home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Tour Poitou-Charentes 2012: het parcours op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's en etappeprofielen

Toegevoegd: woensdag 15 augustus 2012 om 13:29:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour Poitou-Charentes 2012: het parcours op Google Maps/Google Earth en de tijd- en routeschema's en etappeprofielen

  oorspronkelijk geplaatst op 28 maart 2012 om 12u10, bijgewerkt op 15 augustus 2012 met een aantal wijzigingen vanwege lokale beperkingen
  Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2012 en alle andere details zijn vanochtend pas bekend gemaakt maar velowire.com presenteert u nu al dit parcours op Google Maps/Google Earth kaarten!

  Alle details van deze wedstrijd die met deze 26ste editie haar 25ste verjaardag viert zijn te vinden in dit artikel: tijd- en routeschema's, kaarten met het parcours en etappeprofielen van de 5 etappes die deel uitmaken van de Tour Poitou-Charentes 2012.


  Nieuwtje in de Google Maps kaarten: deze zijn nu uitgerust met een paar foto's van de start- en finishsteden! Om deze te bekijken (met uitzondering van de start van de etappes op donderdag zijn dit geen foto's van de precieze start- en finishlokaties) kunt u klikken op de icoontjes van de start (départ fictif, wit pijltje op een blauw rondje) en finish (wit/rood dambordje).

  Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2012 op Google Maps

  5 etappes vormen samen de 26ste editie van de Tour Poitou-Charentes van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 augustus 2012: een etappe in lijn dinsdag, woensdag en vrijdag en een etappe in lijn en een individuele tijdrit op donderdag. Samen leiden deze etappes tot een totale afstand van 691,5 kilometer.

  1/ dinsdag 21 augustus 2012 - Villebois-Lavalette > Royan - 182 km

  Na vertrek vanaf het Place du Champ de Foire in het mooie stadje Villebois-Lavalette, leggen de renners allereerst een rondje van zo'n 50 kilometer af, allereerst richting zuid-westen en vervolgens naar noord-oosten via de eerste klim van deze etappe: een klim van 5% over één kilometer net voor Rougnac.

  Na een nieuw bezoekje aan Villebois-Lavalette rijden de renners richting een tussensprint vlakbij Fouquebrune, gevolgd door een nieuwe klim, van 6% over 1,5 kilometer ditmaal. Ze gaan vervolgens door naar tussensprint en bevoorradingszone in Barbezieux alvorens koers te zetten naar de kust of om precies te zijn naar de Gironde waar ze wederom een tussensprint vinden in Saint-Fort-sur-Gironde voor een dubbele beklimming allereerst met een helling van 6% over één kilometer gevolgd door de Côte de Tire cul die steil omhoog gaat: 15% over 400 meter.
  Vandaaruit rijden ze rechtstreeks naar de finish in Royan, op het Place du Maréchal Foch.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 Het profiel van de eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 op Google Maps

  1/ Villebois-Lavalette > Royan

  [X] Close

  1/ Villebois-Lavalette > Royan

  [X] Close

  2/ woensdag 22 augustus 2012 - Royan > Melle - 199,2 km

  De langste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 vertrekt vanuit de kuststad waar deze de dag ervoor aan kwam, vanaf de Route du Front de Mer. Na deze start vanuit de haven van Royan gaat het richting noord-oosten, allereerst op zoek naar de eerste tussensprint in Plassay. Halverwege de etappe vinden de renners de bevoorradingszone in Saint-Pierre-de-Juilliers, even daarna gevolgd door de tweede tussensprint van deze etappe, in Loiré-sur-Nie.

  Vlakbij de finish beklimmen de renners dan twee hellinkjes, van 4% over 700 meter en vervolgens van 5% over 1,2 kilometer. In Lezay betwisten ze dan de 3de en laatste tussensprint alvorens koers te zetten naar de finishlijn in Melle. Een plaatselijk slotcircuit wacht hen dan voordat ze de finishlijn op het Place René Groussard overschrijden voor de etappeoverwinning!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 Het profiel van de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 op Google Maps

  2/ Royan > Melle

  [X] Close

  2/ Royan > Melle

  [X] Close

  3/ donderdag 23 augustus 2012 - ochtend - Pleumartin > La Roche Posay - 99,4 km

  Op donderdagochtend staat een korte etappe op het programma, tussen het Place de l'Hôtel de Ville in Pleumartin en de Rue de la Baignade in La Roche Posay. Tussen deze twee steden ligt een nogal origineel parcours waarmee de renners tot een afstand zullen komen van 99,4 kilometer.

  Allereerst gaan ze naar het zuid-westen voor koers te zetten naar Chenevelles waar ze een helling vinden van 5% over 800 meter. Ze gaan vervolgens weer richting noord-oosten om daar via het meest noordelijke punt van deze etappe, Mairé, de stad waar de finish plaats zal vinden te bereiken, La Roche Posay. Ze vervolgen hun weg dan met een tweede lus ten zuiden van deze badplaats via een tussensprint even voor Vicq-sur-Gartempe en de klim van een helling van 6% over 800 meter in Angles-sur-l'Anglin. Ze keren dan weer terug naar de startstad vanwaaruit ze rechtstreeks doorrijden naar La Roche Posay.

