home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Giro d'Italia 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschema

Toegevoegd: zaterdag 07 mei 2011 om 0:53:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Giro d'Italia 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschemaVandaag, zaterdag 7 mei 2011, gaat de Giro d'Italia 2011 met een ploegentijdrit van start in de buurt van Turijn. De Corsa Rosa blijft dit jaar vrijwel volledig in Italië met een klein uitstapje naar Oostenrijk.
  De Ronde van Italië 2011 eindigt op zondag 29 mei in Milaan met een individuele tijdrit.

  In dit artikel kunt u het parcours van de Giro d'Italia 2011 gedetailleerd bekijken op Google Maps/Google Earth kaarten, samen met de tijds- en routeschema's en de etappeprofielen.

  De Giro d'Italia 2011 samengevat

  De Ronde van Italië 2011 viert de 150-jarige verjaardag van de vereniging van haar gastland (in 1861) en daarom start deze in Turijn, de allereerste hoofdstad van Italië, en zal een groot deel van het land doorkruisen met name om verschillende historische plaatsen te bezoeken.

  De Giro d'Italia 2011 bestaat uit 21 etappes waarvan 1 ploegentijdrit (Venaria Reale > Turin), 2 individuele tijdritten (Belluno > Nevegal en Milaan > Milaan), 8 bergetappes, 6 heuvelachtige etappes en slechts 4 vlakke etappes! Niet minder dan 8 etappes hebben een aankomst bergop (waaronder de eerste individuele tijdrit).
  We kunnen dus op zijn minst zeggen dat dit een bergachtige Giro d'Italia is!

  Het begint allemaal met een ploegentijdrit van 21,5 km van Venaria Reale naar Turijn, gevolgd door een vlakke etappe (tussen Alba en Parma) en 4 opvolgende heuvelachtige etappes (tijdens de 5de etappe tussen Piombino en Orvieto rijden de renners weer over de strade bianche, de zandweggetjes die voor spektakel zorgden in de Giro d'Italia 2010) en de twee eerste bergetappes met aankomst bergop (op de Montevergine di Mercogliano en op de Etna die twee keer beklommen zal worden van twee verschillende kanten) met daartussenin een vlakke etappe.

  Na de eerste rustdag volgen drie etappes waarvan twee vlak zijn en één heuvelachtig, gevolgd door 3 opeenvolgende bergetappes, alledrie met finish bergop (Grossglockner in Oostenrijk, Monte Zoncolan en Gardeccia/Val di Fassa).

  Na de tweede rustdag staat de eerste individuele tijdrit op het programdi. Het betreft een korte tijdrit bergop: 12,7 km tussen Belluno en Nevegal.
  Deze wordt gevolgd door een bergetappe, een heuvelachtige etappe en wederom twee bergetappes, met finish bergop. Deze finishen op Macugnaga en Sestrière, de laatste na de Colle delle Finestre, niet geasfalteerd, te hebben beklommen!

  De renners die dit erg selectieve parcours overleven hebben het plezier deze 94ste editie van de Giro d'Italia te eindigen met een individuele tijdrit van 32,8 km rondom Milaan (tussen de Piazza Castello en de Piazza del Duomo). Daar eindigt dus de fight for pink en zal de uiteindelijke drager van de roze trui en dus winnaar van de Giro d'Italia 2011 bekend zijn!

  Het parcours van de Giro d'Italia 2011 op Google Maps

  01/ zaterdag 7 mei 2011 - ploegentijdrit - Venaria Reale > Torino - 19,3 km

  De eerste etappe vindt plaats in de vorm van een ploegentijdrit tussen Venaria Reale in de buitenwijken van Turijn en de stad Turijn zelf, over een afstand van 19,3 km en een vrijwel vlak parcours.

  De eerste ploeg vertrekt om 15u50 en de laatste ploeg zou de 19,3 kilometer tegen 17u40 afgelegd moeten hebben. Op dat moment kennen we dan de naam van de eerste roze trui drager.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 1ste etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de eerste etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  1/ Venaria Reale > Torino

  [X] Close

  1/ Venaria Reale > Torino

  [X] Close

  02/ zondag 8 mei 2011 - Alba > Parma - 244 km

  De tweede etappe, de eerste normale etappe, vertrekt vanuit Alba en gaat via Alessandria en de bevoorradingszone in Casteggio naar Piacenza en Fidenza. Vervolgens wordt er gesprint in Salsomaggiore Terme en wordt de eerste berg van deze Giro d'Italia beklommen, Tabiano Castello (4de categorie). De renners gaan vervolgens verder naar de finish in Parma.

