home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Tweets van de week: renners in het naseizoen en vampieren bij de UCI

Toegevoegd: donderdag 03 november 2011 om 23:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Tweets van de week: renners in het naseizoen en vampieren bij de UCIDe Tweets van de week zijn lang weg geweest, maar liefst 2 maanden om precies te zijn ... Vanwege drukte met andere zaken ben ik niet in de gelegenheid geweest om de tweets te verzamelen en ze hier te presenteren. Vandaag zijn de tweets van de week weer terug met onder andere de foto's van Mark Cavendish die te sexy bleken te zijn, de bezigheden van de renners in het naseizoen, buitenlandse renners in de Europese ploegen en de vampieren van de UCI ...

  De te sexy foto's van Mark Cavendish?

  Het wielerseizoen is voorbij en dit is dus de periode waarin de renners op vakantie gaan en profiteren van een beetje rust zonder ook maar één moment hun fiets aan te raken. Eén van hen is Mark Cavendish die op vakantie was met zijn vriendin Peta Todd en haar zoontje (ze hebben overigens tijdens die vakantie ook laten weten dat Mark papa wordt want Peta is wederom zwanger) en wanneer Peta hem even alleen laat plaatst de jonge papa een foto van zijn benen, daarbij aangevend dat zelfs zijn zwembroek te strak is voor zijn dijen.
  Mark Cavendish - tweet of the week
  Wanneer Peta Todd terug komt verbaast ze zich dat een dergelijke foto online staat terwijl ze hem maar 5 minuutjes alleen liet. Gelukkig vat ze het goed op want ze voegt daar aan toe dat ze dacht dat alleen zij ... dergelijke foto's kon plaatsen!
  Peta Todd - tweet of the week

  Het naseizoen bevalt goed

  Taylor Phinney neemt ook even rust. Op Twitter praat hij dan ook rechtstreeks tegen het nazeizoen en zegt: Toen ik je net leerde kennen, wist ik het nog niet helemaal zeker ... maar na twee weken? Ik geloof dat ik van je houd. Was getekend: Taylor!
  Taylor Phinney - tweet of the week

  Alex Dowsett: shoppen met z'n moeder en de shampoo van z'n zus

  Wanneer Alex Dowsett niet met zijn nieuwe auto aan het spelen is (een Jaguar natuurlijk, logisch met Team Sky), houdt hij zich wel op een andere manier bezig aan het einde van het seizoen. Allereerst gaat hij shoppen met zijn moeder. Ze kunnen het normaal gesproken goed met elkaar vinden, maar blijkbaar kan ze zijn suggesties voor nieuwe kunstaankopen niet echt op prijs stellen ...
  Alex Dowsett - tweet of the week
  Als hij vervolgens thuis komt ontdekt hij in de badkamer dat zijn zus briefjes heeft geplakt op haar verschillende shampoo's. Alex schijnt namelijk de shampoo van zijn zus te gebruiken, die allemaal een speciaal doel dienen en blijkbaar duur zijn en volgens zijn zus voor hem sowieso geen nut hebben. De briefjes op de verschillende shampoo's geven dus aan welke shampoo voor hem is ... de goedkoopste!
  Alex Dowsett - tweet of the week
  In het begin lijkt hij dit advies in acht te nemen maar ... twee dagen later ontdekt zijn zus de verrassing die Alex voor haar heeft voorbereidt: de briefjes zitten er nog steeds maar ze zijn verplaatst zodat de duurste shampoo die voor hem lijkt te zijn ... Zij is het daar natuurlijk niet mee eens en voegt dan ook toe dat er wel eens iets kon gebeuren met zijn tandenborstel en de WC als hij deze zou gebruiken ...
  Alex Dowsett - tweet of the week
  Een paar dagen later doet Alex mee aan Revolution UK, een wedstrijd op de baan, en blijkbaar was dat zwaar ...
  Alex Dowsett - tweet of the week

  De negatieve bijwerking van de UCI punten ...

  Sinds vorig jaar is één van de selectiecriteria voor de UCI WorldTour het aantal UCI punten van de renners die de ploeg vormen in het komende jaar. De 15 eerste geplaatse ploegen worden automatisch UCI ProTeam en alle ploegen willen dus graag renners in hun ploeg hebben die punten hebben verdiend.

  De negatieve bijwerking van dit systeem is dat de Europese ploegen in hun jacht op punten renners zoeken die ze normaal gesproken nooit zouden hebben aangenomen ... een buitenlandse renner die punten heeft verdiend in de UCI Asia Tour bijvoorbeeld!

  In de Belgische ploeg waarin Michiel Elijzen nu ploegleider is (volgend jaar Lotto-Ridley) was dat het geval met de Iraniër Mehdi Sohrabi. Het is dan ook niet verrassend dat vrienden van Michiel de afkomst van Sohrabi niet kennen!
  Michiel Elijzen - tweet of the week
  Dezelfde Michiel Elijzen denkt een paar dagen later aan de film met Forrest Gump als hij een spin ziet!
  Michiel Elijzen - tweet of the week

  De fiets wordt oud

  Iljo Keisse heeft blijkbaar zijn fiets niet aan de kant gezet in het naseizoen maar hij heeft een klein probleempje ... De fiets wordt oud en krijgt rimpels!
  Iljo Keisse - tweet of the week

  Een kleur die opvalt!

  Tijdens de Tour de France 2008, deden de gele Mavic schoenen hun intrede in het profpeloton. Sindsdien worden ze door steeds meer renners gedragen en iedereen kent nu de typische kleur van de wielerschoenen.

  Simon MacMichael, redacteur van de website road.cc die ik in Parijs heb ontmoet op 18 oktober even voor de presentatie van de Tour de France 2012, laat zien dat het marketingeffect zeer duidelijk aanwezig is! Op het moment dat hij een vrouw met gele Crocs ziet ... denkt hij namelijk meteen aan de Mavic schoenen ... de gele kleur is blijkbaar voldoende!
  Simon MacMichael - tweet of the week

  Halloween: de vampieren van de UCI

  De dag van Halloween laten verschillende Amerikaanse renners, terug in Amerika voor hun rustperiode in het naseizoen, op Twitter weten dat ze een dopingcontrole van de UCI hebben gehad. De vampieren van de UCI hebben blijkbaar humor!
  SC Cycling - tweet of the week

  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 5048x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Décidément Twitter est partout. A quand des tweet pendant qu'ils roulent. Je les vois bien sortir leur tél portable devant leur directeur sportif :)

  | Julien @ activités pour enfants | zondag 06 november 2011 om 11:47:33

 2. J'adore l'araignée ... bouark!

  | Mrmoving | zondag 06 november 2011 om 21:54:15

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer negen ?