home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De tweets van de week: geef Mark Cavendish weer water!

Toegevoegd: dinsdag 21 juni 2011 om 0:37:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De tweets van de week: geef Mark Cavendish weer water!Zoals gebruikelijk in de maand juni waren alle ogen gericht op het Critérium du Dauphiné, test- en trainingsveld voor vele renners in aanloop naar de Tour de France. Op het programma van de Tweets van de week staan dus de Dauphiné, waterproblemen voor Mark Cavendish, felicitaties (of niet) voor Bradley Wiggins, regen tot hevige teleurstelling van David Zabriskie, en nog vele andere onderwerpen ...

  Mark Cavendish heeft water nodig

  Als je voor lange tijd weg bent van huis kan dat voor een renner voor rare problemen zorgen! Dat merkte ook Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) toen hij, in Italië, thuis kwam en merkte dat zijn water afgesloten was! Dan merk je pas hoe vaak je water gebruikt!

  Iedere dag deelde Mark met ons wat de afwezigheid van water die dag weer voor gevolgen had gehad:
  Mark Cavendish - tweet of the week

  Mark Cavendish - tweet of the week

  Mark Cavendish - tweet of the week

  En toen het water dan eindelijk weer terug was ... ontlokte hem dat zelfs de uitspraak dat de andere elementen een rustdag konden nemen ... het enige wat hij nodig had was H2O !
  Mark Cavendish - tweet of the week

  Mark Cavendish - tweet of the week

  De Britse renner maakte van de gelegenheid gebruik om het roadbook van de Ronde van Zwitserland eens door te bladeren. Daarbij kwam hij tot de ontdekking dat er geen enkele sprintaankomst op het programma stond waar hij zich zou kunnen testen voor de Tour. Niet getreurd Mark, er komen vast nog andere gelegenheden!
  Mark Cavendish - tweet of the week

  In de tussentijd zou een bezoekje aan de kapper overigens niet overbodig zijn!
  Mark Cavendish - tweet of the week

  Bradley Wiggins, een uitgesproken mening

  De Engelse renner bedankte op Twitter zijn fans voor hun steun na zijn overwinning in het Critérium du Dauphiné vorige week. Maar blijkbaar heeft hij niet alleen maar positieve berichtjes ontvangen, zoals te lezen is in zijn Tweet. Klasse!
  Bradley Wiggins - tweet of the week

  De Brit had overigens eerder die week een oproep gedaan om een persvertegenwoordiger te vinden om zijn tijd te managen in de Dauphiné. Zo zie je maar dat het dragen van een geel(blauwe) trui niet alleen maar voordelen heeft!
  Bradley Wiggins - tweet of the week

  Droogte?

  David Zabriskie (Team Garmin-Cervélo) heeft de oplossing voor droogte: na een regenachtige dag in de Dauphiné geeft hij een tip aan wereldleiders die last zouden hebben van droogte!
  David Zabriskie - tweet of the week

  Klimmen!

  In de Dauphiné, blijkt Manuel Quinziato (BMC Racing Team) het moeilijk te hebben met sommige etappes en met name die tussen La Motte-Servolex en Macôn, die begon met een klim van 7 kilometer die de Italiaanse renner niet goed beviel!
  Manuel Quinziato - tweet of the week

  Jérémy Roy: een ontsnapping van achteren

  Jérémy Roy heeft het soms moeilijk gehad in het Critérium du Dauphiné twee weken geleden. Dat is te lezen in zijn Tweet van 10 juni, na de aankomst van de etappe in Les Gets, waar Christophe Kern wist te winnen. Ontsnappen van achteren, een originele manier om een etappe te eindigen!
  Jérémy Roy - tweet of the week

  De renner van de FDJ ploeg liet overigens ook weten wat hij vond van het koeienincident tijdens de etappe van Les Gets naar Le Collet d'Allevard. De koeien waren geschrokken van de helikopters die de wedstrijd filmden. Zou ASO hier iets mee doen?
  Jérémy Roy - tweet of the week

  Jérémy Roy - tweet of the week

  De vader van Alex Dowsett als ploegleider

  Alex Dowsett (Team Sky) heeft een abonnement op de Tweets van de week zoals Jérémy Roy een abonnement heeft op de ontsnappingen van voren (!) sinds het begin van dit seizoen ... In de vorige edities hadden we al ontdekt dat hij nogal wat geeft om de mening van zijn moeder maar zijn vader blijkt ook een belangrijke rol te spelen voor hem. In een lokale wedstrijd besloot zijn vader voor Marcus (Ljungqvist, ploegleider Team Sky) te spelen ... en zijn strategie liet duidelijk zien dat het een echte Dowsett is: niet wachten op de sprint maar er al vroeg vandoor gaan. En dat besloot Alex dan ook te doen want hij won de wedstrijd door al vroeg aan te vallen!
  Alex Dowsett - tweet of the week

