dinsdag 04 oktober 2011 om 22u44

Morgen, op 5 oktober 2011, gaat de eerste editie van de Tour of Beijing van start. De Tour of Beijing is een wedstrijd die uit het niets is opgezet en meteen het eerste jaar al gepromoveerd is tot een UCI WorldTour wedstrijd.

De Ronde zal bestaan uit 5 etappes: één tijdrit en 4 gewone etappes waarvan de laatste met name bestaat uit 12 rondjes op een circuit. In dit artikel kunt u alle details van het parcours van de Tour of Beijing 2011 ontdekken, met behulp van Google Maps kaarten!


Vergeet niet dat er een tijdsverschil is met Beijing: 6 uur vooruit op de tijd in Nederland/België. Als u dus in het tijd- en routeschema ziet staan dat de eerste renner in de tijdrit om 13u00 van start gaat, betekent dat 7u00 's ochtends in bijvoorbeeld Amsterdam of Brussel!

Het begint allemaal met een tijdrit van 11,3 kilometer, gevolgd door etappes die met name voor de sprinters lijken weggelegd. Alleen de 3de etappe is een beetje bergachtiger en dan nog lijkt dat reuze mee te vallen in vergelijking met vele andere etappekoersen ...

1/ woensdag 5 oktober 2011 - Bird's Nest Piazza > Water Cube, Olympic Campus, Beijing - individuele tijdrit, 11,3 km

De Ronde van Peking begint met een individuele tijdrit over een afstand van 11,3 kilometer die plaats zal vinden in het Olympisch Park van Beijing. Bird's NestDe startschans bevindt zich voor het Bird's Nest of vogelnest, het beroemde stadion (zie foto van dperstin, creative commons) wat speciaal gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 2008.
Vanaf die plek brengt een bochtig parcours de renners in hun individuele krachtsinspanning naar de finishlijn die daar niet ver vandaan ligt, bij de Water Cube waar de zwemwedstrijden plaats vonden tijdens diezelfde Olympische Spelen.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour of Beijing 2011 Het profiel van de eerste etappe van de Tour of Beijing 2011 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour of Beijing 2011 op Google Maps

1/ Bird's Nest Piazza > Water Cube, Olympic Campus, Beijing

[X] Close

1/ Bird's Nest Piazza > Water Cube, Olympic Campus, Beijing

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De lijst van deelnemende renners en de startvolgorde van de individuele tijdrit van de Tour of Beijing 2011

147 renners verschijnen normaal gesproken morgenochtend aan de start van de tijdrit, met Tony Martin (Team HTC-Highroad), die om 15u26 in zijn gloednieuwe Wereldkampioenstrui als laatste van start gaat. Het verhaal van de dag was dat Samuel Sanchez rugnummer 1 had geweigerd toen de organisatiecommissie hem dit had voorgesteld als Olympisch Kampioen die zijn titel had behaald in Beijing. De Spaanse renner gaf er echter de voorkeur aan rugnummer 8 te dragen, het rugnummer waarmee hij in 2008 de wedstrijd heeft gewonnen!

Hieronder vindt u de starttijden en de lijst van deelnemende renners van de Tour of Beijing 2011:
Starttijden tijdrit   Lijst van deelnemende renners

2/ donderdag 6 oktober 2011 - Bird's Nest Olympic Stadium > Men Tou Gou - 137 km

De tweede etappe van de Tour of Beijing 2011 is een gewone etappe die ook zal starten bij het Bird's Nest Olympic Stadium en gaat richting Men Tou Gou, ten westen van Peking. De renners rijden 55,5 kilometer voordat ze op een lokaal circuit rondom de finishstad terecht komen wat ze 4 keer af zullen leggen voordat ze naar het zuiden afbuigen richting de finishlijn. In dit circuit beklimmen ze ieder rondje een bergje van de 3de categorie en tijdens het eerste rondje kunnen ze zich bevoorraden net na dit bergje. 3 tussensprints staan op het programma, waarvan 2 in de verschillende rondjes over het slotcircuit.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van de Tour of Beijing 2011 Het profiel van de tweede etappe van de Tour of Beijing 2011 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour of Beijing 2011 op Google Maps

2/ Bird's Nest Olympic Stadium > Men Tou Gou

[X] Close

2/ Bird's Nest Olympic Stadium > Men Tou Gou

[X] Close

3/ vrijdag 7 oktober 2011 - Men Tou Gou > Yong Ning - 162 km

Wederom een etappe in lijn voor deze derde etappe maar ditmaal is het een etappe die wat meer bergachtiger is in deze Tour of Beijing ... Al snel zullen de renners een beklimming van de 2de categorie op hun weg vinden, in Dong Fang, die vrijwel meteen overgaat in de eerste klim van de eerste categorie van deze Tour of Beijing, Gao Qin, waarvan de top bereikt zal worden na 43 kilometer in de wedstrijd. Voor ze beginnen met de afdaling betwisten de renners de eerste sprint van deze etappe op licht stijgend terrein en een snelle afdaling brengt hen dan naar de vallei waar ze twee tussensprints zullen betwisten en waar ze zich kunnen bevoorraden. In het laatste derde deel van de etappe staan twee nieuwe beklimmingen van de 1ste categorie op het programma, één ter hoogte van de Chinese Muur, in Xiezishi en de andere in Erpuliang.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van de Tour of Beijing 2011 Het profiel van de derde etappe van de Tour of Beijing 2011 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour of Beijing 2011 op Google Maps

