home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) wint het Critérium International 2011

Toegevoegd: zondag 27 maart 2011 om 18:18:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) wint het Critérium International 2011Na zijn overwinning bovenop de Col de l'Ospedale gisteren had Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) grote kans het Critérium International 2011 vandaag te winnen. Zijn bestgeplaatste concurrent had namelijk 20 seconden achterstand en alleen een ontsnapping in de tweede etappe of een groot tijdsverschil in de tijdrit kon hem dus nog de gele trui ontnemen in Corsica.

  Dat was uiteindelijk niet het geval want de tweede etappe werd gewonnen in een massasprint door Simon Geschke (Skil-Shimano) terwijl Fränk Schleck in de tijdrit slechts 24 seconden verloor op de winnaar Andreas Klöden (Team Radioshack) en 7 op Vasil Kiryienka (Movistar Team).

  De samenvatting van d etweede dag van het Critérium International 2011

  De tweede etappe - Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - 75 km

  Vanochtend waren de renners die deelnamen aan het Critérium International 2011 waarschijnlijk niet blij met de overgang naar de zomertijd vannacht want ze hadden hierdoor een korte nacht aangezien het vertrek van de korte etappe (75 km) die een dubbele lus vormde rondom Porto-Vecchio al om 9u00 gepland stond.

  Simon GeschkeOndanks het vroege tijdstip werd al snel een kopgroep gevormd rondom Egoi Martinez (Euskaltel-Euskadi), Rémy di Gregorio (Astana), Yukihiro Doi (Skil-Shimano), Renaud Dion (Bretagne-Schuller) en Fabrice Jeandesboz (Saur-Sojasun). Hun voorsprong liep echter nooit echt hoog op. Op de top van de enige berg van de etappe (of van de dag ;-) was het verschil 50 seconden en onder leiding van Team Leopard-Trek van gele trui drager Fränk Schleck en Team Garmin-Cervélo liep deze voorsprong langzaam terug in de tocht richting de finish.

  De 20 seconden die nog overbleven op 10 kilometer van de finish waren dus niet voldoende voor de kopgroep om tot de finish door te gaan en zelfs een laatste poging van Fabrice Jeandesboz om er alleen vandoor te gaan liep op 3 kilometer van de finish op niets uit. Net als vorig jaar eindigde deze etappe dus in een massasprint en Simon Geschke (Skil-Shimano) bleek daarin de snelste te zijn, voor Murilo Fischer (Team Garmin-Cervélo) en Laurent Mangel (Saur-Sojasun).

  De derde etappe - Porto-Vecchio > Porto-Vecchio - individuele tijdrit - 7,8 km

  Vanmiddag eindigde het drieluik met een individuele tijdrit van 7,8 kilometer op een volledig vlak parcours rondom Porto-Vecchio.

  In deze tijdrit zette Alex Dowsett als eerste een referentietijd weg, met 9 minuten en 15 seconden en er moesten 33 andere renners en dus ruim een half uur aan te pas komen voordat deze tijd verbeterd werd met 2 seconden door Dimitri Champion (AG2R La Mondiale). Ondanks dat liet de Engelse renner op Twitter weten dat hij een lesje tijdrijden had gekregen vanmiddag.

  Andreas KlödenWout Poels (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) haalde er nog een seconde vanaf voordat David Zabriskie liet zien dat hij de eerste tijdritspecialist was die over de finishlijn kwam. De Amerikaanse renner van de Garmin-Cervélo ploeg realiseerde een tijd van 9 minuten en verbeterde zo de beste tijd met 12 seconden.

  Niet lang echter want de echte specialist leek Bradley Wiggins (Team Sky) te zijn die nog 10 seconden extra er af snoepte. Er moest echter ook nog gerekend worden op Andreas Klöden (Team Radioshack) die verrassend nog eens 4 seconden van de beste tijd afhaalde en zo deze tijdrit won in 8'46"79.

  Fränk Schleck finishte deze tijdrit ook met een goede tijd, op de 12de plaats, 24 seconden achter Klöden. Zijn eerste concurrent, Vasil Kiryienka (Movistar Team), finishte in 9'03", 7 seconden sneller dan Schleck en dus niet voldoende om het gaatje met de Luxembourger te dichten.

  Met 13 seconden voorsprong werd Fränk Schleck dus de eerste Luxemburger die het Critérium International wist te winnen.

  Zoals ik gisteren al zei hield Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) de bolletjestrui van het bergklassement terwijl het puntenklassement ook gewonnen wordt door Fränk Schleck (met 15 punten op gelijk niveau met Simon Geschke) en de witte trui van beste jongere op de schouders van Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne) bleef.

  De reactie van Fränk Schleck

  Fränk SchleckVoor het vertrek van deze tijdrit had Fränk Schleck nog alle vertrouwen in de eindoverwinning maar toen hij eenmaal wist dat hij definitief de gele trui zou houden liet de Luxemburgse renner van Team Leopard-Trek toch weten: een minder moment of een slechte dag is nooit uitgesloten. Ik ben geen tijdritspecialist maar ik heb zojuist een hele goede tijdrit gereden dus ik ben blij met het resultaat.

  In het kader van zijn eindoverwinning in deze 80ste editie van het Critérium International dacht Schleck wederom aan Jens Voigt: er zijn renners die al 5 keer gewonnen hebben maar ... dat kan voor mij nog komen!

  Met de nieuwe Leopard-Trek ploeg zijn we blij om te winnen. Het Critérium is echt een wedstrijd waar teamwork belangrijk is. We hadden de grote Jens in onze ploeg en hij weet hoe je het Critérium International moet winnen
  .

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2087x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium International | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. bravo pour ton excellent travail thomas.

  la première étape a donné lieu a une belle bagarre (pas comme l'année dernière où le vent contraire dans l'ascension finale avait completement bloqué la course), ASO a trouvé en corse du sud un très beau décor pour son epreuve.

  | oliv56 | maandag 28 maart 2011 om 0:18:18

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus drie ?