home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Arnaud Démare maakt zijn belofte waar in Cholet !

Toegevoegd: zondag 18 maart 2012 om 19:05:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Arnaud Démare maakt zijn belofte waar in Cholet !De 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2012 vond vandaag plaats rondom de stad Cholet: Cholet-Pays de Loire. Het resultaat is 100% conform de verwachtingen met een overwinning van Arnaud Démare FDJ BigMat, maar toch verliep het finale van de wedstrijd niet zoals verwacht want ... er was uiteindelijk geen massasprint!

  De samenvatting van Cholet-Pays de Loire

  Na een ploegenpresentatie die gedeeltelijk plaats vond onder de regen die zich dit weekend in de twee Franse wielerwedstrijden uitgenodigd heft, ging aan het eind van de ochtend de 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2012 van start in de stad Cholet voor een wedstrijd over een afstand van allereerst 170 kilometers, gevolgd door een eerste doorkomst over de finishlijn en vervolgens een lusje van 29 kilometer rondom de stad die uitgeroepen is tot meest sportieve stad van Frankrijk in 2007.

  123 renners verschenen aan de start van de wedstrijd, Mickaël Buffaz (Cofidis) besloot niet van start te gaan.

  De kopgroepHet begin van de wedstrijd werd getekend door een paar aarzelende aanvalspogingen maar op op kilometer 35 vormde zich de kopgroep van de dag. Het betrof een kopgroep met 4 Franse renners die zich vandaag goed hebben kunnen laten zien aangezien ze vrijwel de hele dag van voren zijn gebleven: Alexandre Pichot voor Team Europcar, Yannick Talabardon van Saur-Sojasun, de plaatselijke renner Sébastien Duret (hij is geboren in Cholet) voor Bretagne-Schuller en ten slotte Benoît Jarrier van de ploeg Véranda Rideau-Super U.

  Het peloton onder leiding van FDJ BigMatHun voorsprong loopt langzaam op tot een maximale waarde van 5 minuten en 40 seconden terwijl achter hen, aan kop van het peloton is het de FDJ BigMat ploeg die de leiding neemt, als voorbereiding op een eventuele sprint. Hiervoor wilde de ploeg de wedstrijd uiteraard controleren en de voorsprong niet te hoog op laten lopen, maar zonder de kopgroep té snel terug te pakken aangezien er dan een opeenvolging van aanvallen zou kunnen komen.

  Terwijl de renners door verschillende regenbuien reed, was het dus niet verrassend dat de voorsprong van de 4 renners uit de kopgroep op het peloton nog altijd 1'55" is bij de eerste doorkomst over de finishlijn. Ze hebben dan nog 29 kilometer te gaan en in dit laatste lusje rondom Cholet zie we voorin het peloton een tegenaanval van Thomas Voeckler (Team Europcar), Martin Mortensen (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Julien Bérard (AG2R La Mondiale), Jonathan Hivert (Saur-Sojasun), Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Mercator) en Eric Berthou (Bretagne-Schuller). Alhoewel dit groepje al snel teruggepakt wordt is dit wel het teken voor het peloton om een extra versnelling in te zetten en zo de 4 renners aan kop in te halen.

  Yannick Talabardon probeert het dan nog even alleen maar dat haalt uiteindelijk niets uit want de renner van de Saur-Sojasun ploeg werd opgeslokt door het peloton wat dus weer volledig samen kwam. In de laatste 10 kilometer is het de beurt aan Cyril Gautier om een solo-aanval in te zetten maar de renner van de Europcar ploeg wordt ook teruggepakt.

  In de laatste kilometers van de wedstrijd gebeurt er dan iets bijzonders ... verschillende favorieten voor de overwinning gaan er in een groep van 5 renners vandoor. Dit zijn allereerst de topfavoriet Arnaud Démare (FDJ BigMat), in gezelschap van zijn ploeggenoten Mickaël Delage en Pierrick Fédrigo, en Adrien Petit voor de ploeg Cofidis, le crédit en ligne en Laurent Mangel (Saur-Sojasun).
  Laurent MangelDeze kopgroep krijgt al snel een voorsprong van 15 seconden en gaat uiteindelijk door tot aan de streep waar het peloton slechts 2 seconden achter hen binnenkomt. In deze groep zet Laurent Mangel als eerste de sprint aan maar op zo'n 50 meter van de finish weet Arnaud Démare hem voorbij te rijden!

