home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De damesploeg HTC-Highroad gaat verder als Team Specialized lululemon

Toegevoegd: dinsdag 04 oktober 2011 om 8:32:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De damesploeg HTC-Highroad gaat verder als Team Specialized lululemonNa de aankondiging van de overname van de Nederland Bloeit ploeg door Rabobank vorige week, wordt vandaag bekend dat de damesploeg van HTC-Highroad verder zal gaan onder de naam Team Specialized lululemon en met een nieuwe managementstructuur.

  Toen een paar maanden geleden bekend werd dat er een einde zou komen aan de HTC-Highroad ploeg, had Bob Stapleton, de manager van Highroad, laten weten alles in het werk te stellen om de damesploeg te laten voortbestaan. Dat is vandaag dus werkelijkheid geworden, niet langer onder de hoede van Highroad maar nog wel met Highroad als sponsor ...

  De hoofdsponsors zijn echter Specialized Bicycle Company en lululemon athletica.

  Specialized Bicycle Company

  Specialized levert aan de ploeg de nieuwe Specialized Amira 2012 (na het 2011 model al te hebben gebruikt voor de HTC-Highroad ploeg), maar ook de S-Works Shiv, de S-Works Prevail, TT2 helmen, Specialized Body Geometry Oura zadels en S-Works schoenen.

  Mike Sinyard, president en oprichter van Specialized, liet hierover weten: Het is voor ons een enorme kans. We zijn heel blij dat we onze naam kunnen plakken op deze indrukwekkende atleten samen met een net zo indrukwekkend bedrijf als lululemon wat de beste dameswielerkleding ter wereld maakt. Onze profwielrensters geven ons belangrijke feedback en daarmee kunnen wij nieuwe dingen blijven uitvinden om de beste fietsen ter wereld te maken.

  lululemon athletica

  lululemon athletica beschrijft zichzelf als een bedrijf geïnspireerd door de yoga wat kleding maakt waarmee je lang kunt leven, op een gezonde manier en plezier kunt maken. Door producten te maken die het haar gebruikers mogelijk maakt actief en stressvrij te blijven gelooft lululemon dat de wereld beter wordt. lululemon is niet nieuw in de wielersport want het is ook al sponsor van het BMC Racing Team!

  Dit bedrijf wordt gemanaged door Christine Day die aan de woorden van Mike Sinyard toevoegde: We kunnen niet wachten om het dameswielrennen samen met Specialized te promoten. Hun technische kennis en hun betrokkenheid bij het dameswielrennen sinds jaren is uiteraard een inspiratiebron voor ons bedrijf. Wij werken altijd op basis van feedback van atleten en deze indrukwekkende atleten zullen het ons mogelijk maken te focussen op technische producten.

  De rol van Highroad en de nieuwe managementstructuur

  Ondanks het feit dat de ploeg niet meer gemanaged zal worden door High Road Sports, blijft Highroad één van de co-sponsors.

  De managementstructuur van de ploeg, luisterend naar de naam Velocio Sports, is gebaseerd in Zug in Zwitserland en wordt gemanaged door Kristy Scrymgeour.

  Scrymgeour was in 2007 bij High Road Sports manager van de damesploeg geworden en is sindsdien doorgegroeid naar de rol van verantwoordelijke voor marketing en communicatie van zowel de dames- als de herenploeg. Als voormalig wielrenster brengt zij een belangrijk stukje ervaring in het dameswielrennen met zich mee.

  Over Bob Stapleton, de manager van High Road Sports, liet zij weten: hij was één van de belangrijkste supporters van het dameswielrennen gedurende verschillende jaren en door de ploeg nu voort te zetten willen wij op zijn werk voortbouwen met bijna dezelfde structuur. Hij heeft ons enorm geholpen in het opzetten van het project en zal ons blijven helpen door belangrijke middelen te leveren waarmee wij verder kunnen.

  De wielrensters van de ploeg in 2012

  Alhoewel de volledige opbouw van de ploeg misschien nog niet bekend is, wordt in ieder geval vandaag bekend dat de belangrijkste wielrensters uit de ploeg ook in 2012 nog aanwezig zullen zijn met bijvoorbeeld de Duitse sprintster Ina-Yoko Teutenberg, de Amerikaanse tijdritkampioene Evelyn Stevens en haar voorganger in 2008, Amber Neben. Daarnaast is bekend gemaakt dat Clara Hughes, medaillewinnares in de Olympische Spelen zowel in het wielrennen (1996) als in het schaatsen (2002, 2006 en 2010), ook deel van de ploeg uit zal maken. De kans is groot dat de Canadese haar dubbele carrière voort zal zetten.
  Judith Arndt ontbreekt echter in de aangekondigde ploeg ...

  In de ploeg vinden we ook de Nederlandse Ellen van Dijk, de Zweedse Emilia Fahlin, de Australische Chloe Hosking, de Amerikaanse Ally Stacher, de Duitse Charlotte Becker en de Britse Katie Colclough. De twee Duitse rensters Trixi Worrack en Lisa Brennauer komen volgend jaar ook bij de ploeg.

  Wat betreft het personeel gaat de ploeg verder met Ronny Lauke als team manager en ploegleider terwijl Oliver Grabowski hoofdmecanicien en Beth Duryea soigneur blijft.

  Uiteraard heeft de ploeg zich ten doel gesteld van zichzelf te laten horen via haar verschillende atleten tijdens de Olympische Spelen in Londen volgend jaar.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 7303x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Dameswielrennen| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus twee ?