home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Team Sky zet de tijd op scherp in de Giro d'Italia 2013

Toegevoegd: zondag 05 mei 2013 om 22:56:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Team Sky zet de tijd op scherp in de Giro d'Italia 2013Een ploegentijdrit op een vrij technisch parcours met verschillende bochten en een aantal klimmetjes zette vandaag de tijden op scherp tussen de 23 ploegen van de Giro d'Italia 2013. Op het eiland Ischia bleek de goed getrainde trein van Team Sky de snelste te zijn en de roze trui veranderde dus van schouders!

  De samenvatting van de tweede etappe van de Ronde van Italië 2013 - Ischia > Forio

  Na een vroege transfer per boot naar het eiland Ischia vanochtend konden de verschillende ploegen voor het eerst (slechts een klein aantal ploegen had een ploegleider naar het eiland gestuurd om van te voren het parcours te filmen maar vanwege de moeilijke bereikbaarheid van deze ploegentijdrit had geen enkel team het parcours nog op de fiets gereden tijdens de voorbereiding van deze Giro) het parcours van deze etappe wat soms leidde over smalle weggetjes en een aantal bochten bevatte die moeilijk te nemen waren als een volledig team.

  De ploegen startten in de omgekeerde volgorde van het ploegenklassement, met uitzondering van Omega Pharma-QuickStep, die als laatste startte omdat Mark Cavendish in de ploeg de roze trui droeg aan de start van deze etappe.

  De eerste ploeg die van start ging was dus Colombia en zij zetten een tijd neer van 23'01", tijd die al snel verbeterd werd door AG2R La Mondiale met 22'55" en nog een stuk meer door de Blanco ploeg met 22'33".

  Team Sky, wat de etappe eindigde met slechts 5 renners ging nog ver onder deze referentietijd zitten, met een tijd van 22'05". Aangezien de tijd in een ploegentijdrit zoals deze opgenomen wordt bij het doorkomen over de finishlijn van de 5de renner van een ploeg was dit voldoende voor de Britse ploeg om aan de verwachtingen te voldoen.

  Toen de Movistar ploeg de tussentijd van Team Sky in Casamicciola Terme verbeterde met 2 seconden leek de overwinning van de Britse ploeg nog op losse schroeven te komen staan maar uiteindelijk verloor de Spaanse ploeg 11 seconden op Team Sky in de tweede helft van de etappe en eindigde dus op 22'14", 9 seconden langzamer dan Team Sky.

  Door te eindigen in een tijd van 22'19" liet de Astana ploeg 14 seconden verliezen op Bradley Wiggins aan zijn grootste concurrent voor het algemeen klassement, Vincenzo Nibali, vandaag. De prestatie van de Garmin-Sharp ploeg, aangekondigd als één van de topkandidaten voor de overwinning vandaag was nog slechter: met een tijd die 25 seconden langzamer was dan die van Team Sky verliest de winnaar van de Giro d'Italia 2012, Ryder Hesjedal, behoorlijk wat tijd op de winnaaar van de Tour de France 2012.

  De Omega Pharma-QuickStep ploeg van de eerste roze truidrager in deze Giro d'Italia eindigde de etappe in 22'53", 48 seconden meer dan de tijd van Team Sky en Cavendish verloor hiermee dus zijn mooie roze tenue, ontworpen door Paul Smith. Voor Team Sky draagt Salvatore Puccio morgen de roze trui aan de start van de 3de etappe tussen Sorrento en Marina di Ascea aangezien de Italiaanse renner de bestgeplaatste renner voor Team Sky was in de etappe van gisteren en omdat hij vandaag met de 5 eerste renners die de beste tijd reden over de streep kwam.

  De etappe van morgen zou kunnen eindigen in een massasprint en in dat geval kunnen alleen bonificatieseconden zorgen voor een verandering in de roze trui drager, maar de etappe zou ook een kopgroep de kans kunnen bieden tot de finish vooruit te blijven. In dat geval is het niet zeker dat Team Sky alles op alles zet om de roze trui te behouden aangezien we nog maar aan het begin staan van 3 weken koers en er dus nog wat energie gespaard moet blijven ...

  Het klassement van de tweede etappe van de Ronde van Italië 2013

  Het etappeklassement van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2013 - Ischia > Fiori

  Hieronder vindt u de top 5 van deze tweede etappe:

  1/ Team Sky - 22'05"
  2/ Movistar Team - +0'09"
  3/ Astana Pro Team - +0'14"
  4/ Katusha - +0'19"
  5/ Vini Fantini-Selle Italia - +0'22"

  Het algemeen klassement na de tweede etappe

  In het algemeen klassement leidde deze race tegen de klok tot behoorlijk wat veranderingen aangezien er in de etappe van gisteren geen tijdsverschillen waren en de gezamenlijke tijdsverschillen van vandaag leiden dus tot een groepering van verschillende renners van dezelfde ploegen in het algemeen klassement. De eerste 5 plaatsen worden bezet door renners van Team Sky en de 5 volgende plaatsen door renners van Movistar Team:

  1/ Salvatore Puccio (Team Sky) - 3h20'43"
  2/ Bradley Wiggins (Team Sky)
  3/ Sergio Henao (Team Sky)
  4/ Dario Cataldo (Team Sky)
  5/ Rigoberto Uran (Team Sky)
  6/ Benat Intxausti (Movistar Team) - +0'09"
  7/ Giovanni Visconti (Movistar Team)
  8/ José Herrada Lopez (Movistar Team)
  9/ Alex Dowsett (Movistar Team)
  10/ Eros Capecchi (Movistar Team)

  De videobeelden van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2013

  Hier vindt u de etappe van vandaag in videobeelden:

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1634x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2013 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vier ?