home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Giro d'Italia 2013: Beñat Intxausti wint de 16de etappe vol aanvallen - samenvatting

Toegevoegd: dinsdag 21 mei 2013 om 18:47:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Giro d'Italia 2013: Be&ntildeat Intxausti wint de 16de etappe vol aanvallen - samenvattingEen opeenvolging van aanvallen en tegenaanvallen zorgden vandaag voor een weinig saaie 16de etappe in de Giro d'Italia 2013. De etappe ging van start in Frankrijk, in Valloire, en finishte terug in Italië, in Ivrea. Uiteindelijk wist Beñat Intxausti net eerder over de streep te komen dan de andere renners uit de laatste kopgroep waar hij in mee zat, maar deze overwinning leidde niet tot verdere wijzigingen in de top 3 van het algemeen klassement.

  De samenvatting van de 16de etappe van de Ronde van Italië 2013: Valloire (FR) > Ivrea

  Op de dag waarop Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) zijn 28ste verjaardag vierde ging de etappeoverwinning in de Giro d'Italia 2013, aan de finish in Ivrea, niet naar de Britse renner. Gelukkig had hij zijn deel van de verjaardagstaart en dus een manier om zijn verjaardag te vieren al gevonden nog voordat de etappe van start ging ...


  Na zijn kaarsjes uit te hebben geblazen voegde Cavendish zich bij de 179 andere renners aan de start van deze 16de etappe in Valloire in Frankrijk.

  De restdag had blijkbaar veel goed gedaan aan sommige renners die een beetje aan het eind van hun latijn waren na de zware etappes van de afgelopen week en de etappe ging dus nerveus van start met verschillende aanvallen.

  Op initiatief van Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) vormde zich een grote kopgroep met daarin maar liefst than 22 renners op het moment dat zij alweer begonnen aan de afdaling van de Col du Montcenis, de enige grote berg die vandaag op het programma stond. Deze kopgroep had toen al een voorsprong die schommelde rond de 3 minuten gedurende een behoorlijk aantal kilometers, voordat deze verder steeg naar het maximum van 4'40".

  Op het vlakke stuk besloten Emmanuele Sella (Androni Giocattoli-Venezuela), Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) en wederom Wilco Kelderman weer aan te vallen maar de grote groep achter hen liet hen er niet echt vandoor gaan.

  Na een nieuwe mislukte poging van Navardauskas op 43 kilometer van de finish, stond Emmanuele Sella een paar kilometer verderop aan de basis van een nieuwe kopgroep, waarin de Italiaanse renner werd vergezeld, in eerste instantie alleen door Wilco Kelderman en later ook door Danny Pate (Team Sky), maar ook daar kwam de achtervolgingsgroep weer snel terug bij hen uit, op het moment dat ze de laatste 25 kilometer van de etappe in gaan.

  Het is dan de beurt aan José Herrada Lopez (Movistar Team) om aan te vallen en hij neemt daarin wederom Ramunas Navardauskas mee, maar ook Gorka Verdugo (Euskaltel-Euskadi) en zo'n tien kilometer verderop ook Stefano Pirazzi (Bardiani Valvole-CSF Inox) en Fabio Duarte
  Verschillende aanvallen volgen elkaar dan snel op op de klim naar Ardrate, een 3de categorie klim, en daar waar Stefano Pirazzi zich het actiefst toont in de zoektocht naar de punten voor het bergklassement komt ook hier het peloton weer terug op de kopgroep en uiteindelijk wordt de leider van het bergklassement nog voorbij gereden door Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) die de punten op de top weet te pakken. Pirazzi pakt de 4 punten achter hem en stop dan meteen zijn inspanningen.

