zaterdag 11 juni 2011 om 16u17

Voor u ziet u een erg verlate editie van de Tweets van de week, van vorige week. Een rijkgevulde editie die ik niet voorbij wilde laten gaan.

Van het kopieerapparaat met een bug en de eetgewoontes van renners tot het weer wat hen tegen zit, vinden we in deze editie ook de nieuwe waszakken van de Rabobankploeg en een rijke comeback van Alex Dowsett.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Een kopieerapparaat kan soms ook buggen

U kent waarschijnlijk mijn mening over de website Cyclism'Actu wel: het betreft voor vrijwel 100% van de artikelen een kopie van artikelen die elders gestolen zijn, in de meeste gevallen zonder vermelding van de bron.

De houding van de zogenaamde "journalisten" van Cyclism'Actu is dusdanig slecht dat ze zich niet eens meer realiseren dat hun manier van "werken" op zijn onbeleefd te noemen is (een discussie met één van hen op Twitter bevestigde dat).

Als de site dan eens een keertje zelf iets schrijft lijken ze zich blijkbaar niet bewust van de impact die de keuze van een titel kan hebben of ze doen het gewoon expres om sensatie te zoeken en zo meer bezoekers te trekken ... Zoals de echte Belgische journalist Greg Ienco terecht opmerkt is het woord péripétie (voorval!) niet echt gepast in het kader van de tragische dood van de jonge renner Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek).
Greg Ienco - tweet of the week

Het weer, niet altijd de beste vriend van profwielrenners

Het probleem waar wielrenners (inclusief "zondagsrenners") regelmatig mee te maken hebben is het feit dat deze sport buiten beoefend wordt en we dus afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Voor profwielrenners is dat ook niet altijd een pretje want de planning van hun trainingen en wedstrijden houden geen rekening met het weer!

Manuel Quinziato (BMC Racing Team) is dusdanig teleurgesteld door het weer dat hij begint te denken dat het aan hem ligt wanneer hij aankomt in Madrid en het ook in de Spaanse stad geen lekker weer is ...
Manuel Quinziato - tweet of the week

De jonge neoprof Will Clarke van Team Leopard-Trek heeft dezelfde problemen, vooral als hij net zijn fiets gepoetst heeft!
Will Clarke - tweet of the week

Voor Ted King (Team Liquigas-Cannondale) is het probleem juist andersom: voor hem is de temperatuur zo hoog opgelopen dat hij ze liever in Celcius dan in Fahrenheit uitdrukt! Logisch als je weet dat de temperatuur in °C gelijk is aan die in (°F − 32) × 5⁄9.
Ted King - tweet of the week

De eetgewoonten van renners

Alle renners letten op wat ze eten. Of het nu is om in topvorm te komen of om hongerklop te voorkomen, je kunt maar beter in de gaten houden wat je eet tijdens trainingen en in een wedstrijd ...

Het bewijs in tweets met George Hincapie (BMC Racing Team) die de wedstrijddagen herkent aan het ontbijt wat geserveerd wordt ...
George Hincapie - tweet of the week

Blijkbaar is dat niet voor iedereen het geval want de diëtetist van Tejay van Garderen (Team HTC-Highroad) is blijkbaar wat minder moeilijk in dat soort dingen ...
Tejay van Garderen - tweet of the week

Ted King merkt op zijn beurt op dat alleen tijdens een wielerwedstrijd de rij voor de havermoutpap om 6u15 al heel lang is!
Ted King - tweet of the week

Als het maar niet verkleurd in de wasmachine!

Bij Rabobank hebben alle renners en staffleden nieuwe waszakken gekregen. Het bijzondere daaraan is dat de naam en foto van de eigenaar de zak persoonlijk maakt. Hiermee is het vast stukken makkelijker om te weten aan wie welke zak toebehoort!

Als de zak echter te warm gewassen wordt zou Paul Martens zomaar eens van kleur kunnen verschieten! Het lijkt mij dat hier een markt is voor een wasmiddelenfabrikant!
Paul Martens - tweet of the week

Carlos Barredo en Erik Dekker laten ons hun waszakken zien zodat we beter begrijpen hoe die er precies uitzien.
Carlos Barredo - tweet of the week

Erik Dekker - tweet of the week

Nu we het over wassen hebben ... Cadel Evans (BMC Racing Team) was vergeten dat je een BlackBerry niet in een wasmachine wast! Gelukkig is de telefoon niet verkleurd ...
Cadel Evans - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Ik mis jouw geur!

Steven Cozza geeft aan zijn vriendin, en tegelijkertijd aan al zijn volgers op Twitter, toe dat hij haar mist en om dat gemis te vergeten ... heeft hij haar parfumflesje leeg gespoten. Wat zou hij meer missen? Haar of haar geur?!
Steven Cozza - tweet of the week

Slaaptekort ...

Andreas Klöden (Team Radioshack) feliciteert Fabian Cancellara met zijn overwinning in de proloog van de Ronde van Luxemburg. Hij kon hem niet evenaren maar laat wel zien dat hij het Fabianese (de speciale vorm van Engels die Cancellara zelf in zijn tweets gebruikt) aan het leren is. Hij had namelijk geen slechte benen maar ... bedbenen?!
Andreas Klöden - tweet of the week

Bernard Eisel is zelfs lastig als 'ie slaapt!

