home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Exclusief interview Koen de Kort (Skil-Shimano) de dag voor Parijs-Roubaix 2011

Toegevoegd: zondag 10 april 2011 om 1:50:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Exclusief interview Koen de Kort (Skil-Shimano) de dag voor Parijs-Roubaix 2011Vanmiddag vond in Compiègne de ploegenpresentatie van Paris-Roubaix 2011 plaats (zie foto's). De Nederlandse renner Koen de Kort (Skil-Shimano) (één van de 13 Nederlanders in deze 109de editie van Parijs-Roubaix) liet www.velowire.com weten hoe hij tegen de Hel van het Noorden aankijkt de dag voor de start!

  Koen de Kort, wat heb je gezien tijdens de trainingsritten?
  We zijn begonnen met de nieuwe strook van de vijfde categorie (nummer 21, van Aulnoy-lez-Valenciennes naar Famars). Dat is duidelijk een vijf-sterrenstrook, hij is echt lastig.
  Waar we vooral op hebben gelet is de aanloop naar de stroken toe, vooral ook naar het Bos van Wallers en een paar stroken die daarna komen omdat het vooral belangrijk is in deze wedstrijd om op het juiste moment van voren te zitten, vaak nog belangrijker dan de strook zelf. Dus daar hebben we vooral naar gekeken.


  Koen de KortDit is niet je eerste deelname aan Parijs-Roubaix, je zegt inderdaad dat het er het een en ander veranderd is, wat denk je dat dat voor invloed zal hebben op het verloop van de race?
  Ik denk nu dat er al vrij snel na het Bos van Wallers weer een nieuwe strook komt, ik denk dat dat de koers wel wat lastiger zal maken, omdat vaak toch wel een hoop renners terug kwamen na het Bos van Wallers. Ik denk dat het heel belangrijk is om zeker bij de eersten daar vanaf te komen. Ik denk dat er nu weinig recht te zetten is daarna.

  Je finishte op een ronde 100ste plaats in de Ronde van Vlaanderen, hoe is het met de vorm?
  Mijn vorm was volgens mij eigenlijk wel goed voor Vlaanderen maar ik heb heel erg zitten sukkelen met m'n knie een paar weken lang en uiteindelijk heeft dat toch wel wat effect gehad op de vorm. Ik heb nu eigenlijk een week helemaal nergens last meer van dus ik hoop dat ik nu net weer dat stapje heb gemaakt wat ik net even verloren heb voor Vlaanderen. Hopelijk kan ik wel wat moois laten zien. Als ik gewoon zelf maar tevreden ben met hoe ik rijd, dan zie ik wel wat voor uitslag daarbij hoort.

  Koen de KortVoor een "kleine" ploeg als Skil-Shimano, wat zijn jullie ambities?
  We hebben twee jongens die de Parijs-Roubaix onder de 23 jaar hebben gewonnen en vorig jaar heeft Tom Veelers ook heel lang bij de eersten meegedaan. Ik ben al vrij vroeg behoorlijk hard gevallen in de wedstrijd vorig jaar, daardoor moest ik afstappen. Dus ik hoop dat we nu met z'n 2-en en misschien nog wel één of twee andere jongens van de ploeg heel lang mee kunnen doen. Ik denk niet dat we moeten denken dat we hier kunnen winnen, maar als we gewoon echt ons best doen, dan denk ik dat we best met twee en misschien wel drie jongens tussen de 8ste en de 20ste plek kunnen zitten.

  We staan hier onder een stralende zon, een helder blauwe lucht: Parijs-Roubaix is of regen met modder ofwel stralend blauw en stof, wat is jouw lievelingsweer?
  Toen ik won bij de Beloften, toen was het regen, dus op zich zou ik het wel leuk vinden om dat ook weer een keer te doen, dat heb ik bij de professionals niet meer gedaan, het is volgens mij de laatste 6 jaar mooi weer geweest. Ik zou dat op zich wel weer een keer mooi vinden maar van de andere kant is zo'n warmte en zoveel zon vaak voor sommige Klassiekerrenners teveel en ik kan er juist wel heel goed tegen, dus wat dat betreft kan het ook een voordeel voor mij zijn.

  Beluister hieronder het volledige interview:  Bij deze wens ik Koen succes tijdens deze 109de Paris-Roubaix en hoop ik hem, hoogstwaarschijnlijk onder een laagje stof aan het eind van de middag in het Vélodrome van Roubaix aan te treffen!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1511x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer negen ?