  Alex Dowsett - tweet of the week

  IG Markets, sponsor van Team Sky en van de Nocturne Series merkte uiteraard deze Tweet op en gaf aan dezelfde strategie toe te willen passen in ... de vouwfietswedstrijd!
  IG Markets - tweet of the week

  De ploegmaat van Alex Dowsett, John-Lee Augustyn, leek zijn vader te herkennen in die van Alex!
  John-Lee Augustyn - tweet of the week

  De club van gewonde renners!

  Terwijl de andere renners op hun fiets zaten hervinden Ted King (Liquigas-Cannondale) en Craig Lewis (Team HTC-Highroad) elkaar in de club van gewonde renners!
  Ted King - tweet of the week

  Craig Lewis - tweet of the week

  Wat Craig nog niet wist .. is dat Ted King eigenlijk net zo goed naar Team Leopard-Trek had kunnen gaan!
  Ted King - tweet of the week

  Een beetje dure opslagruimte!

  Als wielrenner ben je vaak van huis tijdens de verschillende wedstrijden overal ter wereld! En zo wordt het appartement wat ze elders huren of kopen als uitvalbasis voor hun trainingen tussen de wedstrijden door een beetje duur ... alleen om je spullen op te slaan! Jeff Louder (BMC Racing Team) merkt dat op wanneer hij er ... slechts 4 dagen doorbrengt voor de [[Tour de Suisse].
  Jeff Louder - tweet of the week

  Geweldig die leeuwtjes!

  Als Bradley Wiggins al na de derde etappe de geel-blauwe leiderstrui van het Critérium du Dauphiné pakt kan er een mooie leeuwencollectie opgebouwd worden voorin de bus ... Chris Slark, de buschauffeur heeft ze allemaal anders aangekleed!
  Chris Slark - tweet of the week

  Een hond die houdt van geschoren benen!

  Als Sam Bewley (Team Radioshack) de hond van Jack Bobridge (Team Garmin-Cervélo) ontmoet, moet hij even kwijt aan de Australische renner dat die een probleempje heeft ... met zijn ogen wellicht?
  Sam Bewley - tweet of the week

  Alex Dowsett luistert niet altijd naar zijn moeder!

  Eerder zagen we al de rol die de vader van Alex Dowsett (Team Sky) deze week speelde, maar we hadden het nog niet over zijn moeder gehad. Niet verrassend overigens als we zien dat Alex blijkbaar niet altijd naar haar luistert ... en met name als het gaat over zijn Twitterverslaving ... wij zullen er niet om treuren in ieder geval!
  Alex Dowsett - tweet of the week

  Dat was trouwens de volgende dag alweer te zien toen Alex de kamer die hij deelde met Russell Downing ontdekte. Als je twee bedden zo dicht tegen elkaar zet kun je inderdaad net zo goed een dubbel bed nemen!
  Alex Dowsett - tweet of the week

  Deze Tweet gaf overigens aanleiding tot een korte discussie waarvoor de titel "wie snurkt het hardst bij Team Sky?" niet zou misstaan:
  Peter Kennaugh - tweet of the week

  Russell Downing - tweet of the week

  De Vuelta gesponsord door Ola?

  Toen ik voor het eerst de prijs zag voor de winnaar van de Vuelta a España dit jaar, dacht ik dat we binnenkort een persbericht zouden zien waarin aangekondigd wordt dat Ola (of Frigo zoals het in Spanje heet) een nieuwe sponsor is van de Ronde van Spanje. Liz Hatch ziet er eerder een kunstproject van een kleuter of een asbak in!
  Liz Hatch - tweet of the week

  Helm op!

  Het zoontje van Joost Posthuma (Team Leopard-Trek) heeft al op vroege leeftijd het nut van de helm begrepen!
  Joost Posthuma - tweet of the week

  De populariteit van Richie Porte over de grenzen heen

  De Australische renner Richie Porte (Team Saxo Bank-Sungard) is met name bekend geworden tijdens de Giro d'Italia 2010. Simon Gerrans (Team Sky) merkt op dat dat succes (Porte droeg meerdere dagen de roze trui en ging er uiteindelijk met de witte trui van beste jongere vandoor) de Italianen zelfs heeft aangezet een stad naar hem te vernoemen!
  Simon Gerrans - tweet of the week

  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  dit artikel is geschreven door Marylène Evrard en Thomas Vergouwen

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2918x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer drie ?