home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschema

Toegevoegd: maandag 25 april 2011 om 19:18:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschemaNa Luik-Bastenaken-Luik, gaat de UCI WorldTour 2011 morgen verder in Zwitserland, met de Ronde van Romandië 2011.

  Deze wedstrijd bestaat uit 5 etappes en een proloog met een totale afstand van bijna 700 kilometer en bevat -naast de proloog- een tweede individuele tijdrit van 20,1 kilometer als 4de en voorlaatste etappe.

  In dit artikel vindt u het parcours van de Ronde van Romandië 2011 op een Google Maps kaart met het profiel van alle etappes en de tijds- en routeschema's.


  In de 65ste editie van de Ronde van Romandië zou het volledige podium van vorig jaar (Simon Špilak [Lampre-ISD] na deklassering van Alejandro Valverde, Denis Menchov [Geox-TMC] en Michael Rogers [Team Sky]) aan de start verschijnen maar jammer genoeg is de laatste slachtoffer van een virus waardoor hij niet in Martigny aan de start kan verschijnen.

  Het parcours van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps, de etappeprofielen en de tijds- en routeschema's

  Het parcours van deze Ronde van Romandië is niet extreem zwaar en de twee tijdritten zouden wel eens een grote invloed kunnen hebben op het eindklassement van de wedstrijd zoals dat ook al het geval was met de tijdit tegen het eind van de week in Paris-Nice 2011.
  Er staat slechts één aankomst bergop op het programma, de tweede dag in het ski-oord Leysin.

  De directeur van de Ronde van Romandië, Richard Chassot begrijpt goed dat het dankzij dit minder zware parcours is dat er grote namen mee doen aan deze wedstrijd, waarvan sommigen die zich voorbereiden op de Giro d'Italia 2011: We hebben een sterk deelnemersveld aan kunnen trekken aangezien we de Ronde van Romandië minder zwaar hebben weten te maken. De beste renners willen best hun best doen in een wedstrijd als deze maar dan zonder de rest van hun seizoen op het spel te zetten. We zullen zien of deze strategie uiteindelijk positief uitpakt of dat het resultaat van de Ronde van Romandië 2011 al vantevoren vast staat en dat Tony Martin (Team HTC-Highroad) zijn overwinning van Paris-Nice 2011 nog eens herhaalt ...

  P/ dinsdag 26 april 2011 - proloog in Martigny - 3,5 km

  De week begint morgen aan het eind van de middag met een korte individuele tijdrit in de stad Martigny waar de Tour de France 2009 een etappestart kende. Een kort maar relatief technisch parcours met onder andere een 360° op een rotonde en 8 andere bochten.

  Het vertrek van de eerste renner staat gepland om 15u55 en de laatste renner gaat om 18u55 van start. De renners starten iedere minuut, met uitzondering van de 20 laatste renners die iedere 2 minuten van start gaan.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  L'itinéraire horaire du prologue van de Ronde van Romandië 2011 Het profiel van de proloog van de Ronde van Romandië 2011 De kaart met het parcours van de proloog van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps

  P/ Martigny > Martigny

  [X] Close

  P/ Martigny > Martigny

  [X] Close

  1/ woensdag 27 april 2011 - Martigny > Leysin - 172,6 km

  Deze eerste etappe van de Ronde van Romandië 2011 begint met een eerste stuk vrijwel volledig vlak voordat de renners een klim van de 2de categorie beginnen, bij de Mont Pélerin, en vervolgens de weg vervolgen naar de voet van de Col du Pillon van de 1ste categorie waarvan de top zich op iets meer dan 20 kilometer van de finish bevindt.

  Twee tussensprints staan op het programma, in Semsales en in Le Rosex. De bevoorradingszone bevindt zich in Neirivue. Leysin, waar de finishlijn getrokken zal worden op het Place Large, heeft al twee maal eerder een finish van de Ronde van Romandië ontvangen, in 2002 en 2006. De finish van dit jaar zal waarschijnlijk niet lijken op die van 2002 toen Alex Zülle de etappe vanaf Sierre in de sneeuw won!

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijds- en routeschema van de 1ste etappe van de Ronde van Romandië 2011 Het profiel van de eerste etappe van de Ronde van Romandië 2011 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps

  1/ Martigny > Leysin

  [X] Close

  1/ Martigny > Leysin

  [X] Close

  2/ donderdag 28 april 2011 - Romont > Romont - 171,8 km

  Het vertrek en de finish van deze etappe bevinden zich in de Rue de l'Eglise in Romont en de renners komen maar liefst twee keer over de finishlijn voor de uiteindelijke finish. Deze etappe is namelijk opgebouwd uit 3 lusjes rondom de stad in het kanton van Fribourg.

