home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Arthur Vichot (FDJ) draagt dit jaar het blauw-wit-rood als Frans kampioen!

Toegevoegd: zondag 23 juni 2013 om 19:10:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Arthur Vichot (FDJ) draagt dit jaar het blauw-wit-rood als Frans kampioen!Onder een lekker zonnetje op de wegen van het Pays des Abers zagen we vandaag een groep van 11 renners er al vroeg vandoor gaan vanuit het peloton van de Franse Kampioenschappen 2013. Uiteindelijk wist één van de renners van deze groep, Arthur Vichot, vooruit te blijven met twee concurrenten en de renner van de FDJ ploeg viel op het juiste moment aan in de laatste kilometer om zo de wedstrijd te winnen en daarmee Frans Kampioen te worden.

  De blauw-wit-rode trui blijft dus in de ploeg van Marc Madiot want Nacer Bouhanni zette zijn dierbare trui vandaag op het spel.

  De samenvatting van de wegwedstrijd heren van de Franse Kampioenschappen 2013

  Om 10u30 ging de wedstrijd van start en na 5 kilometer ging een groep van 11 renners er al vandoor vanuit het peloton, na een aanval van Maxime Médérel (Sojasun). In deze groep vonden we 2 van Médérel's ploegmaten, Jimmy Engoulvent en Jean-Lou Paiani, maar ook William Bonnet en Arthur Vichot van de FDJ ploeg, Angelo Tulik en Sébastien Chavanel van de Europcar ploeg, Steve Chainel voor AG2R La Mondiale, Stéphane Poulhiès voor Cofidis, Renaud Dion voor Bretagne-Séché Environnement en Alexandre Blain van de Raleigh ploeg.

  Het leek geen problemen te hebben met deze kopgroep en haar samenstelling en hun voosprong passeerde dus de 10 minuten in de 6de ronde op het circuit van iets meer dan 19 kilometer.

  Toen de renners de helft van de afstand er op hadden zitten begon de voorsprong echter snel terug te lopen, met name vanwege de inspanningen van de AG2R La Mondiale ploeg die verschillende renners vooraan het peloton plaatste. In de 10de ronde zorgden de inspanningen van de renners van deze ploeg voor een splitsing in het peloton waar een groep van 37 renners wegreed van de rest van het peloton en op 3 rondes van de finish was de achterstand van deze groep op de kopgroep al teruggebracht tot 2'25", terwijl het tweede peloton zich 20 seconden achter hen bevond. Terwijl de groep van 37 renners langzaam dichterbij de 11 renners aan kop komt loopt de achterstand van het tweede peloton steeds verder op.

  In de 11de rond lukt het William Bonnet niet langer om het tempo van de kopgroep te volgen en hij valt dus weg uit deze groep. In het begin van de voorlaatste ronde valt Sébastien Turgot (Europcar) aan en hij komt dan al snel bij de kopgroep terwijl Arthur Vichot een paar kilometer verderop ook aanvalt, vanuit deze kopgroep!

  De wedstrijd gaaat dan echt van start en Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) is vervolgens aan de beurt om aan te vallen vanuit het eerste peloton. De hernieuwde Franse tijdritkampioen komt al snel dichterbij Arthur Vichot en Tony Gallopin (Radioshack-Nissan), die ook aanviel vanuit dit peloton voegt zich dan bij het duo Vichot/Chavanel wat zich in de tussentijd gevormd had aan de kop van de wedstrijd.

  Dit nieuwe leiderstrio slaat een gaatje van zo'n 35 seconden en het wordt dan duidelijk dat deze renners de overwinning zullen betwisten. In de laatste kilometer kijken de renners naar elkaar om te zien wie er in vorm is en hoe de kansen zijn om de titel van Frans kampioen te pakken. Arthur Vichot maakt van deze gelegenheid gebruik door er, eigenlijk een beetje verrassend, vandoor te gaan in de laatste kilometer en hij pakt zo de titel van Frans Kampioen, voor Sylvain Chavanel die Vichot nog probeerde terug te pakken voor de finishlijn door Tony Gallopin van zich af te schudden.

  De FDJ ploeg was behoorlijk aanwezig in de top 10 van deze wedstrijd die u hieronder kunt vinden:

  1/ Arthur Vichot (FDJ) - 6h04'38"
  2/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) - +0'04"
  3/ Tony Gallopin (Radioshack-Leopard) - +0'13"
  4/ Anthony Roux (FDJ) - +0'30"
  5/ Yoann Offredo (FDJ) - +0'36"
  6/ Matthieu Ladagnous (FDJ) - +0'41"
  7/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
  8/ Arnaud Gérard (Bretagne-Séché Environnement)
  9/ Anthony Geslin (FDJ)
  10/ Cyril Lemoine (Sojasun)

  >> Volledige resultaten

  De andere resultaten van de Franse Kampioenschappen 2013

  Hieronder vindt u de overige resultaten van deze Franse Kampioenschappen 2013:

  Wegwedstrijden

  Heren amateurs

  1/ Cédric Delaplace (Sojasun Espoirs ACNC) - 4h07'47"
  2/ Clément Saint Martin (Oceane U Top 16) - +0'05"
  3/ Yann Guyot (E.C. Armée de Terre) - +0'24"

  >> Volledige resultaten

  Dames Elite

  1/ Elise Delzenne (Bourgogne Pro Dialog) - 3h09'25"
  2/ Amélie Rivat (Vienne Futuroscope) - +0'02"
  3/ Aude Biannic (Bretagne)

  >> Volledige resultaten

  Dames amateurs

  1/ Aude Biannic (Bretagne) - 3h09'27"
  2/ Pauline Ferrand Prévot (Rabo Dames Cycling Team)
  3/ Marion Sicot (Bourgogne Pro Dialog) - +0'14"

  >> Volledige resultaten

  Contre-la-montre

  Men Elite

  In de tijdrit van de heren hernieuwde Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) zijn titel en daarmee zette hij een nieuw record weg aangezien hij voor de vijfde maal in zijn carrière Frans Kampioen tijdrijden werd! Chavanel verpletterde letterlijk alle tegenstand want hij was meer dan 2 minute sneller dan Jérémy Roy (FDJ) die als tweede eindigde!

  1/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) - 56'48"
  2/ Jérémy Roy (FDJ) - +2'01"
  3/ Johan Le Bon (FDJ) - +2'20"

  >> Volledige resultaten

  Dames Elite

  1/ Pauline Ferrand-Prévot (Rabo Dames Cycling Team) - 38'31"
  2/ Lucie Pader (Bourgogne Pro Dialog) - +1'11"
  3/ Aude Biannic (Bretagne) - +1'25"

  >> Volledige resultaten

  Dames amateurs

  1/ Pauline Ferrand-Prévot (Rabo Dames Cycling Team) - 38'31"
  2/ Audrey Cordon (Vienne Futuroscope) - +0'20"
  3/ Mélodie Lesueur (le de France) - +1'02"

  De foto's van de Franse Kampioenschappen 2013

  Zo snel mogelijk, waarschijnlijk morgen in de loop van de dag, vindt u een selectie van foto's van de Franse Kampioenschappen 2013 op velowire.com!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 6452x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Franse kampioenschappen| Dameswielrennen | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Très belle course, animée, sympathique à regarder, comme souvent avec les championnats de France.

  Le circuit était plus difficile que je ne le pensais, et le vent a l'air d'avoir joué un rôle important.

  Et beau vainqueur, qui a superbement joué le coup.

  Thomas, as tu des informations sur les villes candidates pour organiser le championnat de France en 2014?

  | Olivier73 | zondag 23 juni 2013 om 19:15:12

 2. @Olivier73, le vent a effectivement joué un rôle assez important !

  En ce qui concerne les villes candidates pour organiser les Championnats de France en 2014 j'ai effectivement une information. En effet, c'est triste à dire, mais il n'y a actullement ... aucune ville candidate ! Pour l'instant il n'est donc pas du tout sûr où auront lieu ces Championnats.

  | Thomas Vergouwen | zondag 23 juni 2013 om 19:17:42

 3. a c'est de l'info et surtout de la mauvaise info ! Est-ce-que ASO pourrait dépanné en proposant à ces villes candidates au Tour d'accueillir un championnat de France ? Certes, c'est moins ''classe'' ou prestigieux mais cela reste tout de même LE Championnat de France. En plus je suis maire ou président de communauté de communes (comme cette année pour le Pays des Abers) entre Paris-Nice et les ''France'' mon choix est rapide ... (le dernier bien-sûr)

  | bapt77 | zondag 23 juni 2013 om 19:50:59

 4. Merci Thomas pour cette info. De ce que j'ai lu, le président de la fédé tenait un discourt tout autre, du style "beaucoup de villes sont intéressées par les championnats en 2014, mais avec les problèmes économiques et les élections municipales, les mairies hésitent".

  On pourrait se retrouver dans le cas de 1997, 1998 et 1999, où si je ne me trompe pas, il n'y avait pas de candidatures et la FFC avait du louer le circuit de Montlhéry en 97, et celui de Charade en 98 et 99. Un retour à Charade ne me dérangerais pas. Après tout les sprinteurs s'étaient plein de ne pas avoir d'occasion d'être champion de France, on leur avait du coup monté un championnat en 2012. Les purs grimpeurs n'on plus eu d'occasion depuis 1999, il serait temps de réparer cet oubli.

  Je rejoints Bapt sur le choix entre Paris Nice et les Championnats de France, il n'y a pas d'hésitation, les Championnats, c'est une 4 jours de fête, mais peut être que c'est également plus chère à organiser (et plus compliqué, ça c'est certain).

  | Olivier73 | zondag 23 juni 2013 om 20:05:59

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus n ?