home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 211 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Annemiek van Vleuten wint de UCI Wereldbeker dames met een overwinning in Plouay

Toegevoegd: zaterdag 27 augustus 2011 om 18:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Annemiek van Vleuten wint de UCI Wereldbeker dames met een overwinning in PlouayTer gelegenheid van de laatste wedstrijd van de UCI Wereldbeker dames vindt u op velowire.com een samenvatting van een wedstrijd voor dames.

  Vanmiddag vond in Plouay de Grand Prix de Plouay Bretagne plaats, onderdeel van de UCI Wereldbeker dames.

  Ondanks een lange solorit van Emma Pooley (Team Garmin-Cervélo), winnares in 2009 en 2010, wist Annemiek van Vleuten deze wedstrijd te winnen dankzij het ongelofelijke kopwerk van haar collega Marianne Vos.

  De samenvatting van de Grand Prix de Plouay Bretagne - dames

  De Grand Prix de Plouay Bretagne dames vond plaats op hetzelfde circuit van 19,1 kilometer waar morgen de Grand Prix de Plouay plaats zal vinden. U kunt het parcours van dit circuit op een Google Maps kaart terugvinden in het artikel Het parcours van de Classic de l'Indre en van de Grand Prix de Plouay 2011 op Google Maps / Google Earth.

  Evelyn Stevens, Sharon Laws & Erinne Willock6 rondjes gaven een totale afstand van 114,6 kilometer en in de tweede ronde gingen Evelyn Stevens (Team HTC-Highroad) en Sharon Laws (Team Garmin-Cervélo) in de aanval. Zij kregen op het moment van de tweede doorkomst over de finishlijn gezelschap van Erinne Willock (Tibco-To the top) en het nieuwe leiderstrio had op dat moment 33 seconden voorsprong op het peloton onder leiding van Tiffany Cromwell (Hitec Products-UCK).

  In de 3de ronde op het circuit, breidt de kopgroep zich uit met de komst van Emma Pooley (Team Garmin-Cervélo) en Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit), aan de leiding in het klassement van de Wereldbeker UCI. Wanneer zij opnieuw op de finishlijn doorkomen is hun voorsprong op het eerste peloton 38 seconden en een groot aantal deelneemsters bevindt zich dan achteraan in de race in een volledig uiteengevallen peloton. Hun voorsprong loopt dan snel op, tot 1'50" in de 4de ronde waarin Elizabeth Armitstead (Team Garmin-Cervélo) zonder succes uit het peloton probeert los te komen.

  Vanaf de kop van het peloton zien we dan een aanval van de Nederlandse renster Marianne Vos, uit dezelfde Nederland Bloeit ploeg als Annemiek van Vleuten, maar op zo'n 30 kilometer van de finish besluit Emma Pooley, winnares in 2009 en 2010, een solo-aanval in te zetten vanuit de kopgroep. De kopgroep bestaat dan uit 11 rensters, waaronder met name Marianne Vos, Emma Johansson (Hitec Products-UCK) en Judith Arndt (Team HTC-Highroad).

  Marianne Vos in de achtervolgingOm Emma Pooley van een 3de achtereenvolgende overwinning in deze wedstrijd te behouden, zet Marianne Vos dan de achtervolging in maar zij krijgt te maken met harde wind. Terug in een kleinere kopgroep met Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak (AA Drink-Leontien.nl), Erinne Willock en Evelyn Stevens, blijft Vos het werk doen aan kop van de groep en het verschil is nog 32 seconden wanneer zij aan de laatste ronde beginnen. De voorsprong van Pooley blijft snel teruglopen dankzij het werk van Vos en op 5 kilometer van de finish rijdt zij het gaatje dicht. Stevens valt vervolgens meteen aan maar Van Vleuten aarzelt niet en reageert meteen. Zij weet de Amerikaanse in de laatste kilometer weer in te halen en zo de wedstrijd alleen aan kop te winnen.

  De Nederlandse slaat hiermee een dubbelslag want zij stond al aan kop in de UCI Wereldbeker en wint zo dit klassement met 362 punten, 47 meer dan haar collega Marianne Vos. Emma Johansson eindigt op de 3de plaats in dit klassement.

  In Plouay pakte Evelyn Stevens de tweede plaats, 3 seconden achter Van Vleuten terwijl Marianne Vos de sprint met Chantal Blaak wint op 46 seconden. Vos maakt het feest dus compleet voor Jeroen Blijlevens, ploegleider van de Nederland Bloeit ploeg.

  Het klassement van de Grand Prix de Plouay Bretagne - dames

  Annemiek van VleutenHieronder vindt u de top 10 van de Grand Prix de Plouay Bretagne :
  1/ Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit) - 3h12'28"
  2/ Evelyn Stevens (Team HTC-Highroad) - +0'03"
  3/ Marianne Vos (Nederland Bloeit) - +0'46"
  4/ Chantal Blaak (AA Drink-Leontien.nl)
  5/ Erinne Willock (Tibco-To the top) - +0'49"
  6/ Emma Pooley (Team Garmin-Cervélo) - +1'06"
  7/ Judith Arndt (Team HTC-Highroad) - +5'45"
  8/ Joelle Numainville (Tibco-To the top)
  9/ Rasa Leleivyte (Vaiano Solaristech)
  10/ Emma Johansson (Hitec Products-UCK)

  Het eindklassement van de UCI Wereldbeker dames

  Hieronder vindt u de top 5 van het eindklassement van de UCI wereldbeker dames:

  1/ Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit) - 362 punten
  2/ Marianne Vos (Nederland Bloeit) - 315 punten
  3/ Emma Johansson (Hitec Products-UCK) - 223 punten
  4/ Judith Arndt (Team HTC-Highroad) - 184 punten
  5/ Ina Teutenberg (Team HTC-Highroad) - 143 punten

  >> Bekijk de foto's van de Grand Prix de Plouay Bretagne - dames

  Interviews (video) met Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Jeroen Blijlevens volgen later ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 4014x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grand Prix de Plouay| Dameswielrennen | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Mooi toch van die Nederlandse vrouwen. Jeroentje heeft een geweldig stel rensters in de ploeg. Heb je hem nog de groeten gedaan van mij? Zo niet, mocht je hem nog zien, dan .....
  Groeten,
  Tonn

  | Tonn Vergouwen | zaterdag 27 augustus 2011 om 21:09:02

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer zeven ?