/ Leganés > Madrid

  [X] Close

  Het parcours van de Ronde van Spanje 2013 in Google Earth

  Bekijkt u liever het volledige parcours van de Vuelta a España 2013 op één kaart? Of wilt u graag een virtuele vogelvlucht maken over één of meerdere etappes van deze Ronde van Spanje? Dat kan, door het onderstaande KML bestandje te downloaden en het te openen in Google Earth:

  >> Download het parcours van alle etappes van de Ronde van Spanje 2013 in Google Earth

  Het parcours van de Ronde van Spanje 2013 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 9 reacties | 35.027x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Vuelta a España| Vuelta a España 2013 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 9 reacties!
 1. Merci et bravo, encore du très bon boulot. Bonne Vuelta à tous.

  | marc | zaterdag 24 augustus 2013 om 09:53:07

 2. salut je peux aller voire 2 etape de se tour d espagne

  samedi 7 septembre 2013 - Bagà > Andorra - Collada de la Gallina - 155,7 km
  dimanche 8 septembre 2013 - Andorra > Peyragudes - 224,9 km

  | philou | zaterdag 24 augustus 2013 om 18:07:09

 3. Bonjour Thomas et merci pour cette présentation,

  Sans doute une question stupide mais à quoi correspondent les pastilles en gris avec 'CP' inscrit dedans?

  Concernant le parcours, on aime ou on aime pas, mais une chose est sure, la course promet d'etre animée.

  | Dom | zaterdag 24 augustus 2013 om 19:21:49

 4. Super, cette présentation ! Du beau boulot de PRO.
  Merci Thomas.

  | Pierre CROLAIS | zaterdag 24 augustus 2013 om 20:16:43

 5. @marc & Dom & Pierre CROLAIS, ça fait plaisir de lire vos remerciements :). Surtout que je vous avoue avoir eu des doutes un moment sur ma capacité à publier le tout à temps ;-).

  @philou : vous en avez de la chance :-)

  @Dom : il n'y a pas de questions stupides, il n'y a que des réponses stupides ! Les pastilles en gris avec "CP" inscrit dedans correspondent au début des montées, le CP correspondant à -si je ne me trompe pas, mon espagnol n'est malheureusement pas au niveau de mon français :-(- comienzo puerto, donc début de montée. Dans les itinéraires horaires on retrouve la mention correspondante, "C. Pto.".

  Personnellement je trouve ça très bien de mentionner ces informations dans les itinéraires horaires et dans les profils puisqu'au moins ça permet de comprendre à partir d'où on commence à compter la longueur et la pente d'un col ou d'une côte.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 24 augustus 2013 om 20:17:01

 6. @ Thomas : En effet, ça parait évident. Mais une fois qu'on le sait!

  Autre question! : les sprints intermédiaires (S en en vert) comptent pour le classement du maillot vert ou pour un maillot spécifique?

  | Dom | zaterdag 24 augustus 2013 om 21:40:57

 7. Bonjour Thomas,

  que penses de l'étape empruntant le port Envalira dans le même sens pour la montée et la descente. Après la comédie du pont coupé en 2 d'aujourd'hui, je me demande si on ne risque pas d'avoir un chassé croisé dans ce col. La boucle du sommet est elle assez longue pour empêcher ce type de problème?

  | Olivier73 | dinsdag 27 augustus 2013 om 00:26:53

 8. Désolé de ne vous répondre que maintenant, n'ayant pas eu le temps de le faire pendant le Tour Poitou-Charentes.

  @Dom : les sprints intermédiaires attribuent des points pour le classement par points (4/2/1 points au sprint intermédiaire alors qu'à l'arrivée de l'étape c'est 25/20/16/14/12/10/9/8/7/6/.... points) et donc pour le maillot vert. Par ailleurs, ces sprints intermédiaires attribuent des bonifications (3/2/1 secondes).

  @Olivier73 : j'y ai pensé effectivement en dessinant la carte, d'autant plus que la voie du retour se fait en descente et sera donc beaucoup plus rapide que la montée et que les routes se croisent assez vite. Soit l'organisateur coupe la route en deux, avec une voie aller et une voie retour, soit ça risque effectivement de poser des problèmes !

  | Thomas Vergouwen | maandag 02 september 2013 om 16:28:02

 9. La route fait trois voies, elle semble suffisamment large effectivement pour une coupure en deux. Mais je me dis qu'entre le passage au sommet, le début de descente, le passage dans le tunnel, il va s'écouler une bonne dizaine de minutes, pour que les coureurs reviennent sur leur pas.

  De surcroit, du côté andorran, entre la bifurcation avec le tunnel et le sommet il y a environ 4km, 3km de descente puis 3km de tunnel, on peut tabler entre 17 et 20 minutes en tout pour revenir à ce point de bifurcation initial, cela devrait le faire ;)

  | Mrmoving | maandag 02 september 2013 om 17:21:27

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer zeven ?