home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 214 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Justin Jules wint de thuiswedstrijd Grand Prix La Marseillaise 2013, voor Samuel Dumoulin

Toegevoegd: zondag 27 januari 2013 om 17:58:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Justin Jules wint de thuiswedstrijd Grand Prix La Marseillaise 2013, voor Samuel DumoulinVanmiddag vond de openingswedstrijd van het Europese en Franse wielerseizoen 2013 plaats, de Grand Prix Cycliste La Marseillaise in de streek rondom Marseille.

  De start van de wedstrijd werd getekend door een kopgroep met Thomas Vaubourzeix en Jelle Wallays en aan het einde van de wedstrijd leek de solo-ontsnapping van Sander Armée het vol te houden tot de finishlijn. Toen hij op het laatste moment teruggepakt werd zag de Belgische renner de overwinning voor zijn ogen betwist in een massasprint, gewonnen door Justin Jules op een paar centimeter van Samuel Dumoulin, de winnaar van deze wedstrijd in 2012.

  De samenvatting van de Grote Prijs La Marseillaise 2013

  142 renners tekenden in aan de start van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 vanochtend onder een verlegen zonnetje voor de kantoren van het Conseil Régional in Marseille (zie de foto's aan de start).

  Om 12u02 werd het startschot van de wedstrijd gegeven, voor 148 kilometer richting het Stade Vélodrome in Marseille, via de Petit Galibier, de Col de l'Espigoulier, de klim naar Julhan les Bastides en de Col de la Gineste.

  Na een eerste aanval van Thomas Rostollan (La Pomme Marseille) en Niels Wytinck (An Post-Chainreaction), werd na zo'n vijftien kilometer de kopgroep van de dag gevormd door Thomas Vaubourzeix (La Pomme Marseille) en Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise). Na zo'n veertig kilometer in de wedstrijd bereikte hun voorsprong zijn maximum, met iets meer dan 7 1/2 minuut.

  Op de top van de eerste klim die meetelde in de "Grand Prix la Marseillaise", het bergklassement, de Petit Galibier, reed Wallays op het laatste moment Vaubourzeix voorbij en pakte zo de punten terwijl in deze klim het peloton in tweeën uiteenviel.

  Op de volgende bergtop, die van de Col de l'Espigoulier, was de doorkomstvolgorde hetzelfde en op zo'n 2 minuten achter het leidersduo reed Hubert Dupont (AG2R La Mondiale) aan kop van het peloton. De laatste klim die meetelde voor het bergklassement zag het leidersduo wederom in dezelfde volgorde doorkomen en aan het eind van de wedstrijd kreeg Jelle Wallays dus logischerwijze de prijs van dit klassement.

  Het peloton komt dan gevaarlijk dichtbij en Cédric Pineau (FDJ) en Benjamin Giraud (La Pomme Marseille) zijn de eersten die het gaatje met het leidersduo dicht rijden. Giraud neemt min of meer de plaats van zijn ploegmaat Vaubourzeix over want deze liet vervolgens de 3 andere renners aan kop van hem weg rijden.

  Toen Sander Armée (Topsport Vlaanderen-Baloise) vervolgens vanuit het peloton de aanval inzette in de klim van de Col de la Gineste liet het leiderstrio zich geleidelijk terugzakken en reed de Belgische renner dus alleen richting de finish. Zijn voorsprong is echter slechts twintig seconden en dat blijkt uiteindelijk niet genoeg te zijn om de wedstrijd te winnen. In de laatste kilometer haalde het eerste peloton hem in en de overwinning werd toen beslist in een massasprint tussen de renners van dit peloton.

  In de sprint was het uiteindelijk Justin Jules (La Pomme Marseille) die als winnaar uit de bus kwam, met slechts een paar centimeter voorsprong op de winnaar van vorig jaar, Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale).

