dinsdag 16 juli 2013 om 20u07

... en de startvolgorde en -tijden!

De tweede individuele tijdritetappe van de Tour de France 2013 is een zware tijdrit, één van de zwaarste tijdritten van de laatste jaren in de Tour de France, tussen Embrun en Chorges.

Na het filmpje van de klim van de Col de Manse vanaf Gap, kunt u vandaag op velowire.com de volledige route van deze individuele inspanning bekijken, evenals de de lijst met de startvolgorde en starttijden van de verschillende renners die morgen in deze etappe aan de start zullen verschijnen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de tijdrit Embrun > Chorges stage in video

Tussen Embrun en Chorges hebben de renners wellicht niet de gelegenheid om te genieten van de mooie uitzichten op het Lac de Serre-Ponçon, maar u kunt deze waarschijnlijk wel zien op TV maar ook in het filmpje in dit artikel!

De renners zullen 32 kilometer afleggen en in deze rit klimmen ze twee bergen van de tweede categorie. Meteen vanaf de startschans beginnen ze aan de klim van de Côte de Puy-Sanières (6,4 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%), en op de top vinden we het eerste tussenliggende tijdwaarnemingspunt. Na de afdaling van deze klim bijna tot aan het Lac de Serre-Ponçon ter hoogte van Savines-le-Lac gaan de renners verder met de klim van de Côte de Réallon (6,9 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3%) en ze bereiken de top van deze klim 20 kilometer na de start en hier vinden we een tweede referentiepunt voor de tussentijden van de verschillende renners.

Deze klim wordt gevolgd door de afdaling naar de finish in Chorges, op de N94.

U kunt de volledige route van deze tijdrit bekijken in onderstaand filmpje (u kunt het filmpje starten op een specifieke plaats door het fietsje op de kaart te verplaatsen naar de gewenste locatie):

Om alle details te ontdekken van het parcours van deze etappe kunt u het parcours bekijken op Google Maps!

De startvolgorde en starttijden van de renners in de tijdrit Embrun > Chorges

De renners starten vanaf het Plan d'eau in Embrun iedere 2 minuten, en iedere 3 minuten voor de laatste 20 renners.

Hieronder vindt u de lijst van overblijvende renners, met de startvolgorde en -tijden voor de tijdrit Embrun - Chorges (klik op de afbeelding om deze te openen):

Startvolgorde en -tijden tijdrit Embrun-Chorges

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 5205x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2013 | Kinomap

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. malgrais la pluit et le temps a l'orage ......je vous souhaites bonne route et bonne chance a tout le monde .......et vive le tours de france 2013........allez les français courrages .....laurent de sarrians,le 17.07.2013....a:11h.28.36.........

    | bauso.laurent. | woensdag 17 juli 2013 om 11u28

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer twee ?