dinsdag 15 november 2011 om 23u09

In de Tweets van de week van deze week ontdekken we dankzij Chris Froome (Team Sky) dat de wielersport de enige echte sport is, dat Robert Gesink zijn vrienden mooie plekjes laat zien, dat Michele Acquarone een gebaar maakt naar de renners van de Giro en hoe Filippo Pozzato als een vis in de zee is aan het einde van het seizoen ... onder andere!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Chris Froome: wielrennen is geen spelletje

Halverwege de week plaatste Chris Froome, de Zuid-Afrikaanse renner van Team Sky die normaal gesproken zijn ongelofelijke avonturen aan zijn ploegmaten vertelt, een citaat van Jean de Gribaldy, een voormalig Frans wielrenner (uit de jaren '40/'50).
Chris Froome - tweet of the week

Chris Froome - tweet of the week

Inderdaad, volgens De Gribaldy in het boek Carnets de route is De wielersport, net als boksen geen spelletje. Het is een zware sport, heel zwaar, meedogenloos en veeleisend. Je speelt voetbal, tennis en hockey maar je speelt geen wielrennen, en al helemaal geen boksen (de doorgestreepte delen maakten deel uit van het oorspronkelijke citaat maar niet in de versie van Chris Froome).

En hij had natuurlijk gelijk ... wielrennen is een echte sport!

Robert Gesink weet z'n vrienden plezier te doen

Wanneer Robert Gesink (Rabobank) gaat trainen met Dennis van Winden kiest hij zijn parcours niet zo maar. Zoals we namelijk konden zien in een Tweet van de winnaar van de Tour of Oman dit jaar, heeft hij hem meegenomen naar de Robert Gesinkbult in zijn woonplaats!
Robert Gesink - tweet of the week

Charly Wegelius: een belangrijke rol in de Finse wielermaffia

Charly Wegelius, één van de toekomstige ploegleiders van de Garmin-Cervélo ploeg, speelt blijkbaar een belangrijke rol in de Finse wielermaffia ...
Charly Wegelius - tweet of the week

Dezelfde Charly Wegelius had blijkbaar niet zo heel veel zin om te gaan hardlopen ...
Charly Wegelius - tweet of the week

Zdenek Stybar in miljoenen stukjes

Nee nee, het is niet wat u denkt, Zdenek Stybar is niet tijdens de laatste wedstrijd veldrijden zwaar ten val gekomen ... Nee nee, hij liet ons alleen een cadeautje zien op Twitter: een foto van hem in mozaïek, opgebouwd - zoals te zien is in zijn tweede Tweet - uit miljoenen kleine stukjes!
Zdenek Stybar - tweet of the week

Zdenek Stybar - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Greg Henderson: Siri geeft relatieproblemen en een minderwaardigheidscomplex in de sportzaal

Greg Henderson (Team Sky) deelde op Twitter twee gewone feitjes ...
- allereerst met Siri die jaloezie veroorzaakt ...
Greg Henderson - tweet of the week

- en vervolgens zijn minderwaardigheidscomplex wanneer hij ontdekt dat hij meer tijd kwijt is met het verwijderen van de gewichten van degene die hem voor ging in de sportzaal dan met zijn eigen training ...
Greg Henderson - tweet of the week

Jetse Bol is bang voor het einde van de wereld ...

Volgens Jetse Bol (in 2012 neoprof bij Rabobank) zouden de Maya's het einde van de wereld hebben aangekondigd voor 21 december 2012 ... En dat stelt hij blijkbaar niet echt op prijs want hij heeft net een profcontract van 2 jaar getekend!
Jetse Bol - tweet of the week

Michele Acquarone denkt aan de renners

Tijdens de presentatie van de Giro d'Italia 2012 werd al gezegd dat Michele Acquarone, de nieuwe directeur van de Giro d'Italia, er in geslaagd was een parcours op te zetten wat een stuk menselijker was dan die van zijn voorganger Angelo Zomegnan. De relatief jonge directeur van de Giro nam onlangs deel aan de New York City Marathon (NYCM) en liet vervolgens weten dat dat het zwaarste was wat hij ooit had gedaan ... zijn manier om zich tegenover de renners te verontschuldigen voor de Giro 2011, die te zwaar werd geacht!
Michele Acquarone - tweet of the week

Michiel Elijzen: is er iemand?