  De eerste lus gaat richting noord-oosten naar Neyruz waar de renners draaien richting Onnens en vervolgens Lentigny, Corserey, Chatonnaye en Rossens voor de eerste terugkeer naar Romont waar de renners onder andere de Route des Rayons pakken om terug te komen in de Rue de l'Eglise ... Mocht een renner een spaak kwijt raken dan kan hij er hier wellicht één terug vinden!
  Na de eerste doorkomst over de finishlijn brengt de 2de lus de renners zuidwaarts richting Bouloz vanwaaruit een oostelijk lusje wordt gevolgd en vervolgens via Oron. Ze gaan dan weer noordwaarts richting Montet en de eerste klim van de dag, van de 2de categorie, in Esmonts. Na een bezoekje aan Siviriez begint de klim naar Dompierre (2de categorie) voordat ze in de bevoorradingszone komen in Villarzel en weer terugkeren naar Romont door het einde van de eerste lus weer te volgen.
  De 3de en laatste lus gaat volledig oostwaarts via Mézières, Fuyens, Orsonnens en Rossens waar de renners een eerste tussensprint zullen betwisten voordat ze de dam van het Lac de la Gruyère bezoeken en Le Gibloux (1ste categorie) zullen beklimmen vlakbij Sorens. Vanaf daar rijden ze weer terug naar de finish in Romont na een tweede sprint te hebben betwist in Mézières.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijds- en routeschema van de 2de etappe van de Ronde van Romandië 2011 Het profiel van de tweede etappe van de Ronde van Romandië 2011 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps

  2/ Romont > Romont

  [X] Close

  2/ Romont > Romont

  [X] Close

  3/ vrijdag 29 april 2011 - Thierrens > Neuchâtel - 165,7 km

  Vanaf de start in de Rue du Collège in Thierrens gaat het parcours zuidwaarts tot aan Cugy vanwaaruit de renners weer noordwaarts gaan via Peney-le-Jorat en Mézières tot aan de bevoorradingszone in Domdidier en vervolgens tot aan Murten waar ze draaien richting Erlach om vervolgens het meer te volgen tot aan de finish in Neuchâtel. Bij de eerste doorkomst betwisten de renners daar een tussensprint voordat ze een lusje afleggen via Enges (1ste categorie) tot aan Lamboing waar ze richting Lignières (2de categorie) zullen klimmen. Vervolgens komt de tweede tussensprint in Cressier voordat koers wordt gezet naar de finishlijn.

  Met deze etappefinish van de Ronde van Romandië viert de stad Neuchâtel haar 1000-jarig bestaan.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijds- en routeschema van de 3de etappe van de Ronde van Romandië 2011 Het profiel van de derde etappe van de Ronde van Romandië 2011 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps

  3/ Thierrens > Neuchâtel

  [X] Close

  3/ Thierrens > Neuchâtel

  [X] Close

  4/ zaterdag 30 april 2011 - Aubonne > Signal de Bougy - 20,1 km

  De 4de etappe is een individuele tijdrit met start in Aubonne en finish in Signal de Bougy, 20,1 km en een bezoekje van Lavigny, Saint-Livres, Bière (waar de renners zullen draaien om terug te keren richting de finish), Saubraz en Gimel verderop. Een perfecte afstand voor een tijdritspecialist om zijn kunsten te laten zien, niet alleen voor het klassement van deze etappe maar wellicht ook voor het algemeen klassement!

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijds- en routeschema van de 4de etappe van de Ronde van Romandië 2011 Het profiel van de vierde etappe van de Ronde van Romandië 2011 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps

  4/ Aubonne > Signal de Bougy

  [X] Close

  4/ Aubonne > Signal de Bougy

  [X] Close

  5/ zondag 1 mei 2011 - Champagne > Genève - 164,6 km

  Deze 5de en laatste etappe brengt de renners terug naar Genève. De start bevindt zich 164,6 kilometer eerder, in de stad Champagne in de staat Vaud. De stad die moeite heeft met de benaming van haar wijnsoort kent de etappestart in de Rue du Village, vanwaaruit de renners richting Vallorbe en Cossonay rijden voordat ze beginnen met de klim van de Col du Mollendruz van de eerste categorie. Hierna volgen ze het Lac de Loux tot aan de bevoorradingszone in Les Bioux.
  Vervolgens zullen ze sprinten in Le Brassus en de Col du Marchairuz (ook van de 1ste categorie) beklimmen. Ten slotte rijden ze richting het Lac Léman via St-Georges, Gimel en Mont-sur-Rolle en vervolgens Vinzel en Dully vanwaaruit ze het meer zullen volgen en een laatste sprint zullen betwisten in Nyon. Aan het eind van het meer vinden ze de stad Genève waar de finish ditmaal aan de andere kant van het meer, op de Quai Gustave-Ador na de Pont du Mont-Blanc te zijn overgestoken, bevindt.

  Hieronder vindt u het tijds- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijds- en routeschema van de 5de etappe van de Ronde van Romandië 2011 Het profiel van de vijfde etappe van de Ronde van Romandië 2011 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Ronde van Romandië 2011 op Google Maps

  5/ Champagne > Genève

  [X] Close

  5/ Champagne > Genève

  [X] Close

  Het parcours van de Ronde van Romandië 2011 in Google Earth

  Bekijkt u het parcours van de Ronde van Romandië 2011 liever in Google Earth zodat u bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht kunt maken over het parcours van alle etappes? Download dan het onderstaande KML bestandje:
  De kaart van de Ronde van Romandië 2011


  > Download het parcours van de Ronde van Romandië 2011 in Google Earth

  Het promofilmpje van de Ronde van Romandië 2011

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 13440x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Ronde van Romandië | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer zeven ?