  Het parcours van deze etappe is vrijwel volledig vlak.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 2de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  2/ Alba > Parma

  [X] Close

  2/ Alba > Parma

  [X] Close

  03/ maandag 9 mei 2011 - Reggio Emilia > Rapallo - 173 km

  De derde etappe vertrekt vanuit Reggio Emilia en gaat richting Rapallo, 173 kilometer verderop.

  Na het vertrek van deze derde etappe vanuit Reggio Emilia klimmen de renners langzaam naar het hoogste punt van deze etappe, de Passo del Bocco (3de) avant de redescendre en direction de la côte via une descente difficile. En arrivant sur la côte ils disputeront alors un sprint à Chiavari. Avant l'arrivée à Rapallo au bord de la mer, ils trouveront alors encore une petite bosse, la Madonna delle Grazie (4de).

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 3de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de derde etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  3/ Reggio Emilia > Rapallo

  [X] Close

  3/ Reggio Emilia > Rapallo

  [X] Close

  04/ dinsdag 10 mei 2011 - Genova - Quarto dei Mille > Livorno - 216 km

  De 4de etappe van de Giro d'Italia 2011 rijdt langs de kust tussen Quarto dei Mille en Livorno over 216 kilometer.

  Aan het begin van de etappe beklimmen de renners een paar kleine bergjes voordat ze op de top van de Passo del Bracco (3de) komen na 62 kilometer. De rest van de etappe is licht dalend tot aan Livorno. Een laatste lus bevat nog een andere klim, in Castellacio (4de), waarvan de top wordt bereikt na 200 kilometer. De finishlijn ligt in Livorno na de afdaling van dit laatste klimmetje.

  Tijdens deze etappe bevindt de bevoorradingszone zich in Ceparana en de tussensprint langs de waterkant in Lido di Camaiore.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 4de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de vierde etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  4/ Genova - Quarto dei Mille > Livorno

  [X] Close

  4/ Genova - Quarto dei Mille > Livorno

  [X] Close

  05/ woensdag 11 mei 2011 - Piombino > Orvieto - 191 km

  Een etappe waarin de strades bianchi of tratto sterrato hun terugkeer doen in de laatste 40 kilometer tussen Piombino en Orvieto. Deze etappe gaat landinwaarts om de beklimmingen van Saragiolo (3de) en van de Croce di Fighine (3de) op te zoeken. De etappe eindigt met een laatste klimmetje naar de finish in Orvieto.

  Het eerste stuk zandweggetje is bergop met stukken tot aan 15% naar de Croce di Fighine, gevolgd door een moeilijke afdaling, grotendeels op zandweggetjes. Het tweede stuk is vrij kort en licht stijgend, terwijl het derde stuk 9,5 kilometer lang is en vrijwel volledig bergaf.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 5de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de vijfde etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  5/ Piombino > Orvieto

  [X] Close

  5/ Piombino > Orvieto

  [X] Close

  06/ donderdag 12 mei 2011 - Orvieto > Fiuggi - 216 km

  De 6de etappe van de Giro d'Italia 2011 is één van de weinige (er zijn er maar twee) etappes die starten in de stad waar de dag ervoor gefinisht werd, in dit geval in Orvieto. Vanuit deze stad gaan de renners zuidwaarts en rijden ze met een lusje rondom Rome heen naar de finish in Fiuggi Terme. De etappe is vrijwel volledig heuvelachtig (in de laatste 50 kilometers klimmen de renners 630 meter), is er maar één klim die punten toekent voor het bergklassement van deze Ronde van Italië: die van Soriano nel Cimino (4de).

  De bevoorradingszone ligt in Fiano Romano en de tussensprint in Cave.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 6de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de zesde etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de zesde etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  6/ Orvieto > Fiuggi

  [X] Close

  6/ Orvieto > Fiuggi

  [X] Close

  07/ vrijdag 13 mei 2011 - Maddaloni > Montevergine di Mercogliano - 110 km

  Deze vrijdag de 13de staat de kortste etappe op het programma van de Giro d'Italia 2011: het is hoogstwaarschijnlijk niet om de bijgelovige renners tegemoet te komen dat RCS, de organisator van de Giro d'Italia, besloten heeft deze etappe zo kort te maken. Deze etappe tussen Maddaloni en Montevergine di Mercogliano bevat namelijk twee grote bergen: één waarvan de top ligt op 66 kilometer van het vertrek, de Serra della Strada (2de) en de slotklim naar Montevergine di Mercogliano (2de). Tussen deze twee bevindt zich een klimmetje wat er voor zorgt dat er tijdens deze etappe geen rustpunt te vinden is.

