woensdag 09 november 2011 om 00u00

Vrijdag 4 november organiseerde de Ligue Nationale de Cyclisme - in samenwerking met PMU - de prijsuitreiking van de Coupe de France 2011 in het hippodrome van Vincennes. Tony Gallopin (Cofidis, le crédit en ligne), Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Sylvain Georges (BigMat-Auber93), Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) en Romain Hardy (Bretagne-Schuller), evenals de volledige FDJ ploeg kregen deze avond hun prijzen uitgereikt. Vervolgens streden verschillende bekende namen uit de wielerwereld zoals Bernard Hinault en Bernard Thévenet tegen de vijf bestgeplaatsten van de Coupe de France in een road-car race ... Een paardenrace met wielrenners, dat gebeurt niet iedere dag!

Een terugblik in spraak en beeld op deze bijzondere avond.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Marc Madiot (Président LNC / Manager FDJ): « De mondialisering van de wielersport begint in Frankrijk »

Voor zijn toespraak als Voorzitter van de LNC legde Marc Madiot de nadruk op Frankrijk, de media en de talenten van morgen ... « Hey Pat McQuaid »: « De mondialisering begint in Frankrijk, met de Tour de France. De Tour is de barometer van de wielersport. ».

Toespraak Marc Madiot (Voorzitter LNC / Manager FDJ)

De prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2011

Jacky Durand, Vincent Lavenu, Jean-François Bernard, Roger Legeay en Bernard Thévenet reikten onder anderen de prijzen uit aan de vijf beste renners van de Coupe de France 2011 en aan de beste ploeg, FDJ. Tony Gallopin (Cofidis, le crédit en ligne), winnaar van de Coupe de France, kreeg de eer om zijn trofee in ontvangst te nemen uit de handen van Bernard Hinault:

De prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2011
Dit filmpje is behoorlijk lang maar wij wilden de volledige prijsuitreiking met u delen want u vindt deze beelden hoogstwaarschijnlijk nergens anders!

Bernard Thévenet wint de sprint van Hinault!

U dacht waarschijnlijk dat de tijd dat Bernard Thévenet wedstrijden won voorbij was ... En toch, de winnaar van de Tour de France in 1975 en in 1977 won de wedstrijd ... met road-cars – samen met een jockey - net voor een andere grote naam uit de wielerwereld, Bernard Hinault. Tegenover zulke grote namen hadden de jonge renners, zoals Romain Feillu en Tony Gallopin niets in te brengen ...

Voor de gelegenheid pakt velowire.com uit met beelden achter de schermen van deze wedstrijd: analyse van de deelnemers voor vertrek, alle details over het « ros » van Sylvain Georges, de voorspelling van de winnaar van Jérémy Roy en de commentaren bij de wedstrijd met Marion Rousse (wielrenster bij Vienne-Futuroscope en vriendin van Tony Gallopin). Met dit filmpje kunt u niets missen van deze unieke wedstrijd!

De paardenrace met renners en voormalige renners ter gelegenheid van de Coupe de France PMU 2011

Tony Gallopin: « In het begin van het seizoen was de Coupe de France voor mij geen doel »

De winnaar van de Coupe de France PMU 2011, Tony Gallopin, blikt met ons terug op zijn succes (winnaar van de Coupe de France en beste jongere). Hij heeft het met ons natuurlijk ook over zijn toekomst en zijn transfer naar de Radioshack-Nissan ploeg van Johan Bruyneel ...

Interview Tony Gallopin (Cofidis, le crédit en ligne)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Jacky Durand: « Het seizoen 2011 was een groot succes »

De commentator van Eurosport blikt voor velowire.com op enthousiaste wijze terug op het seizoen 2011 en kijkt vooruit naar het parcours van de Tour de France 2012.

Interview Jacky Durand (Eurosport)

De foto's van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2011

Na hierboven deze avond in videobeelden te hebben herbeleefd, nodig ik u uit de foto's van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2011 in het Hippodrome de Vincennes te bekijken!

De interviews "terugblik seizoen 2011" met de renners

Deze avond was voor velowire.com ook de gelegenheid een aantal van de aanwezige renners te ondervragen over hun seizoen 2011. In het artikel Prijsuitreiking Coupe de France LNC: de renners maken de balans op voor 2011 kunt u deze interviews bekijken (video's)!

De bloopers van de avond

Aan het eind van de avond waren de renners van de FDJ ploeg beschikbaar op de begane grond van het Hippodrome voor een handtekeningensessie voor het aanwezige publiek. Alhoewel, geef ze een stift en een stuk papier ... gegarandeerd dat het meer op een tekenklas gaat lijken dan op een handtekeningensessie ... Bekijk de bloopers hieronder!

De bloopers van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2011

Deze reportage is gemaakt door Thomas Djezzane en Thomas Vergouwen

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3713x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Coupe de France

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Bonsoir à tous, merci Thomas pour toutes ces vidéos.

    | pascal51 | woensdag 09 november 2011 om 17u37

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus negen ?