home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Aanstormend journalist? Wordt één van de 'Jeunes Reporters' in de Tour de France 2012 !

Toegevoegd: maandag 13 februari 2012 om 8:57:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Aanstormend journalist? Wordt één van de 'Jeunes Reporters' in de Tour de France 2012 !Sinds 7 jaar al weer maakt Amaury Sport Organisation het, samen met de sponsors die ieder jaar verschillend zijn, het een aantal pubers mogelijk de Tour de France te beleven in de huid van een journalist. Hun krantje, A notre Tour, wordt iedere twee dagen uitgedeeld onder de volgers van de Tour.

  De actie is dit jaar internationaler dan ooit en maakt het niet alleen mogelijk voor Fransen jongeren (4 van de 6 Jeunes Reporters) maar ook voor een jonge Belgische journalist en een toekomstige Luxemburgse journalist* om mee te doen.

  Les Jeunes Reporters van de Tour 2012

  De actie Les Jeunes Reporters du Tour is één van de drie acties voor jongeren die opgezet zijn door Amaury Sport Organisation in het kader van de Tour de France, naast La P'tite Boucle Nesquik en Les Cadets Juniors.

  Deze actie maakt het jongeren tussen de 14 en 16 jaar mogelijk zicht echt een kleine maand lang journalist te voelen in de Tour de France want ze hebben als taak om een krantje te schrijven en te produceren wat om de dag uitkomt en een oplage kent van 1.000 exemplaren, en ze krijgen daarvoor een accreditatie net als de echte journalisten en worden begeleid door twee professionnals. Ze hebben toegang tot de perszaal, de interview ruimte na de etappefinish en het Village Départ en zullen in de auto het parcours van de Tour de France afleggen. Je kunt je haast geen betere mogelijkheid voorstellen om een unieke ervaring op te doen in de Tour de France en tegelijkertijd ook nog eens alle aspecten van het werk van een journalist ontdekken.

  Voor meer informatie over deze actie kunt u onderstaand filmpje bekijken:

  >> U kunt ook de 11 edities van A notre Tour 2011 downloaden
  >> Bezoek ook Les Jeunes Reporters op Facebook!
  >> of bekijk de pagina met betrekking tot deze actie op letour.fr

  Stel jezelf kandidaat!

  Eerste selectieronde

  Affiche Jeunes Reporters du Tour de France - © A.S.O.Onderdeel uitmaken van dit avontuur is eigenlijk vrij simpel ... als je door de selectie heen komt ten minste. De concurrentie zou best wel eens groot kunnen zijn!

  Om je kandidaat te stellen stuur je simpelweg een artikel, van maximaal 300 woorden, over een onderwerp naar keuze met betrekking tot sport, samen met een sollicitatiebrief. Op basis van dergelijke kandidaatsstellingen selecteren de 3 publicaties die met ASO samenwerken aan deze actie een aantal kandidaten die de tweede selectieronde in gaan, 10 voor België en Luxemburg en 30 voor Frankrijk.

  Je kunt je artikel en de brief opsturen:
  - voor Frankrijk naar L'Equipe
  - voor België naar La Dernière Heure (DH)
  - voor Luxemburg naar sportspress.lu

  >> Download het reglement van de actie Jeunes Reporters du Tour

  Tweede selectieronde

  De tweede selectieronde bestaat uit een testdag bij de deelnemende kranten: sollicitatiegesprek, interviews en het schrijven van een artikel met een jury die bestaat uit journalisten, vertegenwoordigers van A.S.O. en van de sponsors.

  Aan het eind van deze dag neemt de jury een beslissing en kondigt de gekozen kandida(a)t(en) van de dag aan: één voor België en Luxemburg en 4 voor Frankrijk.

  De sponsors van de actie Les Jeunes Reporters du Tour 2012

  Exit Velo101, Nike en een aantal kranten (Midi Libre, La Dépêche, La Nouvelle République en Ouest France), welkom Luxemburg!

  De sponsors van de actie Les Jeunes Reporters du Tour zijn dit jaar:
  - Vision Plus, de officiële opticien van de Tour de France die de hoofdsponsor van deze actie is en die aan het einde van de Tour aan één van de Jeunes Reporters de prix du plus joli regard sur le Tour 2012 (voor het beste artikel uit "A notre Tour") uitreikt
  - de Gouvernement du Grand Duché de Luxembourg die op dit moment enorm investeert in de communicatie in de Tour de France en dus in haar relaties met ASO ... zou dat betekenen dat er een bezoekje van de Tour aan Luxemburg op het programma staat? De slogan van de reclamecaravaan van Luxemburg in de Tour de France 2011 was niet voor niets: Prochaine étape, le Luxembourg !
  - de 3 kranten: L'Equipe, la Dernière Heure (DH) en sportspress.lu, de Association Luxembourgeoise de la Presse Sportive
  Vision Plus Gouvernement du Grand Duché de Luxembourg L'Equipe sportspress.lu La Dernière Heure


  * onder voorwaarde dat je vloeiend Frans spreekt

  bron afbeeldingen: A.S.O.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 3610x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2012| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Quand commence les inscription pour 2014 ? Le 1er février 2014 ? Quels sont les secrets pour être pris ?
  Merci de m'aider ! J'ai 14 ans et je suis un vrai passionné du Tour et du journalisme !

  | guillaume fan tdf et aso | zondag 26 januari 2014 om 15:36:17

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vier ?