home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Geraint Thomas wint de 2de etappe van de Tour Down Under, verstoord door een valpartij

Toegevoegd: woensdag 23 januari 2013 om 8:34:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Geraint Thomas wint de 2de etappe van de Tour Down Under, verstoord door een valpartijDe tweede etappe van de Tour Down Under 2013 vond vandaag plaats tussen Mount Barker en Rostrevor. Zoals verwacht heeft de klim van Corkscrew Road een belangrijke invloed gehad op het resultaat, maar een valpartij in de aanloop naar de finish verstoorde het slotstuk van deze etappe. Geraint Thomas (Team Sky) heeft alle zeilen bij moeten zetten om de etappe te winnen van de andere renners in de kopgroep maar ook van de achtervolgers die snel terug leken te komen op de kopgroep.

  De samenvatting van de 2de etappe van de Tour Down Under 2013: Mount Barker > Rostrevor

  Een korte etappe (met 116,5 kilometer de kortste etappe in de geschiedenis van de Tour Down Under) stond vandaag op het programma van de Tour Down Under 2013, tussen Mount Barker en Rostrevor met een korte steile klim in het slotstuk: Corkscrew Road over 2,5 km tegen 9% en met stukken tot aan 19%. De grote favoriet van de etappe was daarom Philippe Gilbert (BMC Racing Team), maar die had vandaag geen geluk ...

  L'échappéeMeteen na de start werd op initiatief van Calvin Watson (UniSA) een kopgroep gevormd met Will Clarke (Argos-Shimano), Guillaume Bonnafond AG2R La Mondiale en Christopher Juul-Jensen (Team Saxo-Tinkoff). Na 17 kilometer was hun voorsprong opgelopen tot 2'20". Het peloton speelde een kat-en-muis-spelletje met deze kopgroep want na de voorsprong teruggebracht te hebben tot 45 seconden liep hun voorsprong opnieuw op en stabiliseerde deze zich rond de 1'50" halverwege de etappe.

  In de kopgroep pakte de Australiër Will Clarke de punten in de twee tussensprints, in de eerste sprint voor Watson en Bonnafond en vervolgen voor Bonnafond en Juul-Jensen.

  Het leek er op dat het peloton moeite had zich te organiseren om terug te komen op de kopgroep maar toen de voorsprong eenmaal terug begon te lopen ging het allemaal heel snel en op 19 kilometer van de finish maakte het peloton een einde aan de droom van de 4 renners in de kopgroep.

  Zoals verwacht viel het peloton uiteen op de klim van Corkscrew road en George Bennett (Radioshack-Leopard-Trek) wist er met Geraint Thomas (Team Sky) vandoor te gaan. Dit leidersduo kreeg gezelschap van Ben Hermans, ploegmaat van Bennett, en Javier Moreno (Movistar Team) op het moment dat een vijftiental renners, waaronder Philippe Gilbert, ten val kwam.

  11 renners zetten de achtervolging in maar wisten de 4 renners aan kop niet meer in te halen voor de aankomst. Geraint Thomas toonde zich de sterkste door vroeg aan te vallen van achterin de kopgroep. De Britse renner liet na de finish zelfs weten dat hij op een gegeven moment dacht te vroeg de eindsprint ingezet te hebben maar dat hij alles gegeven had vanaf 400 meter van de finish simpelweg omdat hij zag dat de andere renners snel terug kwamen op de kopgroep. Javier Moreno eindigde tweede, voor Ben Hermans op 1 seconde en Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) op 4 seconden.

  De klassementen na de 2de etappe van de Tour Down Under 2013

  Hieronder vindt u de belangrijkste klassementen na deze tweede etappe van de Tour Down Under 2013.

  Etappeklassement van de 2de etappe

  De top 5 van deze etappe die verstoord werd door een belangrijke valpartij zag er als volgt uit:

  1/ Geraint Thomas (Team Sky) - 2h44'18"
  2/ Javier Moreno (Movistar Team) - +0'01"
  3/ Ben Hermans (Radioshack-Leopard-Trek)
  4/ Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) - +0'04"
  5/ Tom Wellens (Lotto Belisol)

  Algemeen klassement

  Het algemeen klassement werd volledig overhoop gegooid na deze tweede etappe. Hieronder vindt u de nieuwe top 5:

  1/ Geraint Thomas (Team Sky) - 6h19'32"
  2/ Javier Moreno (Movistar Team) - +0'05"
  3/ Ben Hermans (Radioshack-Leopard-Trek) - +0'07"
  4/ Daniele Pietropolli (Lampre-Merida) - +0'14"
  5/ Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team)

  Bergklassement

  Het resultaat bovenaan Corkscrew Road zorgde ook voor behoorlijk wat wijzigingen in de top van het bergklassement:

  1/ Geraint Thomas (Team Sky) - 16 punten
  2/ Javier Moreno (Movistar Team) - 12 punten
  3/ Jordan Kerby (UniSA-Australia) - 10 punten

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1413x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2013 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus drie ?