home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

FDJ-BigMat: nog niets definitiefs maar het gaat de goede kant op!

Toegevoegd: vrijdag 28 oktober 2011 om 17:02:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  FDJ-BigMat: nog niets definitiefs maar het gaat de goede kant op!De afgelopen dagen heeft u wellicht artikelen gelezen over een eventuele co-sponsoring van de FDJ ploeg door de Franse bouwmaterialenhandel BigMat. Dat zou goed nieuws zijn voor de Franse ploeg die al 2 jaar een co-sponsor schijnt te zoeken maar tot op heden is dit nieuws nog niet bevestigd ...
  Een kort overzicht over FDJ-BigMat op dit moment ...


  Woensdag liet CyclingNews.com doorschemeren, in het zinnetje "Cyclingnews understands that a deal between FDJ and Big Mat could have legs, but as yet nothing has been announced", dat BigMat na het afketsen van een co-sponsoring van de Garmin-Cervélo zou werken aan de sponsoring van de FDJ ploeg die al 15 seizoenen (sinds de oprichting in 1997) in de wielersport aanwezig is met alleen Française des Jeux als sponsor.

  Sindsdien doen verschillende geruchten hierover de rondte en vandaag stond bijvoorbeeld in L'Equipe een artikel met de titel BigMat et la FDJ pourraient s'associer waarin aangegeven werd dat BigMat 3 miljoen euro toe zou kunnen voegen aan het budget van bijna 9 miljoen van FDJ.

  Jean-Yves Lanoë, Chargé de mission Sponsoring bij Française des Jeux en dusdanig verantwoordelijk voor de sponsoring van de FDJ wielerploeg, vertelde mij hierover: er is nog niets concreets maar er zijn gesprekken gaande.

  BigMat international wil de wielersport sponsoren en heeft een stuk of 3, 4 verschillende mogelijkheden bekeken
  . De Garmin-Cervélo was er daar dus één van maar ondanks de schijnbaar getekende intentieverklaring (volgens CyclingNews), besloot de internationale tak van het Franse bedrijf (gebaseerd in Luxemburg) uiteindelijk een einde te maken aan de onderhandelingen met Slipstream Sports wat op 17 november aanstaande, tijdens een grote show in Boulder, de ploeg voor 2012 zal presenteren.

  Het bedrijf zou de onderhandelingen vervolgens dus hebben doorgezet met de Société de Gestion de l'Échappée, filiaal van Française des Jeux en het bedrijf achter de FDJ wielerploeg, om daar co-sponsor van te worden onder de naam FDJ-BigMat.

  En BigMat-Auber 93 in dat alles?

  BigMat-Auber 93 gaat gewoon verderIk hoor u al denken: maar er was toch al een ploeg met de naam BigMat? Ja, inderdaad, de Franse continentale ploeg BigMat-Auber 93 wordt gesponsord door hetzelfde bedrijf. Nou ja, als je wat beter kijkt niet echt eigenlijk ... daar waar de eventuele sponsoring van de FDJ ploeg gedaan zou worden door BigMat international (naast Frankrijk ook vertegenwoordigd in Spanje, Belgiqë, Italië en Tsjechië) terwijl de BigMat-Auber 93 ploeg haar sponsoring krijgt van BigMat France. Het zijn dus wel degelijk twee verschillende bedrijven.

  Het voortbestaan van de BigMat-Auber 93 ploeg zou dus niet bedreigd worden door de aanwezigheid van BigMat als sponsor naast FDJ. Aangezien het twee verschillende bedrijven betreft hebben zij namelijk beide de mogelijkheid om een wielerploeg te sponsoren. Het enige probleem zou eventueel zijn wanneer de beide ploegen met de naam BigMat mee zouden doen aan bepaalde wielerwedstrijden (dit jaar waren de twee ploegen bijvoorbeeld beide in de Tour du Limousin en de Tour Poitou-Charentes, onder andere ...).

