home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Clear Protect: bescherm uw fiets zonder dat je het ziet

Toegevoegd: maandag 02 april 2012 om 0:48:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Clear Protect: bescherm uw fiets zonder dat je het zietIs uw fiets ook zo belangrijk voor u? U heeft natuurlijk niet voor niets een paar duizend euro's geïnvesteerd in uw stalen ros. Sommige mensen spreken zelfs liefkozend over hun "baby" als ze het over hun fiets hebben ... Als iets zo belangrijk voor je is, wil je het natuurlijk beschermen. En daar komt Clear Protect goed van pas om dat op onzichtbare wijze te doen. Hieronder vindt u een korte producttest van dit product wat bestaat uit een transparant plaklaag.

  Een paar weken geleden heb ik twee producten ontvangen van Clear Protect:
  - de beschermingskit fietsframe - pack L, De beschermingskit fietsframevoor mijn Look 585, met daarin 12 beschermstrips met name voor de horizontale en diagonale buizen, één van de buizen van de achtervork en de twee horizontale achterbuizen plus 12 patches in twee verschillende maten voor de bescherming van door u zelf gekozen plaatsen van het fietsframe
  De bescherming van de pedaalassen- de bescherming voor pedaalassen voor mijn Shimano Ultegra met één bescherming voor beide zijden

  De inhoud van de framekit

  De onzichtbare bescherming van de fiets
  De transparante plakstripDe bedoeling van deze producten is om de fiets te beschermen met een transparante plakstrip die bestand is tegen verschillende factoren (krassen, botsing, wrijving, ...) en gezien de kwaliteit van de plakstrip die je meteen opmerkt als je deze in je handen hebt, lijkt dit inderdaad goed te kloppen. Ik heb uiteraard niet geprobeerd of het voldoende bescherming biedt tegen een steen die op de fiets valt want ik heb geen zin om zelf te proberen mijn fiets te slopen, maar tijdens het aanbrengen merkte ik duidelijk dat dit product de fiets goed beschermt. Ik had het alleen een paar jaar geleden al moeten gebruiken toen ik de fiets kocht ...

  Ik raad dit product namelijk echt aan aan mensen die net een nieuwe fiets hebben gekocht om deze te beschermen tegen iedere eventuele beschading of wrijving van bijvoorbeeld de rem- of transmissiekabels tegen het frame (toegegeven, het is niet echt mooi om je frame te beschermen met een simpel stukje witte of doorzichtige plakband en als je er niks aan doet om het frame te beschermen zou u daar wel eens spijt van kunnen krijgen).
  Voor diegenen die regelmatig hun fiets vervoeren in een transporthoes (lees de producttest van mijn Sci'Con Aerocomfort Plus fietstransporthoes hierover) kan het nuttig zijn de fiets te beschermen met de producten van Clear Protect op de plaatsen waar de meeste wrijving op zou kunnen treden als bijvoorbeeld een medepassagier in de trein uw transporthoes minder voorzichtig dan u dat zelf zou doen verplaatst.

  Het vuilafstotend effect
  De sporen van de regenEénmaal aangebracht heb ik eerlijk gezegd weinig gemerkt van de aanwezigheid van de beschermstrip (een paar belletjes uitgesloten*) tot de dag, drie weken geleden, dat ik in de regen op mijn fiets zat. Zoals gebruikelijk op de wegen rondom Parijs, was mijn fiets helemaal zwart toen ik thuis kwam. Wat ik echter opmerkte was dat op de plaatsen waar de Clear Protect beschermstrip zat, de structuur van de vuile sporen anders was. Er waren namelijk sporen te zien van de regen die begonnen was de vette- en moddersporen uit te wissen. Toen ik de fiets reinigde, was het dus een leuke verrassing om te zien dat de Clear Protect beschermstrip dus ook de fiets beschermt tegen dit soort vuil want ik hoefde er alleen maar overheen te gaan met een vochtig washandje om alles te verwijderen ... en dat ging veel eenvoudiger dan op de plaatsen waar de beschermstrip niet zat.
  De overgangen trekken viezigheid aanEen nadeel is echter dat op de plaatsen waar een overgang is tussen een beschermd en een onbeschermd deel van het frame er juist extra vuil aangetrokken wordt want dit zijn plaatsen waar het vuil makkelijker blijft hangen of aan de beschermstrip blijft plakken een de plakkende zijde.