  De finish op Montevergine di Mercogliano is de eerste aankomst bergop uit een serie van 8 in deze Giro d'Italia 2011.

  In deze etappe is er geen bevoorradingszone. De tussensprint bevindt zich in Avellino.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 7de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de zevende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de zevende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  7/ Maddaloni > Montevergine di Mercogliano

  [X] Close

  7/ Maddaloni > Montevergine di Mercogliano

  [X] Close

  08/ zaterdag 14 mei 2011 - Sapri > Tropea - 217 km

  Het is verrassend voor een zaterdag, maar er staat een etappe met een volledig vlak parcours op het programma als de 8ste etappe, tussen Sapri en Tropea. Deze etappe loopt langs de kust over 217 kilometer richting de punt van de voet van Italië.

  De bevoorradingszone bevindt zich in Paola en de tussensprint vlakbij de aankomst, in Vibo Valentia Marina.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 8ste etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de achtste etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de achtste etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  8/ Sapri > Tropea

  [X] Close

  8/ Sapri > Tropea

  [X] Close

  09/ zondag 15 mei 2011 - Messina > Etna - 169 km

  De etappe van deze zondag daarentegen is een etappe zoals je die mag verwachten in het weekend (ja, er moet ook rekening gehouden worden met TV-kijkende fans!) met de dubbele klim van de Etna aan twee verschillende kanten ... nou ja, zo noemen we het maar want het is natuurlijk niet mogelijk de top van de Etna te bereiken. De eerste klim gaat tot een hoogte van 1.631 meter na 90 kilometer vanaf de start in Messina terwijl de finish zich aan de andere kant van de vulkaan bevindt op een hoogte van 1.892 meter.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 9de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de negende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de negende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  9/ Messina > Etna

  [X] Close

  9/ Messina > Etna

  [X] Close

  10/ dinsdag 17 mei 2011 - Termoli > Teramo - 159 km

  Na de eerste rustdag is deze 10de etappe vrijwel volledig vlak en volgt de kustlijn: vanaf het vertrek in Termoli beklimmen de renners slechts een paar hellinkjes waarvan de klim van Vasto (4de). Wanneer ze na 130 kilometer de kust verlaten en meer westelijk rijden begint een progressieve klim naar de aankomst in Teramo (bijna +250 meter over 25 kilometer).

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 10de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de tiende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de tiende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  10/ Termoli > Teramo

  [X] Close

  10/ Termoli > Teramo

  [X] Close

  11/ woensdag 18 mei 2011 - Tortoreto Lido > Castelfidardo - 144 km

  De 11de etappe is een erg heuvelachtige etappe met verschillende klimmetjes waarvan er 4, van de 4de categorie, punten toekennen voor het bergklassement: Monte di Ripaberarda, Monte Vidon Combatte, Rapagnano en Morrovalle. 144 kilometer scheiden het vertrek in Tortoreto Lido van de finish in Castelfidardo.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 11de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de tiende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de tiende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  11/ Tortoreto Lido > Castelfidardo

  [X] Close

  11/ Tortoreto Lido > Castelfidardo

  [X] Close

  12/ donderdag 19 mei 2011 - Castelfidardo > Ravenna - 184 km

  Wederom een etappe langs de kustlijn voor een vrijwel vlakke etappe ... over 171 kilometer tussen Castelfidardo en Ravenna. Bij de finish gaan de renners kustwaarts naar Punta Marina om vervolgens weer terug te keren naar het centrum van Ravenna. De bevoorradingszone bevindt zich in Cattolica en de tussensprint in Cesenatico.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 12de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de twaalfde etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de twaalfde etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  12/ Castelfidardo > Ravenna

  [X] Close

  12/ Castelfidardo > Ravenna

  [X] Close

  13/ vrijdag 20 mei 2011 - Spilimbergo > Grossglockner - 167 km

  De 13de etappe is wederom een bergetappe met finish bergop, dit keer half over Italiaans grondgebied en half over Oostenrijks grondgebied. Vanaf het vertrek in Spilimbergo begint al de klim richting de Passo di Monte Croce Carmico (1.336 m) die de twee landen scheidt. De top zal na zo'n 80 kilometer worden bereikt.

  Na de afdaling volgt de etappe een allesbehalve vlak parcours (met onder andere de Iselbergpass) maar de echte slotklim begint op zo'n 10 kilometer van de finishlijn voor een finish bergop op de Grossglockner (Kasereck, 2.137 m).

