home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het Critérium International 2012 rondom Porto-Vecchio: de kaart met het parcours op Google Maps/Google Earth, de profielen en de tijd- en routeschema's

Toegevoegd: woensdag 21 maart 2012 om 22:20:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het Critérium International 2012 rondom Porto-Vecchio: de kaart met het parcours op Google Maps/Google Earth, de profielen en de tijd- en routeschema'sDit weekend staat het drieluik van de weg ofwel het Critérium International 2012 op het programma op Corsica, rondom Porto-Vecchio, daar waar de Tour de France 2013 zijn Grand Départ zal hebben met de start van de eerste etappe richting Bastia.

  Voor het derde achtereenvolgende jaar op Corsica wijzigt het Critérium International enigszins de formule door de twee dagen om te draaien. Dit jaar staat op zaterdag allereerst een korte etappe op het programma 's ochtends en een tijdrit 's middags en op zondag de nu al mythische aankomst bergop bovenop de Col de l'Ospedale na een wat langere etappe.


  Wie zal het stokje overnemen van Fränk Schleck? In dit artikel ontdekt u de route die de kanshebbers zullen volgen met het parcours in Google Maps/Google Earth, de etappeprofielen van de 3 etappes en de tijd- en routeschema's.

  Het parcours van het Critérium International 2012 op Google Maps

  1/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - zaterdag 24 maart 's ochtends - 89,5 km

  Op zaterdagochtend begint de wedstrijd dus met de gebruikelijke etappe in een dubbele lus rondom Porto-Vecchio, de uitvalsbasis van het Critérium International sinds 2010, en die voorheen voor zondagochtend op het programma stond.

  Het parcours van deze etappe is enigszins gewijzigd in vergelijking met voorgaande jaren. Terwijl ASO in 2011 had laten weten deze etappe bewust langer gemaakt te hebben is de afstand nu wederom enigszins verlaagd. Hiervoor is het lusje ten zuiden van Porto-Vecchio ingekort en bevat dus niet langer de Côte de Pagliaggiolo, terwijl het lusje ten noorden van de stad is verlengd en nu de klim van de Côte de Conca, die 208 meter hoog is na een klim van 2,1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage 5,7%, bevat.

  Na de start vanaf de Quai Pascal Paoli via de Rue John Antoine Nau, rijden de renners dus allereerst naar het lusje ten zuiden van Porto-Vecchio, waarin ze de kustlijn opzoeken voordat ze weer terugkeren naar de startstad. Door de N198 te volgen gaan ze vervolgens verder naar het noorden en buigen dan af via de D468 wederom naar de kust. In Sainte-Lucie de Porto-Vecchio steken ze dan de N198 over op zoek naar de eerdergenoemde Côte de Conca.

  Bij Favone komen ze dan op het noordelijkste punt van deze etappe om vervolgens opnieuw via de kust te rijden over de N198 die hen terugbrengt naar Porto-Vecchio. Ze betwisten een sprint in Lecci en finishen uiteindelijk na 89,5 kilometer op de kruising van de Rue Maréchal Juin met de Rue Commandant l'Herminier na een laatste stuk in rechte lijn van 1 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van het Critérium International 2012 Het profiel van de eerste etappe van het Critérium International 2012 De kaart met het parcours van de eerste etappe van het Critérium International 2012 in Google Maps

  1/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  1/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio

  [X] Close

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - zaterdag 24 maart 's middags - tijdrit 6,5 km

  's Middags staat dan de gebruikelijke tijdrit in de straten van Porto-Vecchio op het programma. Deze is echter enigszins ingekort en hij vindt plaats in omgekeerde richting in vergelijking met voorgaande jaren. De startschans wordt geplaatst in de Avenue Georges Pompidou terwijl de finish 6,5 kilometer verderop ligt, op dezelfde plaats als de ochtendetappe, in de Rue Maréchal Juin, na een rechte lijn van 1 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van het Critérium International 2012 Het profiel van de tweede etappe van het Critérium International 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van het Critérium International 2012 in Google Maps

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio (CLM)

  [X] Close

  2/ Porto-Vecchio > Porto-Vecchio (CLM)

  [X] Close

  3/ Porto-Vecchio > Col de l'Ospedale - zondag 25 maart - 179 km

  De derde en laatste etappe vindt plaats op zondag, na de nacht waarin we overgaan op de zomertijd (de start is om 11u50, zomertijd), tussen Porto-Vecchio en de top van de Col de l'Ospedale, in het bos net voordat de renners aankomen bij het Lac de l'Ospedale.

