dinsdag 14 augustus 2012 om 22u18

Het is alweer een paar maanden geleden maar eindelijk zijn de Tweets van de week er weer! Om iedere week een artikel te schrijven met het beste van Twitter in de wereld van de wielersport heb je veel tijd nodig om alle tweets te lezen en een selectie te maken en om dan ook nog eens het artikel te schrijven ... vandaag bekijken we de week in 10 tweets!
Van Lars Boom en zijn verstekeling in de koffer tot Bernard Hinault gezien door Philippe Gilbert, komen we langs de droom van BMX tijdens de Olympische Spelen en de aansluitproblemen met ... Movistar.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De verstekeling van Lars Boom

Lars Boom (Rabobank) was waarschijnlijk op dat moment verre van zeker dat hij een week later de Eneco Tour zou winnen maar toen hij zijn koffer in aan het pakken was zag zijn vriendin, Niké Timmermans, dat de renner van de Nederlandse ploeg een verstekeling mee wilde nemen ... en dat was hun eigen dochter Kee die perfect in de koffer paste bovenop alle wielerkleding!

Laten we hopen dat Niké uiteindelijk naar de finish van de Eneco Tour in Geraardsbergen is geweest met hun dochter op de arm in plaats van in de koffer ...

Het is niet altijd fijn om nationaal kampioen te zijn

Als je kampioen in eigen land wordt ben je daar natuurlijk erg blij mee. Blij op dat moment dat je de overwinning pakt maar ook de rest van het jaar aangezien je een nationale kampioenstrui mag dragen in alle komende wedstrijden. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Alex Dowsett (Team Sky) die de huidige Britse kampioen tijdrijden is.

Tot in september kan de aardige renner, afkomstig uit Essex, dus de witte trui met blauwe en rode strepen dragen. Leuk ... of toch niet? Inderdaad, als je niet weet hoe een ploegentijdrit uit gaat pakken, al was het alleen maar omdat je er nooit eerder één gereden hebt ... dan vraag je je toch af of zo'n witte trui tussen al de zwarte tenues van Team Sky niet een beetje té veel opvalt. Alex Dowsett hoopte dus de ploegentijdrit in de Eneco Tour zo goed mogelijk te rijden om niet al te veel op te vallen. Team Sky eindigde uiteindelijk op de 12de plaats, op 36 seconden van de snelste ploeg, Orica-GreenEDGE.

De Olympische Spelen, daar sla je van aan 't dromen!

Eén keer in de 4 jaar vinden de Olympische Spelen plaats en dit keer was het in Londen dat een groot aantal sporten een stuk meer media-aandacht kregen dan voor hen gebruikelijk is.

Inderdaad, normaal gesproken denkt u toch niet een wedstrijd modern vijfkamp of kano op TV te kunnen zien? De wielersport heeft dan nog geluk met een redelijk uitgebreide media-aandacht, maar bepaalde disciplines in de wielersport zijn minder zichtbaar dan andere. Dat is bijvoorbeeld het geval voor BMX, de discipline van de wielersport op een zandbaan met obstakels. En wanneer deze tak van sport op TV uitgezonden wordt, slaan sommige profwielrenners die we normaal gesproken op de weg vinden aan het dromen.

David Millar (Garmin-Sharp) bijvoorbeeld denkt meteen aan de Slovaakse renner van de Liquigas-Cannondale ploeg, Peter Sagan. Sagan staat namelijk bekend om zijn wheelie net nadat hij over de finishlijn van de wielerwedstrijden waar hij aan meedoet en Millar denkt dus dat de Slovaak klaar is voor een wedstrijd op een BMX .. of voor een BMX wedstrijd op ... een gewone fiets!


Robbie McEwen die onlangs gestopt is met wielrennen maar die actief blijft in de Australische Orica-GreenEDGE ploeg denkt aan iets heel anders als hij de baan voor deze wedstrijd tijdens de Olympische Spelen in Londen ziet. We kunnen het hem natuurlijk niet kwalijk nemen dat hij denkt aan de Teletubbies aangezien de Olympische Spelen plaats vinden in Engeland en uitgezonden worden door de BBC, de zender die aan de basis stond van deze wezentjes!