3/ Men Tou Gou > Yong Ning

[X] Close

3/ Men Tou Gou > Yong Ning

[X] Close

4/ zaterdag 8 oktober 2011 - Yanqing (Gui Chuan Square) > Shunyi Olympic Rowing and Canoeing Centre - 189,5 km

Deze 4de etappe van de Tour of Beijing 2011 is hoogstwaarschijnlijk weer een etappe voor sprinters. Na het vertrek oostwaarts komen de renners terug in de startstad waar ze de eerste sprint zullen betwisten voordat ze hier aan de west- en noordkant omheen zullen rijden en wederom zullen sprinten in Jiuxiao. Na de bevoorradingszone beklimmen ze halverwege de etappe een bergje van de 3de categorie voordat ze, na de afdaling hiervan, een bergje van de 2de categorie (Tuo Ling) en een ander bergje van de 3de categorie ter hoogte van de Chinese Muur zullen beklimmen. Voor deze laatste klim slaan ze op een gegeven moment af naar links, doen ze de beklimming tot aan de Chinese Muur en dalen vervolgens via dezelfde weg weer af om wederom linksaf te slaan en hun weg te vervolgen ... Als er grote tijdsverschillen zijn tijdens deze etappe zou het dus zo kunnen zijn dat de kopgroep het peloton tegenkomt ... Het einde van deze etappe loopt bergaf tot aan de finish waar een massasprint hoogstwaarschijnlijk zal bepalen wie deze etappe zal winnen. Daarvoor zullen de renners nog een sprint betwisten op zo'n twintig kilometer van de finish.

Deze finish bevindt zich wederom bij een plaats die bekend werd dankzij de Olympische Spelen van Beijing in 2008, in het waterpark wat gebruikt werd voor de roei-, kano- wedstrijden.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van de Tour of Beijing 2011 Het profiel van de vierde etappe van de Tour of Beijing 2011 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour of Beijing 2011 op Google Maps

4/ Yanqing (Gui Chuan Square) > Shunyi Olympic Rowing and Canoeing Centre

[X] Close

4/ Yanqing (Gui Chuan Square) > Shunyi Olympic Rowing and Canoeing Centre

[X] Close

5/ zondag 9 oktober 2011 - Tian An Men Square > Bird's Nest Olympic Stadium - 118 km

De vijfde en laatste etappe van de Tour of Beijing 2011 vindt volledig in het centrum van Beijing plaats, over een afstand van 118 kilometer.

Na het vertrek vanaf een toeristische en historische plaats in de stad, de Tian An Men Square, rijden de renners langs het centrum oostwaarts voordat ze afslaan en hun weg noordwaarts vervolgen tot aan de Silver Tower waar hun weg licht gebogen verder gaat noordoostwaarts en vervolgens volledig naar het oosten, alvorens ze rechtsaf slaan om het lokale circuit bij het Olympisch park op te rijden wat ze 12 keer afleggen tot aan de finish ter hoogte van de Water Cube.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van de Tour of Beijing 2011 Het profiel van de vijfde etappe van de Tour of Beijing 2011 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour of Beijing 2011 op Google Maps

5/ Tian An Men Square > Bird's Nest Olympic Stadium

[X] Close

5/ Tian An Men Square > Bird's Nest Olympic Stadium

[X] Close

Het parcours van de Tour of Beijing 2011 in Google Earth

Uitzonderlijk biedt ik u geen te downloaden KML bestand aan waarmee u het parcours zou kunnen bekijken in Google Earth. In Europa wijken de "kaart" en "satelliet" weergaves enigszins af maar niet zoveel dat dat problemen oplevert ... in China is het verschil zo groot dat u het parcours niet meer zou kunnen volgen aangezien ik het heb ingetekend in kaartweergave.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 8923x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour of Beijing | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | UCI ProTour

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Donc, en gros, sauf coup de génie, on pourrait quasiment connaître le vainqueur au soir du CLM ...

  | Mrmoving | woensdag 05 oktober 2011 om 09u21

 2. C'est effectivement bien possible ... si ce n'est pas fort probable sachant qu'il n'y a pas de bonifications à l'arrivée des étapes ! Ça a donc l'air bien parti pour Alex Dowsett pour l'instant Tony Martin ... voir le top 5 dans le calendrier cycliste interactif

  | Thomas Vergouwen | woensdag 05 oktober 2011 om 09u33

 3. La Mondialisation est en route dans le cyclisme depuis 2004.
  L'UCI n'a qu'un seul but, se faire de l'argent au détriement des épreuves européennes qui sont la base de notre sport.

  | alain | woensdag 05 oktober 2011 om 09u33

 4. Effectivement, 17 secondes tout de même ... A voir dans deux jours si Millar va trouver quelque chose ...

  | Mrmoving | woensdag 05 oktober 2011 om 11u04

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?