  Na de start vanuit de haven van Porto-Vecchio, doorkruisen de renners het eiland van oost naar west, via de Col de Bacinu (817m, 12 km @ 5,8%), de Côte de Levie (602m, 5,1 km @ 4,6%) en de Côte d'Abellara (370m, 5,2 km @ 6,2%) voordat ze bij Propriano afdalen naar het zuiden via de bevoorradingszone in Sartène en de Côte de Sartène (303m, 2,3 km @ 4,8%) en het zuidoosten van het eiland in Bonifacio via de sprints in Roccapina en in Pianottoli-Caldarello.

  Als ze terugkeren in Porto-Vecchio betwisten ze dan de derde en laatste tussensprint voordat ze beginnen aan de slotklim van de Col de l'Ospedale waar de finishlijn getrokken zal worden na 14,2 kilometer @ 6,2% (waarvan één kilometer @ 10,4%), op 956 meter hoogte. Zo eindigt dan, na 275 kilometer, de 81ste editie van het Critérium International.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart van het parcours op Google Maps voor deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van het Critérium International 2012 Het profiel van de derde etappe van het Critérium International 2012 De kaart met het parcours van de derde etappe van het Critérium International 2012 in Google Maps

  3/ Porto-Vecchio > Col de l'Ospedale

  [X] Close

  3/ Porto-Vecchio > Col de l'Ospedale

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium International in Google Earth

  Als u het parcours liever ineens ziet met alle etappes van het Critérium International 2012 of als u een virtuele vogelvlucht wenst te maken over het parcours van één of meerdere etappes, kunt u het volgende KML bestand downloaden en openen in Google Earth:

  >> Download het parcours van het Critérium International 2012 in Google Earth

  Download het parcours van het Critérium International 2012 in Google Earth

  De belangrijkste deelnemende renners

  16 ploegen verschijnen aan de start van het Critérium International 2012 waarvan de helft uit Frankrijk komt (AG2R La Mondiale, FDJ BigMat, Bretagne-Schuller, Cofidis, Saur-Sojasun, Team Europcar, Auber 93 en het Team La Pomme Marseille).

  Fränk SchleckDe grote buitenlandse ploegen aan de start van deze wedstrijd zijn Euskaltel-Euskadi (Spanje), BMC Racing Team, Garmin-Barracuda (Verenigde Staten), Team Sky (UK), Radioshack-Nissan (Luxemburg) en Project 1t4i (Nederland).

  We vinden verder aan de start de kleine ploeg die snelle sprongen maakt, Team Type 1-Sanofi (Verenigde Staten), en de Colombia-Coldeportes ploeg (Columbia).

  De belangrijkste renners van deze ploegen zijn met name Cadel Evans (BMC Racing Team), David Zabriskie (Garmin-Barracuda), de laatste winnaar Fränk Schleck, en zijn ploegmaten Joost Posthuma en Jens Voigt (die al behoorlijk wat successen achter zijn naam heeft staan in het Critérium International van toen dit nog plaats vond in de Ardennen) (Radioshack-Nissan).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 4971x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium International| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-criterium-international-2012-autour-de-porto-vecchio-la-carte-102072957.html

  | Roland TISSIER | donderdag 22 maart 2012 om 13:21:22

 2. Sacré programme ce weeck end. Gand Wevelgem en Bergique, Tour de Catalogne en Espagne,Critérium International en France. Les costauds sont très dispersés.Schleck et Evans sont-ils en Corse en vue du Tour 2013?
  Il faudrat jongler avec le zappeur comme aujourd'hui où les 2 arrivées de course ont eu lieu à 3 minutes près.
  Pas trop chargé le programme?

  | Gilbert LE LOUPP | vrijdag 23 maart 2012 om 18:54:55

 3. Rien à la télé samedi sur le Critérium, meme pas sur FR3 corse!!!

  | Gilbert LE LOUPP | zondag 25 maart 2012 om 12:20:57

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer zes ?