home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Jérémy Roy (FDJ): ik vind de Tour de France 2012 toch echt wel zwaar! (video interview)

Toegevoegd: dinsdag 18 oktober 2011 om 21:04:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Jérémy Roy (FDJ): ik vind de Tour de France 2012 toch echt wel zwaar! (video interview)Zoals u weet werd vanochtend en begin deze middag de officiële presentatie van de Tour de France 2012 plaats. Dit was de gelegenheid om de laatste details te ontdekken naast alles wat u hier al had kunnen vinden, maar ook de gelegenheid voor een aantal renners die van zich hadden laten horen tijdens de Tour de France 2011 om te reageren op dit parcours.

  Met Jérémy Roy vonden we dat het alweer veel te lang geleden was dat er geen interview voor zijn rubriek Hoe is het met Jérémy Roy ? meer was geweest en het was dus ook de gelegenheid hem te vragen te reageren op dit parcours wat nu officieel gepresenteerd is maar ook om terug te komen op het einde van zijn seizoen 2011 ...

  U vindt dit alles in de beelden van het interview hieronder.


  Allereerst vindt u de video met het interview begin deze middag in het Palais des Congrès in Parijs maar mocht u niet de mogelijkheid hebben deze video te bekijken of het in het Frans niet begrijpen, dan raad ik u aan het volledige interview hieronder uitgeschreven te bekijken!

  De video van het interview met Jérémy Roy

  Interview Jérémy Roy na de presentatie van de Tour de France 2012

  Hallo Jérémy, we zijn hier bij de presentatie van de Tour. Voordat we het hebben over de Tour de France, is het misschien een idee terug te komen op het einde van jouw seizoen. Je hebt net deelgenomen aan de Chrono des Nations, welke andere wedstrijden heb je ondanks gedaan?

  Voor de Chrono des Nations heb ik deelgenomen aan Parijs-Bourges, en ik heb ook het Duo Normand met Anthony Roux. Ik wens hem trouwens een goed herstel, ik maak maar even van de gelegenheid gebruik ... Het gaat goed met hem, het gaat beter, hij is inmiddels weer thuis. Dat is goed nieuws en zijn herstel zal iets sneller verlopen dan oorspronkelijk gedacht werd.

  Aan het einde van het seizoen heb ik verder de Tour de Vendée gedaan. Ik heb met name de ploeg geholpen en heb me veel minder van voren laten zien dan tijdens de Tour de France aangezien ik behoorlijk wat tijd nodig heb gehad om te herstellen. Ik stond dus meer in dienst van de ploeg dan dat ik bezig was met lange ontsnappingspogingen.


  In juli hebben we je juist wel veel van voren gezien, ik denk dat het Franse publiek je op deze manier opnieuw ontdekt heeft (ontdekt zelfs denk ik!). Heeft dat iets veranderd aan je populariteit in de andere wedstrijden waar je sindsdien aan mee hebt gedaan?

  Jérémy RoyIk heb inderdaad een Tour de France effect opgemerkt, dat is echt duidelijk te zien. Me van voren laten zien, in lange ontsnappingen zitten, dat is altijd al mijn stijl geweest. Maar goed, sinds de Tour de France is dat voor iedereen zichtbaar geworden. Met name in de criteriums en in de wedstrijden van het einde van het seizoen kreeg ik veel meer aandacht en zelfs bij mij thuis in de straat wordt ik door mensen aangesproken die me feliciteren ... Dat is nieuw voor mij maar het doet me deugd, het betekent dat ik indruk heb achtergelaten op die mensen en dat ik een mooie Tour heb gereden.

  Wat is de uitleg achter het feit dat je dat dit jaar wel hebt kunnen doen en in andere jaren minder?

  We hadden dit jaar geen sprinter in de ploeg dus dat liet de weg vrij voor persoonlijke ambities wat betreft ontsnappingen. Als er een sprinter in de ploeg zit en de ploeg gaat voor hem, dan weet je dat je niet in een ontsnapping mee moet gaan maar dat je voor hem moet werken. Dat was één kant en de andere kant was dat ik in topvorm was in juli ... het is niet eenvoudig om dat ieder jaar weer voor elkaar te krijgen. Dit jaar was dat het geval, misschien dat de geboorte van mijn dochtertje de energie vrij heeft gemaakt, het heeft me vleugels gegeven en mijn krachten verveelvuldigd!

  Want zij is net voor de Tour geboren toch?

  Ja, anderhalve week voor de Tour de France is mijn dochtertje geboren.

  En als je dan niet thuis bent vanwege een wedstrijd, mis je haar dan niet enorm?

  Ja, ik ben natuurlijk niet de enige renner in die situatie maar in de Tour was het natuurlijk een beetje bijzonder om mijn vrouw en dochter te verlaten zo snel na de geboorte. Misschien dat ik daarom zo graag snel terug wilde zijn in het hotel om te weten hoe het er mee ging! (Jérémy vergeet hier dat stel dat één van zijn ontsnappingspogingen tot een overwinning zou hebben geleid hij dan meer tijd kwijt zou zijn geweest met de prijzenceremonie ... ;-).

  We waren hier bij de presentatie van de Tour de France 2012, waar we niet veel nieuws hebben ontdekt omdat we bijna alles al wisten. Kun je toch even kort reageren op wat je van deze Tour vindt waarvan wordt gezegd dat deze minder moeilijk is maar die toch een aantal zware etappes kent?

  Natuurlijk is het, net als iedere Tour de France trouwens, een wedstrijd van drie wekend, dat vraagt nogal wat energie ... net als iedere etappekoers trouwens. Het profiel schijnt minder zwaar te zijn maar het lijkt mij toch best een zware Tour. Er staat behoorlijk wat op het programma: het hooggebergte, middelgebergte voor doorzettende renners zoals ik, vlakke etappes en de nieuwigheid ... nou ja, nieuwigheid of eigenlijk terugkeer, zijn de twee lange tijdritten in deze Tour de France.

  Denk je dat de etappes in het middelgebergte jou zouden kunnen liggen, ook al lijkt het nog ver?

  Ja, dat ligt me sowieso beter dan een etappe in het hooggebergte ... met dergelijke profielen hebben ontsnappingspogingen vaker de gelegenheid het tot de finish vol te houden, dus ik hoop er op zijn minst één keer bij te zijn volgend jaar!

  We staan nu aan het einde van het seizoen, kun je ons uitleggen hoe het er nu voor jou uit ziet? Laat je de teugels nu helemaal vieren en doe je niets, of ga je toch nog een beetje trainen?

  Dit jaar, met het Tour de France effect, is er meer vraag naar mij tijdens de winterstop. Ik heb nu net Les Herbiers gereden en ga nu niet zo heel veel meer op de fiets klimmen ook al staat er nog een Gentleman op het programma, een mountainbike tocht met een stel tieners bij mij in de buurt, een mountainbike tocht met een school. Ik probeeer aanwezig te zijn als men mij vraagt en doe ook een aantal wedstrijden veldrijden deze winter. Voor nu is het echter 3/4 weken rusten en daarna pak ik de training op de weg weer serieus op en ook de fysieke voorbereiding, met name de spieropbouw.

  Bedankt Jérémy!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2830x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Hoe is het met Jérémy Roy?| Tour de France 2012 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Un coureur attractif qui a rythmé le Tour de France cet été. Je l'ai beaucoup apprécié. Dommage qu'il n'a pas décroché une victoire d'étape.

  | Marten | woensdag 26 oktober 2011 om 22:04:40

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf plus drie ?