Brett Lancaster (Orica-GreenEDGE) constateert op zijn beurt dat de Nieuw-Zeelander Greg Henderson (Lotto-Belisol) ook een idee op had gedaan met de BMX wedstrijd want op zijn foto zien we Henderson een wheelie doen zoals Sagan deze gebruikelijk altijd doet!

De das uit vorm?

U weet waarschijnlijk wel dat de bijnaam van Bernard Hinault Le Blaireau ofwel de das was. De vijfvoudig winnaar van de Tour de France is vandaag beter bekend vanwege zijn functie in public relations tijdens de wielerwedstrijden die georganiseerd worden door ASO maar Philippe Gilbert (BMC Racing Team) denkt hem toch gezien te hebben, niet echt in goede vorm, in de klim van de Col d'Eze tussen Nice en Monaco!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


We vervelen ons te pletter in de Eneco Tour!

Zijn ploegmaat, Martin Kohler, zei hardop wat iedereen eigenlijk dacht over de Eneco Tour. Als Nederlander zou ik dit eigenlijk niet moeten zeggen aangezien het de enige wedstrijd van dit niveau in mijn vaderland is maar toch is het zo dat lange vlakke etappes en dan ook nog eens dag in dag uit eigenlijk helemaal niet interessant zijn. Als je weet dat alle etappes toch zullen eindigen in een sprint dan begrijp je dat een TV commentator vreselijk veel moeite heeft om de tijd vol te praten tijdens de etappe!

Martin Kohler legt uit dat het sowieso niet het aantal kilometers is wat een renner bang maakt maar dat dat het alleen maar vervelender voor iedereen maakt!

Een tafel voor twee!

Tijdens de Eneco Tour sliep de BMC ploeg in een hotel waar Marcus Burghardt ontdekt dat de gastheer een speciale tafel voorzien had voor de twee jongsten van de ploeg, Taylor Phinney en Adam Blythe ...

Wat Burghardt niet heeft gezien is dat er zelfs een pot met potloden staat waarmee Phinney zijn laatste liefdesverhaal kan uittekenen!

Een beetje duur om de was te drogen?

We doen het allemaal wel eens .. de fiets is een perfecte plaats om een deel van je was te laten drogen, vooral als je onderweg bent. Matt Brammeier (Omega Pharma-QuickStep) merkt dat ook op als hij zijn tenue van Iers kampioen te drogen hangt op zijn fiets ... €5000 is toch een beetje duur voor een droogrek!

Movistar, sneller op de weg dan voor een Internetaansluiting?

Veel renners vestigen zich in Spanje, en met name in Girona, om daar te profiteren van het klimaat en de goede wegen en klimmetjes die een profwielrenner nodig heeft. Blijkbaar is dat ook het geval voor Marc de Maar (UnitedHealthcare Pro Cycling Team) en de kampioen van Curaçao merkt dan dat Movistar waarschijnlijk sneller is op de fiets dan met het aanleggen van een Internetaansluiting ... Dat was op 12 augustus, we weten niet of de renner afkomstig uit Nederland ondertussen zijn aansluiting heeft of nog steeds zit te wachten!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Binnenkort weer een nieuwe editie van de Tweets van de week!

Dat waren ze dan, de 10 tweets die de selectiecriteria wisten te passeren om deel uit te maken van de Tweets van de week.

Ik kan niet beloven wekelijks weer een nieuwe editie te plaatsen in deze rubriek maar ik doe m'n best om regelmatig weer met een nieuwe editie te komen. Aangezien ik vanaf dit weekend naar de Châteauroux Classic de l'Indre en de Tour Poitou-Charentes ga, weet ik niet of het de komende twee weken gaat lukken een artikel te schrijven en de schifting te doen in alle Tweets maar één ding is zeker: binnenkort vindt u weer een nieuwe aflevering van de Tweets van de week!

In de tusssentijd kunt u natuurlijk altijd velowire.com volgen op Twitter!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 4446x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | Olympische Spelen

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Encore un coureur, Martin Kohler qui s' ennuie sur les étapes de plat à répétitions en WT.

    | pascal51 | woensdag 15 augustus 2012 om 12u35

  2. Great seeing Alberto Contador back in racing. The Vuelta should be very exciting, with Chris Froome in top shape, and Contador, well who knows?

    | curleyman | donderdag 16 augustus 2012 om 09u26

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus vijf ?