Michiel Elijzen, die ondertussen een terugkerende acteur begint te worden van de Tweets van de week, had Twitter een paar dagen aan de kant gezet ... om in bloedvorm terug te komen! Een paar dagen geleden liet hij ons geloven dat zijn telefoon in handen was van de Aboriginal die Michiel opgegeten had ...
Michiel Elijzen - tweet of the week

Een paar dagen later kregen we echter de bevestiging dat het eerder zijn duim was die een beetje te groot is ... Op zijn eigen manier beschrijft hij namelijk dat moeilijke moment ...
Michiel Elijzen - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Badkamerproblemen voor Alex Dowsett

Een andere terugkomer in de Tweets van de week is Alex Dowsett van Team Sky. Vorige week had hij al problemen met zijn zus vanwege de shampoo, deze week heeft hij blijkbaar haar elektrische tandenborstel gebruikt ...
Alex Dowsett - tweet of the week

In een badkamer - het is niet duidelijk of dat dezelfde badkamer was of niet - ontdekte Alex deze week een poster voor de Kerstman in 3D. Alex heeft natuurlijk groot gelijk als hij zegt dat dit een stap terug is ... toen wij klein waren hadden we in ieder geval nog het geluk om Sinterklaas in het echt te ontmoeten!
Alex Dowsett - tweet of the week

Zijn zus laat ons een paar dagen later weten dat het leven van een profwielrenner niet altijd over rozen gaat ... Op het moment dat Alex zich aan een Chinese, waarmee Lois (zijn zus) samen werkt, presenteert als profwielrenner denkt zij namelijk een professionele psychoot tegenover zich te hebben!
Lois Dowsett - tweet of the week

11/11/11, peanuts!

Een paar dagen geleden was een bijzondere dag ... inderdaad, tegen het einde van de ochtend konden we op onze horloges de volgende aanduiding zien: "11/11/11 11:11:11"! Jeff Louder (BMC Racing Team) kan er niet mee zitten ... hij wordt pas echt bang als het 13/13/13 is. Het goede nieuws voor Jeff is natuurlijk dat dat nooit zal gebeuren!
Jeff Louder - tweet of the week

Taylor Phinney: een ziekenfondsbrilletje

Wanneer zijn ploegmaat Taylor Phinney bij de opticien langs gaat, besluit hij een ziekenfondsbrilletje te testen ... Staat hem goed, niet? Maar zie ik het nou goed ... heeft hij een probleem met zijn linkeroog?
Taylor Phinney - tweet of the week
Naar aanleiding van de reacties die hij kreeg op deze Tweet besluit de Amerikaanse renner, voormalig Wereldkampioen bij de Beloften, ons gerust te stellen door te zeggen dat hij een perfect zicht heeft!
Taylor Phinney - tweet of the week

Filippo Pozzato: als een vis in het water!

Vorige week had ik het in de Tweets van de week al over het naseizoen en daar gaan we deze week nog even vrolijk mee verder ... Filippo Pozzato, "nieuweling" op Twitter die graag aan wil tonen dat zijn profiel authentiek is, plaatst de laatste dag van zijn vakantie een foto en als we zijn tatoeages moeten geloven is hij op vakantie als een vis in het water!
Filippo Pozzato - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Fränk Schleck wordt een rock ster!

Andere renners gaan, zoals ieder jaar (en dat zal nog wel even zo doorgaan want er is aangekondigd dat de "race" nog minstens 3 jaar door zal gaan), naar de Amstel Curaçao Race en dat levert normaal gesproken originele foto's op van de renners zwemmend met dolfijnen of zich klaarmakend om te gaan duiken. Renaat Schotte, één van de verslaggevers van Sporza in België, liet ons zien dat dat niet alles is ... Blijkbaar speelde Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) tijdens één van de avonden voorafgaand aan het criterium een rock ster ...
wielerman - tweet of the week

Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 8902x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus vijf ?