  In deze etappe is het dus de hele Communauté de communes des Vals de Gartempe et Creuse die bezocht wordt!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 Het profiel van de derde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 op Google Maps

  3/ Pleumartin > La Roche Posay

  [X] Close

  3/ Pleumartin > La Roche Posay

  [X] Close

  4/ donderdag 23 augustus 2012 - middag - tijdrit La Roche Posay > La Roche Posay - 22,1 km

  De etappe 's ochtends is natuurlijk zo kort om het mogelijk te maken de gebruikelijke individuele tijdrit op donderdagmiddag plaats te kunnen laten hebben. Dit jaar wordt de startschans geïnstalleerd voor het Casino van La Roche Posay, één van de sponsors van de Tour Poitou-Charentes, voor een solo krachtsinspanning over 22,1 kilometer die zal eindigen op dezelfde finishlijn als 's ochtends. Het parcours vormt een driehoekje tussen de badplaats, Vicq-sur-Gartempe en Pleumartin.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 Het profiel van de vierde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 op Google Maps

  4/ La Roche Posay > La Roche Posay

  [X] Close

  4/ La Roche Posay > La Roche Posay

  [X] Close

  5/ vrijdag 24 augustus 2012 - Melle > Poitiers - 188,8 km

  De etappe van vrijdag keert terug naar de finishplaats van de tweede etappe, Melle, om daar van start te gaan voor de sporthal "Le Pinier". De finish bevindt zich op de gebruikelijke plaats in de Rue de Nimègue in Poitiers.

  Vanuit Melle rijden de renners naar het noorden richting Saint-Maxent-l'Ecole en de klim van een helling van 8% over 800 meter voor de kerk van Exireuil. Bij het binnenrijden van Fomperron betwisten ze dan de eerste tussensprint van deze etappe, gevolgd door de tweede klim van de dag die 5% steil is over 1,2 kilometer.
  Door koers te zetten richting het oosten volgen de tussensprint in Vasles en de bevoorradingszone even verderop elkaar dan op. Wanneer ze in zuid-oostelijke richting draaien beklimmen ze een helling van 5% over 1,3 kilometer en vlakbij Vivonne beklimmen ze er nog één, van 6% over 600 meter.

  Via de sprint in Nieuil l'Espoir gaan ze dan weer verder naar het noorden richting de eindbestemming Poitiers. Nadat ze door de plaats waar Poitou-Charentes Animation gevestigd is in Chasseneuil-du-Poitou zijn gekomen leggen ze 3 rondjes af op een lokaal circuit met daarin de Côte de la Barre (500 meter @ 11%).

  Aan het eind van deze etappe weten wie Jesse Sergent op zal volgen als winnaar van de Tour Poitou-Charentes!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 Het profiel van de vijfde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2012 op Google Maps

  5/ La Roche Posay > La Roche Posay

  [X] Close

  5/ La Roche Posay > La Roche Posay

  [X] Close

  De kaart van de Tour Poitou-Charentes 2012 in Google Earth

  Wilt u alle etappes van de Tour Poitou-Charentes 2012 in één oogopslag bekijken? Of wilt u op verkenning gaan over deze 5 etappes door een virtuele vogelvlucht boven het parcours uit te voeren? Downloadt dan hieronder het KML bestand wat u kunt openen in Google Earth:

  >> Download het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2012 in Google Earth
  Download het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2012 in Google Earth

  De video van het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2012

  De organisator van de Tour Poitou-Charentes heeft een originele video online gezet waarin de 2012 editie wordt gepresenteerd, niet alleen met het parcours van de verschillende etappes maar ook met foto's van de steden die deze wielerwedstrijd zullen ontvangen (waarvan sommige door mij gemaakt zijn ;-)) :

  De ploegen die aan de start verschijnen in de Tour Poitou-Charentes 2012

  Op 21 augustus aanstaande verschijnen 19 ploegen aan de start in Villebois-Lavalette.

  Het betreft hier allereerst maar liefst 7 UCI ProTeams met AG2R La Mondiale, Euskaltel-Euskadi, FDJ BigMat, GreenEDGE Cycling Team, Movistar Team, Radioshack-Nissan en Team Saxo Bank.

  Vervolgens vinden we 6 Continental Pro ploegen waarvan 4 afkomstig zijn uit Frankrijk: Bretagne-Schuller, Cofidis, le crédit en ligne, Team Europcar en Saur-Sojasun en daarnaast de Belgische Landbouwkrediet ploeg en de Amerikaanse Team Type 1-Sanofi ploeg.

  Ten slotte vinden we 6 Continental ploegen in het peloton aan de start van de Tour Poitou-Charentes 2012:
  - 4 Franse ploegen: Auber 93, Team La Pomme Marseille, Roubaix-Lille Métropole en Véranda Rideau-Super U
  - 2 buitenlandse ploegen: Rabobank Continental Team (Nederland) en Wallonie Bruxelles-Crédit Agricole (België)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 14560x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Poitou-Charentes| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-tour-poitou-charentes-2012-son-parcours-sur-google-maps-google-102424070.html

  | Roland TISSIER | woensdag 28 maart 2012 om 13:06:30

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus zes ?