  De bescherming van de pedaalassen is minder nuttig
  De wrijving op de pedaalasZoals u heeft begrepen lijkt mij de bescherming van het fietsframe met deze beschermstrip dus erg nuttig (ik vraag me alleen af waarom niet de beide buizen van de achtervork beschermd mogen worden!), is het nut wat mij betreft minder duidelijk wat betreft de bescherming van de pedaalas. De pedaalas is natuurlijk namelijk bestendiger tegen wrijving en dergelijke en daarnaast is het wat mij betreft minder vervelend om daar iets op te zien dan om beschadigingen te zien op het frame. Toch heb ik opgemerkt dat wanneer ik mijn overschoenen aan heb deze enigszins tegen de pedaalassen komen en dat is dus de enige reden waarom het voor mij nuttig zou zijn deze te beschermen tegen deze wrijving. Ik durf echter nog niet te zeggen of de bescherming voldoende is om echt nut te hebben ...

  Het plaatsen van de beschermstrip
  Volgens de gebruiksaanwijzing is het plaatsen heel eenvoudig en heel snel (voor het plaatsen van de 12 beschermstrippen op het fietsframe zou je bijvoorbeeld maar 10 minuten nodig hebben). In werkelijkheid is dat niet per sé het geval. Het is namelijk, ondanks alles wat ik heb gedaan om dit te vermijden, erg moeilijk om de beschermstrip te plaatsen zonder enig belletje binnen te laten.

  De al beschadigde beschermstripDe fabrikant van de beschermstrip raadt aan een glasreiniger met alcohol te gebruiken om de plakkende zijde van de beschermstrip vochtig te maken zodat hij beter kleeft en geen belletjes zal vormen, maar ondanks mijn ervaring in het plaatsen van accreditatiestickers op auto's, is het mij niet gelukt zonder belletjes!

  Het zou echter kunnen dat de vorming van luchtbelletjes in mijn geval met name veroorzaakt is door het grote temperatuurverschil (tussen 22°C bij mij thuis de avond dat ik de strips plaatste en rond de 0°C de volgende ochtend toen ik er met mijn fiets vandoor ging) tussen het moment van plaatsing en de eerste rit die ik een paar uur later reed. Eén van de beschermstrips was echter duidelijk beschadigd, ofwel door een productiefout of door een verkeerde plaatsing van het product in zijn verpakking want meteen toen ik hem uit de verpakking haalde zag ik dat er een onregelmatigheid in zat.

  Conclusie
  Als conclusie zou ik zeggen dat dit product het leven van een wielrenner niet echt veranderd maar toch zorgt voor een hele goede bescherming voor de zo dierbare fiets. Eén ding is zeker, je zult geen spijt hebben van het uitgeven van de paar euro's die je er aan kwijt bent, zeker als je het meteen doet na aankoop van een nieuw frame. De reiniging van de fiets wordt er ook makkelijker op dus dat is mooi meegenomen!
  Voor de pedaalassen moet je echt heel erg trots zijn op hun look wil je 12 euro investeren in de bescherming ervan. Een beetje nutteloos wat mij betreft, in ieder geval een stuk minder nuttig dan de bescherming van het frame.

  >> Voor meer informatie over deze producten kunt u terecht op Clear-Protect.com.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 8047x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Producttest | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-clear-protect-protegez-votre-velo-sans-le-montrer-104800361.html

  | Roland TISSIER | dinsdag 08 mei 2012 om 13:12:15

 2. Moi j'utilise Skin Protect Bike il propose de faire ses films de protection sur mesure en utilisant plusieur épaisseur.... Moi j'ai pris du 400microns pour le cadre et du 1000 microns pour mes belles fourches Fox.... Et un petit bout de 2000 microns pour mettre en dessous du boitier.... http://www.skinprotectbike.com/

  | MaxVTT | vrijdag 22 mei 2015 om 23:48:33

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer vijf ?