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 13de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de dertiende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de dertiende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  13/ Spilimbergo > Grossglockner

  [X] Close

  13/ Spilimbergo > Grossglockner

  [X] Close

  14/ zaterdag 21 mei 2011 - Lienz > Monte Zoncolan - 210 km

  Deze tweede van drie achtereenvolgende bergetappes is erg zwaar. Na vertrek vanuit Lienz in Oostenrijk beklimmen de allereerst de Passo di Monte Croce Comelico (1.636 m) en na de afdaling hiervan volgen meteen de Passo di Sant'Antonio (1.476 m) en de Passo della Mauria (1.298 m). Na een heuvelachtig deel van de etappe beginnen ze in Ovaro aan de klim van de Monte Crostis (1.982 m, 10,1% gemiddeld en met maxima van 18%) voordat ze weer door Ovaro komen waar ze dit keer de slotklim van de beruchte Monte Zoncolan beginnen (1.730 m, een klim van 1.200 meter in 10,1 km).

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de veertiende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de veertiende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  14/ Lienz > Monte Zoncolan

  [X] Close

  14/ Lienz > Monte Zoncolan

  [X] Close

  15/ zondag 22 mei 2011 - Conegliano > Gardeccia/Val di Fassa - 230 km

  Laatste uit een serie van bergetappes met finish bergop, die tussen Conegliano en Gardeccia/Val di Fassa 230 kilometer verderop. 230 kilometer met de klim van Piancavallo (1.290 m), Forcella Cibiana (1.530 m), de Passo di Giau die met 2.236 meter het hoogste punt (cima coppi) van deze Giro d'Italia 2011 is, en de Passo Fedaia (2.057 m) voor de slotklim.

  De bevoorradingszone bevindt zich in Mezzocanale en de tussensprint in Rocca Pietore.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 15de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de vijftiende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de vijftiende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  15/ Conegliano > Gardeccia/Val di Fassa

  [X] Close

  15/ Conegliano > Gardeccia/Val di Fassa

  [X] Close

  16/ dinsdag 24 mei 2011 - individuele tijdrit - Belluno > Nevegal - 12,7 km

  Na de tweede welverdiende rustdag staat de tweede etappe in de vorm van een tijdrit op het programma, ditmaal individueel en bergop. De renners klimmen namelijk naar Nevegal voor een individuele inspanning over 12,7 km.
  Na vertrek vanaf de Piazza Martiri in Belluno begint de individuele krachtsinspanning met een kort dalend stuk voor een rustige start van de klim (2,9% over 3,5 km) gevolgd door het zwaarste deel: 4,4 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,3% met daarin een stuk tot 14%. Het einde van deze tijdrit is nog altijd bergop maar iets minder stijl dan het voorgaande deel (4,8% gemiddeld in de 3 laatste kilometers).

  De laatste renner zou rond 17u15 boven aan moeten komen.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 16de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de zestiende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de zestiende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  16/ Belluno > Nevegal

  [X] Close

  16/ Belluno > Nevegal

  [X] Close

  17/ woensdag 25 mei 2011 - Feltre > Tirano - 230 km

  Deze 17de etappe zou eigenlijk plaats moeten vinden tussen Feltre en Sondrio maar vanwege veiligheidsredenen is deze ingekort tot 230 kilometer en wordt er gefinisht in Tirano.
  Het betreft hier een bergetappe met de klim van de Passo del Tonale (1.883 m, 2de categorie), waarvan de top bereikt wordt na zo'n 166 kilometer, en de Aprica (1.173 m, 3de categorie). Na de afdaling vanaf Aprica gaan de renners meteen naar de finish in Tirano.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 17de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de dix-zevende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de dix-zevende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  17/ Feltre > Tirano

  [X] Close

  17/ Feltre > Tirano

  [X] Close

  18/ donderdag 26 mei 2011 - Morbegno > San Pellegrino Terme - 151 km

  Na vertrek vanuit Morbegno rijden de renners tijdens deze etappe lange tijd langs het Como-meer, daar waar ieder jaar de Giro di Lombardia plaats vindt, voor richting Bergamo te rijden naar de klim van de Passo di Ganda (1.059 m, 2de) gevolgd door de afdaling naar de finish in San Pellegrino Terme.

  Het eerste deel van deze etappe is vlak tot aan de bevoorradingszone in Ponte San Pietro en de tussensprint in Bergamo.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 18ste etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de dix-achtste etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de dix-achtste etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  18/ Morbegno > San Pellegrino Terme

  [X] Close

  18/ Morbegno > San Pellegrino Terme

  [X] Close

  19/ vrijdag 27 mei 2011 - Bergamo > Macugnaga - 209 km

  Na het vertrek vanuit Bergamo, laat het parcours de renners ten noorden van Milaan rijden en vervolgens richting Varese (waar de bevoorradingszone zich in Sesto Calende bevindt) en de klim van Mottarone (1.341 m, 1ste) en na een vlak deel, en de sprint in Ornavasso, de slotklim naar de finish in Macugnaga (1.358 m, 3de).

