home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Samuel Dumoulin wint de Grand Prix La Marseillaise 2012

Toegevoegd: zondag 29 januari 2012 om 22:08:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Samuel Dumoulin wint de Grand Prix La Marseillaise 2012Verschillende ontsnappingen hebben de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 vandaag gekleurd maar pas in de laatste kilometers vormde zich de laatste kopgroep die uiteindelijk volhield tot het einde. De snelste in de sprint was de renner van de Cofidisploeg, Samuel Dumoulin !

  Alle afbeeldingen in dit artikel zijn beschikbaar in groter formaat. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken!

  De samenvatting van de Grand Prix La Marseillaise 2012

  Bij het vertrek voor de deur van het Conseil Général des Bouches-du-Rhône in Marseille vielen er vanochtend een paar druppels en was het niet echt warm. De hele dag bleven de temperaturen vrij laag en bij het vertrek werd zelfs nog gesproken over sneeuw bovenop de Col de l'Espigoulier.

  Na verschillende mislukte pogingen, met name op initiatief van Rein Taaramae van de Cofidis ploeg, ging een groep van 6 renners er uiteindelijk echt vandoor, na een aanval van Rémi Pauriol (FDJ BigMat). Samen met hem vonden we De kopgroepin deze kopgroep Bert-Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Guillaume Bonnafond (AG2R La Mondiale), Rémi Cusin (Team Type 1-Sanofi), Cyril Lemoine (Saur-Sojasun) en wederom Rein Taaramae (Cofidis). Terwijl hun voorsprong opliep naar een maximale waarde van rond de 2'10" zette Frank Vermeulen (Véranda Rideau-Super U) de achtervolging in en hij wist het gaatje met de kopgroep dicht te rijden.
  Frank Vermeulen op het punt om zich bij de kopgroep te voegen
  Met 7 man sterk begon deze kopgroep dus aan de eerste klim van de dag, luisterend naar de bijnaam Petit Galibier. Met een voorsprong die smolt als sneeuw voor de zon ondanks de lage temperaturen, wist Guillaume Bonnafond als eerste boven te komen, voor Rein Taaramae en Bert-Jan Lindeman. Taaramae zet in de afdaling echter de aanval in en slaat een klein gaatje op de andere renners uit de kopgroep.

  Dat duurt echter niet lang want de kopgroep, met uitzondering van Bert-Jan Lindeman die opgeslokt werd door het peloton, komt weer samen in Nans-les-Pins, het meest oostelijke punt van de wedstrijd in de Var, om zo samen de klim van de Col de l'Espigoulier te beginnen. In deze klim komt Frank Vermeulen op achterstand met de kopgroep en wordt teruggepakt door het peloton terwijl Rémi Pauriol er de punten pakt, voor Guillaume Bonnafond en Cyril Lemoine.
  De kopgroep
  Nog maar 6 man aan de leiding dus en alhoewel het eigenlijk leek dat deze kopgroep best tot de finish door kon gaan, werd deze in de aanloop naar de Col de l'Ange, die niet op het programma stond voor het Bergklassement, opgeslokt door het peloton.

  Een gegroepeerd peloton begint dus aan de klim van de laatste col, de Col des Bastides. Op de top komt in een klein groepje de Italiaan Davide Malacarne van Team Europcar als eerste boven, voor David Le Lay (Saur-Sojasun) en Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team). Deze 3 renners hebben in de nieuwe kopgroep gezelschap van Thibaut Pinot (FDJ BigMat, Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Rémy di Grégorio (Cofidis), Bert de Waele (Landbouwkrediet), Romain Bardet en Mikaël Cherel voor AG2R La Mondiale, Pieter Serry (Topsport Vlaanderen-Mercator), Romain Hardy (Bretagne-Schuller) en Julien Guay (Roubaix-Lille Métropole).
  Verschillende ontsnappingspogingen, zowel vanuit deze groep als van de kop van het peloton - op dat moment vlak achter de kopgroep - volgen elkaar op maar het is grotendeels deze groep die het tot het einde volhoudt.

  Samuel DumoulinSamuel Dumoulin, de kleine sprinter van de Cofidis ploeg won relatief eenvoudig de sprint van dit groepje en bleef daarmee Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) en de jonge Arthur Vichot (FDJ-BigMat) voor.
  Bobbie Traksel
  De sprint van het peloton werd gewonnen door Bobbie Traksel voor de Landbouwkrediet ploeg en hij pakte zo de 16de plaats.

