home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Giro d'Italia 2011: een verrassende overwinning van de Belgische neoprof Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto)

Toegevoegd: zaterdag 14 mei 2011 om 0:42:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Giro d'Italia 2011: een verrassende overwinning van de Belgische neoprof Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto)De zevende etappe van de Giro d'Italia 2011, van Maddaloni naar Montevergine, ging over slechts 110 kilometer, maar eindigde wel bergop!

  Zoals verwacht werd in deze slotklim het eindresultaat bepaald en wel op verrassende wijze door de neo-prof Bart de Clercq die er op 7 kilometer van de top alleen vandoor ging en zo deze zware etappe wist te winnen!

  De samenvatting van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2011: Maddaloni > Montevergine

  In de aanvangsfase waren er diverse ontsnappingspogingen die echter geen succes kenden. Hierna lukte het een vijftal renners wel om afstand te nemen, waaronder de kampioen van Italië Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli), Lars Bak (Team HTC-Highroad), Frederico Canuti (Colnago-CSF Inox), Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale) en Jérôme Pineau (Quick Step). Hun maximale voorsprong was ruim 3'20".
  Lars Bak
  In de beklimming van de Serra Della Strada liep de voorsprong terug naar zo'n twee-en-een-halve minuut op het peloton onder aanvoering van de Rabobankploeg, geholpen door drie renners van Acqua & Sapone. Dan gaan Sebastian Lang (Omega Pharma -Lotto) en Pierre Cazaux (Euskaltel Euskadi) in de achtervolging. Even later springt de jarige Johnny Hoogerland (28) (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) naar hen toe, valt Cazaux terug en kampt Lang met een mechanisch defect.

  Canuti komt als eerste boven, gevolgd door Pineau, Visconti, Bak en Montaguti met op 1'14" Hoogerland en het peloton op 2'05".
  Na kilometers achtervolging komt Hoogerland bij de leiders, demarreert onmiddellijk waardoor hij de 5 anderen "wakker" schudt. Het peloton komt in een sprint tot op 1 minuutje onderaan de slotklim met 23 haarspeldbochten.

  Johnny HoogerlandAan de voet van deze klim versnelt Hoogerland en krijgt hij Canuti, Bak en Montaguti mee. De andere twee renners vallen terug en snel nadert het peloton met de favorieten tot op 9 seconden. Bak versnelt en de anderen worden opgeslokt. Zijn voorsprong op 10 km is 24 seconden. Het regent aanvallen en daardoor wordt hij snel ingerekend. Op zeven kilometer voor de top gaat neo prof Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto) in de aanval en bouwt snel een voorsprong van ruim 20 seconden op een aanzienlijke groep op. Op iets minder dan 4 kilometer gaat Jackson Rodriguez (Androni Giocattoli) achter hem aan, even later gevolgd door Carlos Ochoa (Androni Giocattoli) en Stefano Pirazzi (Colnago-CSF Inox). Het peloton is hard aan het racen en Pirazzi wordt snel teruggepakt.

  Bij het ingaan van de laatste kilometer heeft De Clercq nog 20 seconden op de grote groep waar in de laatste honderd meter een furieuze Michele Scarponi (Lampre-ISD) met een machtsprint tot op een wiel komt ... en daarmee toch nog maar slechts de tweede plaats pakt!! Hij wordt gevolgd door Roman Kreuziger (Astana), Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) en Vincenzo Nibali (Liquigas). Een bloedstollende finale, verdiend gewonnen door De Clercq.

  Pieter Weening (Rabobank) behoudt na deze eerste bergetappe de roze leiderstrui door in dezelfde tijd in de groep als 18de te finishen.

  De videobeelden van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2011

  De overwinning van Bart de Clercq is terug te zien in onderstaande video:

  De klassementen van de Giro d'Italia 2011 na de 7de etappe

  Het etappeklassement van de 7de etappe: Maddaloni > Montevergine di Mercogliano


  1/ Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto) - 2h54'47"
  2/ Michele Scarponi (Lampre-ISD)
  3/ Roman Kreuziger (Astana)
  4/ Stefano Garzelli (Acqua & Sapone)
  5/ Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale)

  Het algemeen klassement na de 7de etappe van de Giro d'Italia 2011

  Pieter Weening1/ Pieter Weening (Rabobank) – 23h09'59"
  2/ Marco Pinotti (Team HTC-Highroad) - +0'02"
  3/ Konstantsin Sivtsov (Team HTC-Highroad)
  4/ Christophe Le Mével (Team Garmin-Cervélo) - +0'05"
  5/ Michele Scarponi (Lampre–ISD) - +0'14"

  Puntenklassement

  Alessandro PetacchiGeen wijzigingen in de top van het puntenklassement, alhoewel Christophe Le Mével (Team Garmin-Cervélo) nog een stapje dichterbij Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) komt :

  1/ Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) - 48 punten
  2/ Christophe Le Mével (Team Garmin-Cervélo) - 41
  3/ Michele Scarponi (Lampre-ISD) - 38
  4/ Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) - 30
  5/ Angel Vicioso (Androni Giocattoli) - 28

  Bergklassement

  Dankzij zijn eerste plaats in deze etappe met bergaankomst, komt Bart de Clercq ook met stip binnen in het bergklassement:

  1/ Bart De Clercq (Omega Pharma-Lotto) - 11 punten
  2/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 10
  3/ Federico Canuti (Colnago-CSF Inox) - 9
  4/ Gianluca Brambilla (Colnago-CSF Inox) - 8
  5/ Michele Scarponi (Lampre-ISD) - 7

  Beste jongere

  Steven Kruijswijk (Rabobank) blijft nog altijd aan de leiding in het jongerenklassement terwijl Roman Kreuziger en Robert Kiserlovski (Astana) opklimmen naar de top 3:

  1/ Steven Kruijswijk (Rabobank) - 23h10'27"
  2/ Roman Kreuziger (Astana) - +0'16"
  3/ Robert Kiserlovski (Astana) - +0'24"
  4/ Francesco Masciarelli (Astana) - +0'31"
  5/ Kevin Seeldrayers (Quick Step) - +0'54"

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3440x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer zeven ?