zaterdag 17 maart 2012 om 19u43

Op zo'n twintig kilometer van Nantes werd de Classic Loire Atlantique aan het eind van de middag gewonnen door Florian Vachon. Hiermee pakte de renner van de Bretagne-Schuller ploeg eveneens voorlopig de eerste plaats in het klassement van de Coupe de France PMU ... deze voorlopige eerste plaats wordt morgen echter weer opnieuw bepaald aan het einde van Cholet-Pays de Loire!

De samenvatting van de Classic Loire Atlantique

Onder een dreigende lucht ging het peloton van de Classic Loire Atlantique 2012 rond 12u30 van start in de plaats La Haye Fouassière.

Aan het begin van de wedstrijd waren verschillende aanvallen te zien maar pas in de tweede ronde vormde zich een echte kopgroep, op initiatief van Karol Domagalski (Caja Rural) die al snel gezelschap kreeg van Yannick Martinez van het Team La Pomme Marseille.

Ondanks een valpartij van Martinez, breidde dit leidersduo zijn voorsprong uit en de jonge Poolse renner komt dus als eerste boven op de klim voor het bergklassement, voor Martinez en Frédéric Guesdon (FDJ BigMat) in het peloton die er zo'n 1'30" later boven komt. Hun voorsprong loopt vervolgens op tot 1'45" om vervolgens weer enigszins terug te zakken.

Na zo'n honderd kilometer breekt het peloton dan in tweeën en het eerste peloton komt dan dreigend dichtbij het leidersduo. Als deze teruggepakt worden vinden we een twintigtal renners aan kop maar ook zij worden snel teruggepakt alvorens een nieuwe kopgroep wordt gevormd, ditmaal met 4 renners: Wouter Mol (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Anthony Delaplace (Saur-Sojasun), Romain Hardy (Bretagne-Schuller) en Clément Koretzky (Team La Pomme Marseille).

Terwijl het peloton opnieuw in twee delen uiteenvalt worden de 4 renners aan kop ook teruggepakt op zo'n 60 kilometer van de finish.

Verschillende nieuwe ontsnappingspogingen lopen dan op niets uit totdat een groep van 17 renners zich los weet te maken uit het peloton, met de winnaar van vorig jaar, Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Pierrick Fédrigo en Nacer Bouhanni (FDJ BigMat), Laurent Mangel, Fabrice Jeandesboz en Maxime Médérel (Saur-Sojasun), Dimitri Champion en Jean-Marc Bideau (Bretagne-Schuller), Lazlo Bodrogi (Team Type 1-Sanofi), Sébastien Delfosse, Reinier Honig en Davy Commeyne (Landbouwkrediet), Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen), Arnoud van Groen (Accent Jobs), Romain Mathéou (Véranda Rideau-U), Clément Koretzky (La Pomme Marseille) en Julien Guay (Roubaix-Lille Métropole).

Zij bevonden zich op dat moment op 3 ronden van de finish en deze groep breidde haar voorsprong uit tot zo'n 40 seconden op het peloton. Terwijl de regen neerdaalde op de renners komt het peloton op iets meer dan één ronde van de finish terug uit bij de kopgroep en kan het hele spel opnieuw beginnen met 5 renners aan kop. Dit zijn dan Mirko Selvaggi (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Fabrice Jeandesboz (Saur-Sojasun), Florian Vachon (Bretagne-Schuller), Sebastien Delfosse en Zico Waeytens (Topsport Vlaanderen-Mercator). Uiteindelijk was het zelfs niet vanuit deze kopgroep dat de uiteindelijke ontsnapping zich vormde want, nadat Jeandesboz en Delfosse er als duo vandoor gingen, is het dankzij het werk van verschillende renners die de achtervolging in hadden gezet dat het peloton uiteindelijk in de laatste ronde weer bij elkaar komt.

Mirko Selvaggi en Florian Vachon was het echter goed bevallen in de kopgroep en zij besluiten dus opnieuw weg te rijden uit het peloton. Achter hen zijn het met name de andere renners van de voorlaatste kopgroep, Pieter Jacobs, Anthony Delaplace en Sébastien Delfosse, die de achtervolging in zetten en die hierin hulp krijgen van een achttal andere renners.

Het leidersduo gaat uiteindelijk door tot aan de finish en bestrijdt de overwinning in een sprint, in de regen. Deze sprint werd nipt gewonnen door Florian Vachon die hiermee ook de leiderspositie inneemt in het klassement van de Coupe de France PMU 2012, met hetzelfde aantal punten als Samuel Dumoulin (Cofidis).

De foto's van de Classic Loire Atlantique 2012

In de loop van de avond kunt u een groot aantal foto's van de Classic Loire Atlantique 2012 vinden in de betreffende rubriek. Kom dus gerust later nog eens terug om deze te bekijken!

De klassementen van de Classic Loire Atlantique 2012

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Wedstrijdklassement

Hieronder vindt u de top 10 van de Classic Loire Atlantique 2012:

1/ Florian Vachon (Bretagne Schuller) - 4h33'40"
2/ Mirko Selvaggi (Vacansoleil)
3/ Sébastien Delfosse (Landbouwkrediet) - +0'16"
4/ Davy Commeyne (Landbouwkrediet) - +0'17"
5/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
6/ Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Mercator) - +0'20"
7/ Lazlo Bodrogi (Team Type 1-Sanofi) - +0'24"
8/ Filippo Fortin (Team Type 1-Sanofi)
9/ Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Mercator)
10/ Wouter Mol (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)

Bergklassement

Karol Domagalski en Yannick Martinez hebben de koers vroegtijdig verlaten en dus zijn het Clément Koretzky (Team La Pomme Marseille) en Nacer Bouhanni (FDJ BigMat) die samen aan kop eindigen in dit klassement, met beiden 5 punten.

Sébastien Delfosse werd uitverkozen tot meest strijdlustige renner van deze wedstrijd.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de Coupe de France PMU 2012

Na deze tweede wedstrijd van de Coupe de France PMU 2012, de 21ste editie alweer, neemt Florian Vachon (Bretagne-Schuller) de leiding over in dit klassement, voor Samuel Dumoulin die de Grand Prix Cycliste La Marseillaise had gewonnen, met hetzelfde aantal punten.

Hieronder vindt u de top 10 van dit klassement, in afwachting van de derde wedstrijd, Cholet-Pays de Loire, morgen:

1/ Florian Vachon (Bretagne-Schuller) - 50 punten
2/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) - 50 punten
3/ Arthur Vichot (FDJ BigMat) - 25 punten
4/ Jérémie Galland (Saur-Sojasun) - 20 punten
5/ Romain Hardy (Bretagne-Schuller) - 19 punten
6/ Romain Feillu (Vacansoleil - DCM Pro Cycling Team) - 18 punten
7/ Davide Malacarne (Team Europcar) - 18 punten
8/ Julien Guay (Roubaix-Lille Métropole) - 14 punten
9/ Lazlo Bodrogi (Team Type 1-Sanofi) - 12 punten
10/ Mikael Chérel (AG2R La Mondiale) - 12 punten

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2442x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Classic Loire Atlantique | Coupe de France

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-florian-vachon-fait-le-double-a-la-classic-loire-atlantique-101796491.html

    | Roland TISSIER | zondag 18 maart 2012 om 10u13

  2. Bonne chance à Florian pour ce WE Breton.
    Un "Montluçonnais" Allain

    | Allain | vrijdag 13 april 2012 om 14u02

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus negen ?