  Het klassement van de Grand Prix La Marseillaise

  Individueel eindklassement

  Samuel DumoulinHieronder vindt u de top 10 van het individueel klassement van deze eerste wedstrijd van de Coupe de France PMU:
  1/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le Crédit en Ligne) - 3h39'29"
  2/ Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  3/ Arthur Vichot (FDJ-BigMat)
  4/ Jérémie Galland (Saur-Sojasun)
  5/ Davide Malacarne (Team Europcar)
  6/ Romain Hardy (Bretagne-Schuller)
  7/ Julien Guay (Roubaix-Lille Métropole)
  8/ Mikael Cherel (AG2R La Mondiale)
  9/ Pieter Serry (Topsport Vlaanderen-Mercator)
  10/ Bert de Waele (Landbouwkrediet)
  Samuel Dumoulin, Marco Marcato & Arthur Vichot

  Bergklassement

  Het volledige Bergklassement (Grand Prix de la Montagne) op basis van de punten toegekend op de Petit Galibier, Col de l'Espigoulier en Col des Bastides ziet er als volgt uit:
  1/ Guillaume Bonnafond (AG2R La Mondiale) - 10 punten
  2/ Davide Malacarne (Team Europcar) - 6 punten
  3/ Rémi Pauriol (FDJ BigMat) - 6 punten
  4/ David Le Lay (Saur-Sojasun) - 4 punten
  5/ Rein Taaramae (Cofidis, le Crédit en ligne) - 4 punten
  6/ Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 2 punten
  7/ Cyril Lemoine (Saur-Sojasun) - 2 punten

  FDJ BigMat en BigMat-Auber 93, dat gaat niet goed samen!

  De Auber 93 ploeg en haar neutrale shirtDe Grand Prix Cycliste La Marseillaise was de openingswedstrijd van het wegseizoen 2012 op de weg in Europa en daarmee dus ook de eerste wedstrijd waaraan de beide ploegen die gesponsord worden door BigMat (FDJ BigMat en BigMat-Auber 93) beide deelnamen. Aangezien de één gesponsord wordt door BigMat International en de andere door BigMat France, gingen de twee ploegen er dus van uit dat dat geen problemen op zou leveren, ook niet in de wedstrijden waar de beide ploegen aan deelnemen.

  De UCI had hier echter andere ideëen over! Waarschijnlijk op basis van artikel 2.2.001 van het reglement van de UCI wat aangeeft dat renners uit ploegen met dezelfde betalende partij of hoofdsponsor (...) kunnen niet tegelijkertijd deelnemen aan een wedstrijd. Als gevolg hiervan werd de ploeg BigMat-Auber 93 dus ingeschreven op de deelnemerslijst onder de naam Auber 93 en de renners kwamen vandaag aan de start in een neutraal retro style shirt, van het merk Poli, de gebruikelijke shirtsponsor van de ploeg.

  Het ging zelfs nog verder! De auto's van de ploeg werden ontdaan van de stickers met de naam BigMat waardoor het merk totaal niet meer zichtbaar was voor deze ploeg. De kans is groot dat de verantwoordelijken bij het bouwmaterialenbedrijf daar niet echt blij mee waren!

  Er zal dus snel een oplossing gevonden moeten worden voor dit probleem voor de rest van het seizoen want de kans is groot dat het regelmatig voorkomt dat de twee ploegen samen deelnemen aan een Franse wedstrijd!

  Foto's Grand Prix La Marseillaise

  Op velowire.com vindt u een selectie van 91 foto's van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise in de bijbehorende rubriek:

  >> Foto's Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 6049x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grote Prijs la Marseillaise| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. thomas, c'est en haut de l'espigoulier et non pas de la gineste que la neige était annoncée !

  | olivier | zondag 29 januari 2012 om 22:56:31

 2. Oops ! Mais comment j'ai pu écrire ça ?! La fatigue probablement ... heureusement il y en a qui font attention :-).

  | Thomas Vergouwen | maandag 30 januari 2012 om 1:02:02

 3. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-cyclisme-samuel-dumoulin-remporte-le-grand-prix-la-marseillaise-2012-premiere-course-de-la-coupe-98218628.html

  | Roland TISSIER | maandag 30 januari 2012 om 8:33:21

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus twee ?