  Dat is niet het geval voor Betancur die ervandoor lijkt te zijn met de etappeoverwinning in gedachten. Onder aanvoering van Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) en Vincenzo Nibali (Astana) himself wordt de Colombiaanse renner echter teruggepakt door een groep favorieten en in de laatste kilometers vallen zij dan één voor één aan totdat een trio met Beñat Intxausti (Movistar Team), Tanel Kangert (Astana) en de Poolse renner Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) zich losmaakt. Deze drie renners kijken elkaar dan aan om te weten wie als eerste de sprint aanzet en dat blijkt Niemiec te zijn, in het wiel gevolgd door Intxausti die zo de overwinning weet te pakken en uiteindelijk gaat de Poolse renner echt met lege handen naar huis als blijkt dat ook Kangert nog voor hem over de finishlijn kwam.

  Videosamenvatting van deze etappe

  Hieronder vindt u de videosamenvatting van deze 16de etappe van de Giro d'Italia 2013:

  De klassementen na de 16de etappe van de Giro d'Italia 2013

  Het etappeklassement van de 16de etappe van de Ronde van Italië 2013 - Valloire > Ivrea

  Hieronder vindt u de top 10 van de etappe van vandaag:

  1/ Beñat Intxausti (Movistar Team) - 5h52'48"
  2/ Tanel Kangert (Astana)
  3/ Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida)
  4/ Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) - +0'14"
  5/ Cadel Evans (BMC Racing Team)
  6/ Franco Pellizotti (Androni Giocattoli-Venezuela)
  7/ Michele Scarponi (Lampre-Merida)
  8/ Rafal Majka (Team Saxo-Tinkoff)
  9/ José Herrada Lopez (Movistar Team)
  10/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale)

  Het algemeen klassement na de 16de etappe

  In het algemeen klassement blijft de top 3 ongewijzigd maar we merken wel op dat Mauro Santambrogio (Vini Fantini-Selle Italia) geen geluk had want omdat hij niet aanwezig was in de groep van favorieten in het slotstuk van de etappe en uiteindelijk op 2'24" van de winnaar over de streep komt verliets de Italiaanse renner nog eens 2'10" en valt hij zo terug naar de 6de plaats van het algemeen klassement. Hieronder vindt u de top 5 van dit klasssement waarin we Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) de leeggevallen plaats van Santambrogio in zien nemen:

  1/ Vincenzo Nibali (Astana) - 67h55'36"
  2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +1'26"
  3/ Rigoberto Uran (Team Sky) - +2'46"
  4/ Michele Scarponi (Lampre-Merida) - +3'53"
  5/ Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) - +4'13"

  Puntenklassement

  Slechts een paar kleine wijzigingen in het puntenklassement na deze etappe met Cadel Evans (BMC Racing Team) die nog dichter bij Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) komt door wederom bij de eersten te finishen en Mauro Santambrogio (Vini Fantini-Selle Italia) die ook in dit klassement een plaatsje verliest:

  1/ Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) - 109 punten
  2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 103 punten
  3/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale - 85 punten
  4/ Mauro Santambrogio (Vini Fantini-Selle Italia) - 84 punten
  5/ Vincenzo Nibali (Astana) - 78 punten

  Bergklassement

  In het bergklassement klimt Jackson Rodriguez (Androni Giocattoli-Venezuela) op naar de 3de plaats aangezien hij als eerste boven kwam op de Col du Montcenis, terwijl Stefano Pirazzi (Bardiane Valvole-CSF Inox) zijn leiderstrui nog altijd goed verdedigt:

  1/ Stefano Pirazzi (Bardiane Valvole-CSF Inox) - 79 punten
  2/ Giovanni Visconti (Movistar Team) - 42 punten
  3/ Jackson Rodriguez (Androni Giocattoli-Venezuela) - 41 punten
  4/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 32 punten
  5/ Robinson Chalapud (Colombia) - 31 punten

  Jongerenklassement

  Niet echt veel verandering bij de jongeren, waar de top 3 de namen toont van renners die zich behoorlijk in the picture rijden tijdens deze Giro. De tijdsverschillen worden echter wederom wat groter:

  1/ Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) - 68h00'51"
  2/ Rafal Majka (Team Saxo-Tinkoff) - +0'05"
  3/ Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) - +9'49"
  4/ Darwin Atapuma (Colombia) - +15'27"
  5/ Diego Rosa (Androni Giocattoli-Venezuela) - +27'07"

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3164x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2013 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer negen ?