  De reactie van Samuel Dumoulin aan de finish

  Samuel DumoulinDe nummer twee van de wedstrijd, die het dus net niet gelukt is zijn prestatie van vorig jaar nog eens dunnetjes over te doen, toonde zich niet teleurgesteld na de finish. Samuel Dumoulin vertelde mij in goede conditie te zijn aan het begin van dit seizoen, het resultaat van hard werken deze winter.
  Ik had dus goede benen vandaag en de ploeg heeft mij goed geholpen. Aangezien ik de favoriet was werd ik natuurlijk wel nauwlettend in de gaten gehouden. Bij de finish zat ik een beetje vast aan de rechterkant van de weg en moest ik een beetje zig-zaggen voor de sprint. Daar zitten waarschijnlijk de paar centimeters die ik aan de finish tekort kwam.
  Wat betreft de Coupe de France: dat is niet per sé een doel dit jaar maar ik doe mee aan verschillende van de wedstrijkden en met deze tweede plaats heb ik de eerste punten gepakt dus dat is een goede start.

  Het klassement van de Grote Prijs La Marseillaise 2013

  Hieronder vindt u de top 10 van deze wedstrijd:

  Het podium van de Marseillaise1/ Justin Jules (La Pomme Marseille) - 3h40'05"
  2/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
  3/ Thomas Damuseau (Argos-Shimano)
  4/ Anthony Roux (FDJ)
  5/ Sander Armée (Topsport Vlaanderen-Baloise)
  6/ Maxime Bouet (AG2R La Mondiale)
  7/ Maxime Vantomme (Crelan-Euphony)
  8/ Warren Barguil (Argos-Shimano)
  9/ Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  10/ Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen-Baloise)

  De foto's van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013

  >> Klik hier om 94 foto's van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 te bekijken

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 7 reacties | 5434x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grote Prijs la Marseillaise| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 7 reacties!
 1. Qui peut présenter Justin JULES ? (A-t-il quelque lien avec l'ancien champion - complice de Laurent FIGNON - et tragiquement disparu ?
  Pour ce qui est de Samuel DUMOULIN, il a dû être complimenté par son beau-père de directeur sportif...

  | Pierre CROLAIS | zondag 27 januari 2013 om 18:25:36

 2. @Pierre : Justin Jules est passé pro en 2011 à La Pomme Marseille. En 2012 il a effectué une année au sein de l'équipe Véranda Rideau-Super U. Malheureusement cette équipe a dû mettre la clé sous la porte en fin de saison dernière (malgré ses bonnes performances sur quelques unes des courses françaises).
  Jules a donc fait son retour dans son équipe d'origine pour la saison 2013 et la principale victoire qui figure à son palmarès est probablement une étape au Tour de Hainan l'année dernière et maintenant donc ce Grand Prix La Marseillaise.

  | Thomas Vergouwen | zondag 27 januari 2013 om 18:35:04

 3. Bonjour Pierre,

  Son père est bien l'ancien équipier de Fignon. l'Article Wikipédia n'est pas faux.

  | Aurélien M. | zondag 27 januari 2013 om 19:09:30

 4. Merci les gars pour ces précisions. Je n'étais pas allé sur Wikipédia...et c'est un peu bête de ma part.

  Bonne année à vous.

  P.C...

  | Pierre CROLAIS | zondag 27 januari 2013 om 20:39:51

 5. De rien.
  C'est normal de ne pas penser directement à Wikipédia (vu les bêtises que nous pouvons parfois y trouver), mais en ce qui concerne les cyclistes et les équipes, les données sont plutôt bonnes et pour avoir un peu de palmarès, il y a presque toujours le lien pour accéder sur le siteducyclisme.net.

  Bonne année à toi aussi (bien que tardivement).

  | Aurélien M. | zondag 27 januari 2013 om 22:35:49

 6. Bonjour
  comment est-il possible " d'oublier " dans vos commentaires sur la course la chute de certains coureurs ayant des chances de gagner suite à une collision avec un motard de la police à une quinzaine de kilomètres de 'àrrivée

  | Jos Zangerlé | maandag 28 januari 2013 om 9:52:41

 7. Het verhaal van Justin Jules in het Nederlands:
  http://hetiskoers.nl/2012/vergeten-wielrenner-jules-pascal/

  | Tonn Vergouwen | maandag 28 januari 2013 om 14:24:12

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer twee ?