  De jonge neo prof pakte zo zijn 4de overwinning in 2012 na deelname in slechts 6 wedstrijden. Sinds het begin van het jaar had Démare namelijk al de 6de etappe van de Rond van Qatar, Le Samyn in België en de 2de etappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen.

  De foto's van Cholet-Pays de Loire 2012

  Een selectie van 80 foto's van Cholet-Pays de Loire 2012 staat nu online. Om ze te bekijken kunt u op onderstaande link klikken:

  >> De foto's van Cholet-Pays de Loire 2012

  De klassementen van Cholet-Pays de Loire 2012

  Het wedstrijdklassement

  Arnaud DémareHieronder vindt u de top 10 van Cholet-Pays de Loire 2012:

  1/ Arnaud Démare (FDJ BigMat) - 5h07'20"
  2/ Laurent Mangel (Saur-Sojasun)
  3/ Mickaël Delage (FDJ BigMat)
  4/ Adrien Petit (Cofidis, le crédit en ligne) - +0'02"
  5/ Pierrick Fédrigo (FDJ BigMat)
  6/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  7/ Jonathan Hivert (Saur-Sojasun)
  8/ Francesco Lasca (Caja Rural)
  9/ Nacer Bouhanni (FDJ BigMat)
  10/ Guillaume Blot (Bretagne-Schuller)

  De Challenge des 10 Bosses

  In het parcours van Cholet-Pays de Loire beklimmen de renners verschillende bergjes. 10 daarvan maken onderdeel uit van een klassement wat luistert naar de naam Challenge des 10 Bosses.

  Anthony CharteauVandaag kwam Anthony Charteau (Team Europcar) als eerste boven op de eerste klim (de Côte du Cimetière, zie foto), maar op de top van de 7 volgende beklimmingen was het steeds Benoît Jarrier (in de kopgroep) die als eerste boven kwam. Sébastien Duret (Bretagne-Schuller) ging de renner van de Véranda Rideau-Super U ploeg voor op de top van de Côte de la Tessoualle en de laatste, de Côte de la Séguinière, was voor Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Mercator) maar uiteindelijk was het dus toch Jarrier die deze challenge wint.

  Hieronder vindt u het volledige resultaat van deze challenge:

  Benoît Jarrier1/ Benoît Jarrier (Véranda Rideau-Super U) - 38 punten
  2/ Sébastien Duret (Bretagne-Schuller) - 26 punten
  3/ Anthony Charteau (Team Europcar) - 5 punten
  4/ Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Mercator) - 5 punten
  5/ Yannick Talabardon (Saur-Sojasun) - 4 punten
  6/ Alexandre Pichot (Team Europcar) - 4 punten
  7/ Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) - 3 punten
  8/ Pierrick Fédrigo (FDJ BigMat) - 3 punten
  9/ Armindo Fonseca (Bretagne-Schuller) - 1 punt
  10/ Mickaël Delage (FDJ BigMat) - 1 punt

  Het klassement van de Coupe de France PMU

  Arnaud DémareIn de Coupe de France PMU 2012 hebben we, na Samuel Dumoulin eind januari in de Grand Prix Cycliste La Marseillaise en Florian Vachon gisteren in de Classic Loire Atlantique, wederom een nieuwe winnaar gezien en deze pakt dus ook voorlopig de koppositie in dit klassement van 16 wedstrijden, met hetzelfde aantal punten als de twee andere renners. Hieronder vindt u de top 10 van het klassement van de Coupe de France PMU 2012:

  1/ Arnaud Démare (FDJ BigMat) - 50 punten
  2/ Florian Vachon (Bretagne-Schuller) - 50 punten
  3/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) - 50 punten
  4/ Laurent Mangel (Saur-Sojasun) - 35 punten
  5/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 34 punten
  6/ Mickaël Delage (FDJ BigMat) - 25 punten
  7/ Arthur Vichot (FDJ BigMat) - 25 punten
  8/ Romain Hardy (Bretagne-Schuller) - 22 punten
  9/ Adrien Petit (Cofidis, le crédit en ligne) - 20 punten
  10/ Jérémie Galland (Saur-Sojasun) - 20 punten

  De volgende wedstrijd in de kalender van koersen van de Coupe de France PMU 2012 is de Route Adélie de Vitré op vrijdag 30 maart aanstaande.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2271x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Cholet-Pays de Loire| Coupe de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-arnaud-demare-tient-sa-promesse-a-cholet-101832742.html

  | Roland TISSIER | zondag 18 maart 2012 om 19:22:15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer twee ?