  De FDJ ploeg wil graag weer uitkomen in de eerste divisie, als UCI ProTeam (na een jaar 2011 in de tweede divisie als continental pro ploeg) terwijl BigMat-Auber 93 graag zou willen promoveren naar het continental pro niveau. Dit zou dus betekenen dat, ondanks de eventuele promotie voor BigMat-Auber 93, de twee ploegen niet op hetzelfde niveau uit zouden komen in de wielersport.
  Het is op dit moment nog niet zeker dat de FDJ ploeg weer deel zal uit maken van de eerste divisie als UCI ProTeam, maar haar 18de plaats in het klassement op basis van sportcriteria geeft goede hoop om deel uit te maken van de 18 gelukkigen. Daarvoor betwist de ploeg één van de 3 resterende plaatsen met AG2R La Mondiale, Geox–TMC, Euskaltel–Euskadi en Team Europcar.

  Als de FDJ ploeg (of FDJ-BigMat in dat geval) inderdaad UCI ProTeam wordt en BigMat-Auber 93 continental pro, zou dat betekenen dat de situatie waarin beide ploegen deelnemen aan dezelfde wedstrijd de wedstrijden van de klasse 1 (1.1 en 2.1), hors catégorie (1.HC en 2.HC) en in theorie de UCI WorldTour wedstrijden. Voor de laatste is de kans echter klein dat dat echt zou gebeuren want hierin mogen continental pro ploegen alleen deelnemen op uitnodiging en de kans is dus klein dat een organisator beide ploegen uit zou nodigen. En dat is wellicht het pijnpunt voor de BigMat-Auber 93 ploeg die in deze wedstrijden het vergeten broertje zou kunnen worden van de FDJ-BigMat ploeg ...

  Waarom BigMat international?

  BigMat international is vertegenwoordigd in 5 landen: in Frankrijk, in Spanje, in België, in Italië en in Tsjechië. Voor een dergelijk bedrijf is het dus begrijpelijk dat het een ploeg die weer op het UCI WorldTour niveau uit wil komen wil sponsoren!

  Het voordeel voor een puur Franse ploeg als FDJ zou zijn dat daar waar Française des Jeux alleen geïnteresseerd is in de Franse markt, de enige markt waar de loterij-aanbieder aanwezig is (inclusief Monaco, de DOMs, Saint-Pierre-et-Miquelon en Frans Polynesië), de sponsoring van BigMat international ook interessant is in de 4 andere landen en wat betreft de wielersport dus met name in Spanje, België en Italië.

  Passen FDJ en BigMat goed bij elkaar?

  FDJFDJ en BigMat international zijn uiteraard behoorlijk verschillende bedrijven. Jean-Yves Lanoë zegt hierover: ja, FDJ is een staatsbedrijf (Française des Jeux is voor 72% eigendom van de Franse staat) terwijl het hier een "blokkenbouwer" betreft. Het lijkt dus op het eerste gezicht verrassend dat deze twee bedrijven samen een wielerploeg zouden sponsoren. Als je het een en ander wat beter bekijkt zie je echter al snel waarom het wel een interessante combinatie is: de twee bedrijven hebben min of meer dezelfde afzetmarkt want beide willen bekendheid verwerven bij jan en alleman (voor FDJ om haar loterij-spelletjes te verkopen en voor BigMat om de keuze van de leverancier van de constructie- en bouwmaterialen te beïnvloeden).

  Daarnaast komt het goed uit dat we een soortgelijk kleurschema hebben! Blauw en rood (en wit) zijn namelijk aanwezig in de logo's van beide bedrijven* en daardoor wordt het ontwerp van het shirt van de eventuele toekomstige FDJ-BigMat ploeg ... to be continued dus!

  * het logo van BigMat international als bedrijf lijkt te kiezen voor oranje in plaats van rood, maar aangezien de nationale filialen allemaal het rood gebruiken, lijkt het normaal dat de ploeg het logo met rood zou gebruiken

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 4105x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Ce serait une bonne nouvelle et cet argent supplémentaire permettrait de stabiliser l'équipe en WT

  | cytep | zaterdag 29 oktober 2011 om 22:36:03

 2. Ca y est, ils sont réintégrés dans le WT, une bonne nouvelle!

  http://www.equipecyclistefdj.fr/actualites/l-equipe-cycliste-fdj-obtient-la-licence-uci-world-tour-2012-393.html

  | Mrmoving | maandag 21 november 2011 om 23:02:32

 3. Et c'est signé avec BigMat! Une seconde bonne nouvelle!

  http://www.equipecyclistefdj.fr/actualites/l-equipe-cycliste-fdj-se-renforce-avec-un-nouveau-partenaire-bigmat-396.html

  | Mrmoving | woensdag 23 november 2011 om 19:26:25

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vijf ?