We hadden het al eerder gehad over de problemen die renners soms ervaren omdat ze hun kamer delen met een ploegmaat. Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) deelde die van hem onlangs met Bernard Eisel en blijkbaar denkt Cav dat de Duitse renner expres snurkt om hem wakker te houden!
Mark Cavendish - tweet of the week

Aangezien Cav niet kan slapen is het eigenlijk weinig verrassend dat zijn fietsleverancier Specialized zich afvraagt of hij in staat is hetzelfde te doen als wat we in het filmpje zien:
Specialized - tweet of the week

Manuel 007

Bij BMC Racing Team werden afgelopen week nieuwe tijdritfietsen getest. Dit waren uiteraard op dit moment nog prototypes voor nieuwe BMC's en Manuel Quinziato wordt daar dus helemaal blij van en voelt zich als ... 007!
Manuel Quinziato - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Alex Dowsett and Davide Appollonio

Er is haast geen enkele uitgave van de Tweets van de week waarin Alex Dowsett niet voorkomt. De jonge renner van Team Sky heeft blijkbaar een gave voor het schrijven van grappige tweets en dus een grote kans om terug te komen in de Tweets van de week. Dat was ook deze week weer het geval, met meerdere tweets zelfs!

Allereerst na een sprintfinish waar zijn ploegmaat Ian Stannard hem in detail begeleidde terwijl hij aan kop van het "treintje" richting de finishlijn reed. Stannard ging nog net niet tot het roepen van "links", "rechts", "links", "rechts" zoals in de roeisport maar dat was dan ook alles!
Alex Dowsett - tweet of the week

Zijn andere ploegmaat Davide Appollonio die begin dit jaar van Cervélo TestTeam naar Team Sky overstapte heeft ook een goed gevoel voor humor en dat had ik al gezien toen ik hem interviewde nadat hij de laatste etappe van de Tour du Limousin 2010 had gewonnen, maar wat vooral leuk is met hem is zijn Italiaanse accent wat zijn Engels opvrolijkt. Alex Dowsett heeft dat ook opgemerkt en deelte een paar "hoogtepunten" met ons!

De reden waarom Apo geen bril draagt is eenvoudig: als ik iedereen kan zien in de sprint word ik bang, als ik niemand zie ga ik er gewoon voluit voor! Onbetwistbaar zo'n antwoord!
Alex Dowsett - tweet of the week

Alex Dowsett - tweet of the week

De volgende dag gaat het verhaal van Dowsett en Apo verder. Apo legt hem dan uit wat het idee is achter de wielersport in Italië: je moet eerst cool zijn, als je eenmaal cool bent kun je goed worden. Blijkwaar was Apo al cool want hij won onlangs nog op een mooie manier een etappe in een sprint!
Alex Dowsett - tweet of the week

Een sarcastische Miss TomTom

Ik zou natuurlijk Garmin hebben kunnen schrijven in plaats van TomTom in de titel maar het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) een product gebruikt van een concurrerende ploeg ... Zou Mark weten dat de telefoons van HTC ook een perfect GPS systeem hebben en dat je er dus met Google Maps een perfect navigatiesysteem mee in handen hebt?

Hij wordt er in ieder geval niet blij van als het lijkt alsof in de stem van zijn GPS het plezier doorklinkt van de aankondiging dat hij in de file komt ... En dan heeft 'ie het nog niet eens over het verzoek "draai indien mogelijk om"!
Mark Cavendish - tweet of the week
Alex Dowsett ontdekt de UCI WorldTour (nou ja, hij noemt het nog ProTour; maar dat geeft niet, hij ontdekt vast ook ooit dat de naam veranderd is!) en dat verandert zijn mening over wat een zware dag op de fiets is ...
Alex Dowsett - tweet of the week

Een nieuw artikel in het reglement van de UCI?

De reglementen van de UCI zijn nogal ingewikkeld ... leest u mijn artikeltje over de oortjes in het Critérium International op Corsica er maar eens op na ...

Alex Dowsett denkt echter alles begrepen te hebben als hij antwoordt op de tweet van Jesse Sergent (Team Radioshack) die last heeft van te grote voeten ...
Jesse Sergent - tweet of the week

Alex Dowsett - tweet of the week

Charles Wegelius weet nu wat zijn probleem is!

Voor veel renners is Jens Voigt een referentie op het gebied van motivatie. Na zijn shut up legs gaf hij onlangs een interview waarin we nog wat nieuwe interessante uitspraken vinden. Eén ervan werkt op de zenuwen van Charles Wegelius (UnitedHealthcare) ...
Charles Wegelius - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Wat is het nut van Twitter?

Jeff Louder (BMC Racing Team) definieert voor ons nog eens wat het nut van Twitter is. Zijn conclusie is waarschijnlijk juist: Twitter is er voor de time to kill. Het schijnt overigens zo te zijn dat 40% van de gebruikers van smartphones hun telefoon meenemen naar het toilet om te tweeten ...
Jeff Louder - tweet of the week

Jeff Louder - tweet of the week

Jeff Louder - tweet of the week

Als de nieuwe Amerikaanse kampioen de film Camping ontdekt

Matthew Busche, die onlangs Amerikaans kampioen werd en op dit moment in Frankrijk is ontdekte onlangs Canal+ Magazine met op de kaft een foto van de film Camping ... hij vraagt zich af wat hij op de kaft doet en vergelijkt Frank Dubosc met David Hasselhoff!
Matthew Busche - tweet of the week

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3722x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-les-tweets-de-la-semaine-quand-la-machine-a-copier-coller-derape-76665861.html


    Merci Thomas

    | Roland TISSIER | dinsdag 14 juni 2011 om 10u32

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus twee ?