home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Classic de l'Indre en van de Grand Prix de Plouay 2011 op Google Maps / Google Earth

Toegevoegd: vrijdag 12 augustus 2011 om 23:20:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Classic de l'Indre en van de Grand Prix de Plouay 2011 op Google Maps / Google EarthEnkele dagen geleden kon u hier de verschillende etappekoersen die in de maand augustus in Frankrijk deel uit maken van de UCI wielerkalender ontdekken met met name het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps.

  Deze etappekoersen worden afgewisseld met 3 ééndagskoersen waaronder de Châteauroux Classic de l'Indre Trophée Fenioux de zondag na de Tour du Limousin en de Grand Prix de Plouay de volgende zondag, na de Tour Poitou-Charentes. In dit artikel kunt u alle details vinden over het parcours van deze twee wedstrijden met Google Maps kaarten en de profielen.

  Het parcours van de Châteauroux Classic de l'Indre Trophée Fenioux 2011 op Google Maps

  Anthony RavardDe Classic de l'Indre 2011 vindt plaats op zondag 21 augustus en kent deelname van 4 UCI ProTeam ploegen (AG2R La Mondiale, Astana, Euskaltel-Euskadi en Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), 11 continental pro ploegen (Bretagne-Schuller, Cofidis, FDJ, Saur-Sojasun, Team Europcar, Landbouwkrediet, Veranda's Willems-Accent, Spidertech Powered by C10, Team Type 1-Sanofi, Colombia es Pasion-Cafe de Colombie en Caja Rural) en 4 continental ploegen (Roubaix-Lille Métropole, Rabobank Continental Team, Katusha Team en BigMat-Auber 93). Voor AG2R La Mondiale heeft Anthony Ravard zich waarschijnlijk als doel gesteld om een goed resultaat te behalen in deze wedstrijd die hem zo goed bevalt. De winnaar van 2008 en 2010 die 3de eindigde in 2009 zal waarschijnlijk opnieuw sprinten voor een overwinning in 2011.

  De wedstrijd, die aan haar 8ste editie toe is sinds de oprichting ervan in 2004, bedekt met haar parcours het hele noord-oostelijke deel van het departement Indre waaraan deze haar naam ontleent. Het vertrek is in Châteauroux, richting Issoudun waar de Prime du Conseil General de l'Indre toegekend zal worden en vervolgens Reuilly met de Prime des Viticulteurs de Reuilly en Vatan voor de eerste van de 3 Challenges Citroën in Saint-Florentin, maar ook in Prinçay en Poulaines. Tussen de laatste twee kunnen de renners nieuwe krachten opdoen in de bevoorradingszone tussen Dun-le-Poëlier en Saint-Christophe-en-Bazelle. De renners keren vervolgens terug naar Vatan waar de eerste sprint des Opticiens Mutualistes plaats zal vinden alvorens ze verder rijden in zuid-westelijke richting naar de tweede van deze 3 sprints in Vineuil. Via Déols keren de renners dan terug naar Châteauroux waar ze terecht komen op een circuit van 7,4 kilometer wat ze 5 keer afleggen. In dit circuit is wederom een bevoorradingszone gepland in de Rue Ampère.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van de Classic de l'Indre 2011. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Classic de l'Indre 2011 Het profiel van de Classic de l'Indre 2011 De kaart met het parcours van de Classic de l'Indre 2011 op Google Maps

  Classic de l'Indre 2011

  [X] Close

  Classic de l'Indre 2011

  [X] Close

  >> Download het parcours van de Classic de l'Indre 2011 in Google Earth

  Het parcours van de Grand Prix de Plouay 2011 op Google Maps

  De Grand Prix de Plouay 2011 vindt plaats op 28 augustus, net na de Tour Poitou-Charentes, en ontvangt als UCI WorldTour wedstrijd de 18 UCI ProTeam ploegen (Team HTC-Highroad, Garmin-Cervélo, Lampre-ISD, Astana, AG2R La Mondiale, Movistar Team, Omega Pharma-Lotto, BMC Racing Team, Katusha Team, Euskaltel-Euskadi, Rabobank, Team Sky, Team Leopard-Trek, Liquigas-Cannondale, Quickstep, Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team, Team Radioshack, Team Saxo Bank-Sungard) maar ook een aantal Franse ploegen: FDJ, Bretagne-Schuller, Cofidis, Team Europcar en Saur-Sojasun en het Nederlandse Skil-Shimano.

  De wedstrijd, die aan haar 75ste editie toe is sinds de oprichting ervan in 1931, vindt plaats op een circuit wat ook gebruikt werd voor de Matthew GossFranse kampioenschappen in 1984 en de Wereldkampioenschappen in 2000 rondom de stad Plouay. Het circuit van 19,1 kilometer wordt 13 keer afgelegd tijdens deze wedstrijd, om te komen tot een totale afstand van 248,3 kilometer op zondag de 28ste.
  De dag ervoor wordt hetzelfde circuit ook al gebruikt, voor 6 rondjes voor een jongerenkoers (de GP de Plouay Trophée GMB) en voor de Grand Prix de Plouay dames die deel uitmaakt van de UCI Worldcup.

  Wie zal de Australiër Matthew Goss opvolgen om te sprinten voor de overwinning in deze UCI WorldTour wedstrijd? Dat zullen we zien in het weekend van 27 en 28 augustus in Plouay!

  Hieronder vindt u het profiel en de Google Maps kaart van de Grand Prix de Plouay 2011. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het profiel van de Grand Prix de Plouay 2011 De kaart met het parcours van de Grand Prix de Plouay 2011 op Google Maps

  Grand Prix de Plouay 2011

  [X] Close

  >> Download het parcours van de Grand Prix de Plouay 2011 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 3785x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grand Prix de Plouay| Classic de l'Indre| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. The link for the Google Earth file of Grand Prix de Plouay 2011 is broken, it says 'Page non trouvée'. Can you fix it, please, if you still have the file? Thanks for the good work.

  | Name | donderdag 17 oktober 2019 om 19:52:37

 2. Hello,

  Should be working OK again now :).

  | Thomas Vergouwen | donderdag 17 oktober 2019 om 23:08:32

 3. Thank you, it works great now.

  | Name | vrijdag 18 oktober 2019 om 19:10:35

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer één ?