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de dix-negende etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de dix-negende etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  19/ Bergamo > Macugnaga

  [X] Close

  19/ Bergamo > Macugnaga

  [X] Close

  20/ zaterdag 28 mei 2011 - Verbania > Sestrière - 242 km

  Na vertrek vanuit Verbania is het parcours van deze voorlaatste etappe vrijwel vlak maar aan het eind van de etappe wordt het allemaal een stukje zwaarder. Na 196 kilometer begint namelijk de klim van de Colle delle Finestre (2.178 m, +1.694 meter over 18,5 km) en de afdaling van deze berg loopt meteen uit op de slotklim naar Sestrière (2.035 m) waar de renners van de Tour de France 2011 ook overheen zullen komen tijdens de etappe Gap > Pinerolo.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 20ème etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de twintigste etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de twintigste etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  20/ Verbania > Sestrière

  [X] Close

  20/ Verbania > Sestrière

  [X] Close

  " zondag 29 mei 2011 - individuele tijdrit - Milano > Milano - 26 km

  UPDATE: het parcours van deze laatste etappe is aangepast; hieronder vindt u nu de definitieve versie!

  Zoals gebruikelijk wordt de Giro d'Italia 2011 afgesloten met een individuele tijdrit, ditmaal in de straten van Milaan. De renners starten in Fiera Milano en rijden westwaarts tot Cerchiate voordat ze terugkeren naar Milaan waar hun individuele krachtsinspanning voortgezet wordt met een rondje rondom het centrum richting de finish, Piazza Duomo. Het profiel van deze etappe is volledig vlak.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te bekijken.
  Het tijds- en routeschema van de 21ème etappe van de Giro d'Italia 2011 Het profiel van de 21ème etappe van de Giro d'Italia 2011 De kaart met het parcours van de 21ème etappe van de Giro d'Italia 2011 in Google Maps

  21/ Milano > Milano

  [X] Close

  21/ Milano > Milano

  [X] Close

  Het parcours van de Giro d'Italia 2011 in Google Earth

  Hierboven heeft u alle details kunnen ontdekken van de verschillende etappes van deze 94ste editie van de Giro d'Italia met onder andere de tijds- en routeschema's, de etappeprofielen en voor alle etappes een Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het volledige parcours van de Giro d'Italia 2011 wilt bekijken kunt u hieronder het KML bestand downloaden om het te openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van de Giro d'Italia 2011 in Google Earth

  Dit bestand maakt het u niet alleen mogelijk het volledige parcours in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht over het parcours van één of meerdere etappes te maken. Hiervoor kunt u uiteraard de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar als u echt een vlucht wenst te maken die u het idee geeft zelf op de fiets over de wegen van de Giro d'Italia 2011 te rijden, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
  - Kantelhoek van camera : 80.0 graden
  - Camerabereik : 150.0 meter
  - Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 28636x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia| Giro d'Italia 2011| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Bravo et MERCI pour ce site Web trèa intéressant et rempli d'informations très utiles pour les amateurs de cyclo.

  Aurons-nous la chance de pouvoir visionner le Tour de France 2011 comme celui du Giro actuellement ?

  Pierre Mailhiot,
  Québec, Canada

  Skype: veloman9

  | Véloman | vrijdag 13 mei 2011 om 22:26:32

 2. Bonjour Véloman,

  Merci pour ces compliments qui font toujours plaisir :-). Effectivement, comme d'habitude je m'attaque bientôt également à la préparation de la carte Google Maps du Tour de France 2011. Par contre, c'est pas mal de boulot, donc ça peut prendre encore un peu de temps avant que je puisse la publier ... Dans tous les cas, ce sera fait avant le départ du Tour !

  Sportivement,
  Thomas

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 13 mei 2011 om 22:28:34

 3. Est-il possible de ''zoomer'' la carte du parcours de chacune des étapes ?
  Ça serait bien en cliquant dessus la carte de nous amener directement dans l'app. de Google Maps.

  Merci.

  | Véloman | vrijdag 13 mei 2011 om 22:31:59

 4. Le fonctionnement est le même que sur Google Maps. En ouvrant la carte d'une étape il suffit donc ensuite de double-cliquer sur la carte pour zoomer dessus ou d'utiliser le + et le - en haut à gauche pour zoomer ou dézoomer.

  | Thomas Vergouwen | vrijdag 13 mei 2011 om 22:57:00

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer vijf ?