maandag 15 juli 2013 om 12u09

Begin juni vond, zoals ieder jaar, het Critérium du Dauphiné plaats, georganiseerd door Amaury Sport Organisation, dezelfde organisator als die van de Tour. Deze wedstrijd, een soort van miniatuur Tour de France, vindt plaats in de Alpen en voor velowire.com was dit dus de perfecte gelegenheid om verslag te doen van het Critérium du Dauphiné 2013 en tegelijkertijd, in samenwerking met Kinomap, de belangrijkste bergen van de Tour de France 2013 in de Alpen te verkennen.

Nu de 100ste editie van de Grande Boucle de Alpen binnenrijdt, kunt u iedere dag een video met de klim van deze bergen bekijken op velowire.com.


We beginnen deze serie natuurlijk met de Col de Manse, vanaf Gap via de N85 want dat is de richting waarin de renners van de Tour de France de Col de Manse beklimmen in de etappe Vaison-la-Romaine > Gap morgen!

Wanneer ze de stad Gap binnenrijden is de etappe namelijk nog niet voorbij want een vrijwel complete lus rondom de finishstad brengt hen dan onder andere nog naar de klim van de Col de Manse.

De klim begint eigenlijk al zodra ze de stad Gap verlaten via de N85 met stukken die oplopen tot 12%, maar officieel begint de klim van de Col de Manse pas wanneer ze rechtsaf slaan op de D944.
Het betreft een klim van de 2de categorie, 9,5 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%.

Om de klim die wellicht wat extra dynamiek toe zal voegen aan de etappe in het lusje rondom de finishstad Gap, kunt u onderstaand filmpje bekijken (u kunt het filmpje bekijken vanaf een specifieke plaats door het fietsje op de kaart te verplaatsen):



Na deze klim dalen de renners weer af van de Col de Manse tot aan La Rochette waar ze rechtsaf slaan naar de D314. In onderstaand filmpje is dat het deel tot aan 3'54" waar we de weg zien die rechtsaf slaat:

Als u het volledige parcours van deze etappe wilt bekijken dan is dat natuurlijk altijd mogelijk, op Google Maps!

In de etappe die start in Gap en finisht op de Alpe d'Huez, beklimmen de renners wederom de Col de Manse vrijwel meteen na de start, maar dan van de andere kant. Op velowire.com vindt u dan uiteraard een soortgelijke video van deze klim, via de kant die eigenlijk veel mooier is!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 5433x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2013 | Kinomap

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. je vous souhaites une très bonne journée de récupérations et de bons repos bien mérrités a toute l'équipe de courreurs ciclistes du tours de france 2013...........et bonne fortune a ceulluie qui gagnera l'étape de demains ....... toujours prudances et bons réflex a toute l'équipe de france......et tout le reste du pelletons et la caravane du tours de france.....laurent de sarrians,le:15.07.2013.a:14h.46.36.

    | bauso.laurent. | maandag 15 juli 2013 om 14u46

  2. Bravo pour le sujet sur l'Equipe 21

    demain, une échappée au long cours où la grande bagarre

    Est-ce que Rolland peut partir de loin pour marquer des points au maillot à pois..

    | david G | maandag 15 juli 2013 om 17u16

  3. Laurent Fignon une nouvelle fois ... enterré !
    voir sur mon site..
    @+

    | HONORÉ BONNET | maandag 15 juli 2013 om 17u44

  4. voila une bonne chose de faite <<je suis très content que ce tours de france2013. soit terminé.....et je suis fiert de ce courreur de l'équipe de france qui a remporter l'étape de col des alpes .....vivement l'année prochaine pour la 101....èmes .....je remercie toute l'équipe de vélo wire....de m'avoir aqueillie dans son blog.....bonne vaccances et a l'année prochaine.......laurent,de sarrians....le:03.08.2013.a:18h.58.36.

    | bauso.laurent. | zaterdag 03 augustus 2013 om 19u01

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer zeven ?