home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) fietst het snelst de Ospedale op!

Toegevoegd: zaterdag 26 maart 2011 om 17:09:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) fietst het snelst de Ospedale op!Vandaag vond de eerste etappe van het Critérium International 2011 plaats tussen Porto-Vecchio en de Col de l'Ospedale.

  Na bijna 200 kilometer wist Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) deze eerste etappe te winnen door aan te vallen in de laatste 2 kilometer en hij pakte hiermee de eerste gele trui van dit Critérium International.

  De samenvatting van de eerste etappe van het Critérium International 2011

  123 renners verschenen vanochtend aan de start van de eerste etappe van het Critérium International 2011 voor 16 ploegen (waarvan 7 Frans).

  Jens Voigt, die waarschijnlijk dacht aan het feit dat hij op 40-jarige leeftijd de eerste renner zou kunnen worden die het Critérium International voor de 6de keer zou winnen, ging in de aanval en kwam zo op een interessante voorsprong op het peloton, nog bijna 2 minuten op 25 kilometer van de finish. Terwijl hij kilometer voor kilometer dichterbij de finish kwam merkte hij waarschijnlijk op dat het parcours in Corsica hem iets minder ligt dan dat in de Ardennen tijdens zijn vijf overwinningen daar.

  Rémy di GrégorioDe Saur-Sojasun ploeg bevond zich op dat moment aan kop van het peloton in de achtervolging achter Voigt maar op het moment dat ze bijna bij hem uit kwamen rijden op 13 kilometer van de finish besloot Rémy di Grégorio (Astana) aan te vallen, net als in de voorlaatste etappe van Paris-Nice 2011 die hij toen won. Anthony Roux (FDJ) zette de achtervolging in maar een overwinning van één van deze twee Franse renners bleek er uiteindelijk toch niet in te zitten.

  Rein TaaramaeDe echte strijd werd namelijk geleverd toen Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) en Rein Taaramae (Cofidis) aan kop kwamen en gezelschap kregen van Vasil Kyryienka (Movistar Team). Achter hen vonden we de Olympisch kampioen Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), Alexandre Geniez (Skil-Shimano) en David Lopez Garcia (Movistar Team). Alexandre GeniezVanuit deze groep zette Alexandre Geniez nog de aanval in om te proberen het gaatje met de drie renners aan kop dicht te rijden. Hij werd daarin gevolgd door David Lopez. Tijdens deze aanval werd duidelijk dat de etappe Samuel Sanchez uitgeput had want hij viel terug naar het eerste peloton achter hen.

  De kopgroep ontdoet zich om te beginnen van Kyryienka tijdens een beslissende aanval van Fränk Schleck op slechts 2 kilometer van de aankomst. Taaramae weet hem in eerste instantie nog te volgen maar de Luxemburgse renner laat zien een beter klimmer te zijn dan de renner uit Estland en wint zo solo deze eerste etappe van de 80ste editie van het Critérium International.

  De reactie van Fränk Scleck

  Fränk SchleckAan France Télévisions liet Fränk Schleck over zijn overwinning weten: Ik was al goed tijdens Paris-Nice maar had toen last van een ontsteking. Ik ben sindsdien goed hersteld.
  Dit is een mooie overwinning in dit Critérium, het is een belangrijke wedstrijd dus ik ben er blij mee. We wilden vandaag iets moois laten zien, een goed resultaat pakken. Iedereen had het zwaar vandaag. Andy viel verschillende keren aan en ik ook en toen ik aanviel samen met Taaramae bleek dat de juiste te zijn. Ik wist dat ik een voordeel had ten opzichte van Taaramae want het was nogal steil.
  Ik ben blij voor de ploeg want we hebben ons de hele dag laten zien met Jens en dat is goed voor Team Leopard-Trek
  .

  Wat betreft zijn kansen op de eindoverwinning in deze wedstrijd die in twee dagen uit 3 etappes bestaat, voegde de Luxemburger toe: Ik ben geen tijdritspecialist maar ik heb nu de gele trui en ik ga er dus alles aan doen die te houden. Ik ga nu proberen dit Critérium te winnen, al was het alleen maar voor Jens die nu 6 kinderen heeft en die dus eigenlijk zijn 6de overwinning had verdiend.

  De klassementen na de eerste etappe van het Critérium International 2011

  Na de eerste etappe de dag voor een korte etappe (75 km) en een individuele tijdrit van 7 kilometer (zie Het parcours van het Critérium International 2011 op Google Maps/Google Earth voor meer informatie), laat het algemeen klassement al zulke grote verschillen zien dat we de kanshebbers voor de eindoverwinning van deze 80ste editie van het Critérium International al zo ongeveer kennen.

  Het klassement van de eerste etappe van het Critérium International 2011

  Fränk SchleckDe top 10 van deze eerste etappe ziet er als volgt uit:
  1/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - 5h21'02"
  2/ Vasil Kyryienka (Astana) - +0'16"
  3/ Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne) - +0'22"
  4/ David Lopez Garcia (Movistar Team) - +0'58"
  5/ Alexandre Geniez (Skil-Shimano) - +1'00"
  6/ Sergey Lagutin (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +1'09"
  7/ Lars Petter Nordhaug (Team Sky)
  8/ Pierre Rolland (Team Europcar)
  9/ Pierrick Fédrigo (FDJ)
  10/ Andy Schleck (Team Leopard-Trek)

  Het algemeen klassement

  De top 5 van het algemeen klassement na deze eerste etappe is uiteraard hetzelfde maar dankzij de bonificatieseconden zijn de verschillen nog iets groter:
  1/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - 5h20'52"
  2/ Vasil Kiryienka (Movistar Team) - +0'20"
  3/ Rein Taaramae (Cofidis, le Crédit en Ligne) - +0'28"
  4/ David Lopez Garcia (Movistar Team) - +1'08"
  5/ Alexandre Geniez (Skil-Shimano) - +1'10"

  Puntenklassement

  Vanwege de ongelijke verdeling van punten toegekend in de tussensprints en de punten toegekend bij de finish, vinden we dezelfde top 5 in het puntenklassement terwijl Jens Voigt daar op de 6de plaats staat met 6 punten.

  1/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - 15 punten
  2/ Vasil Kiryienka (Movistar Team) - 12 punten
  3/ Rein Taaramae (Cofidis, le Crédit en Ligne) - 10 punten
  4/ David Lopez Garcia (Movistar Team) - 8 punten
  5/ Alexandre Geniez (Skil-Shimano) - 7 punten

  Vasil Kiryienka draagt dus de groene trui van dit klassement tijdens de 2de etappe morgenochtend.

  Beste klimmer

  Aangezien Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) als eerste boven kwam op de top van de Côte d'Orasi, van de Col de Saint-Eustache, van de Côte d'Aullène en als derde op de top van de Col de Bacinu, pakt de Nederlandse de bolletjestrui van het bergklassement en gezien zijn voorsprong en aangezien er morgen nog maar één beklimming op het programma staat die meetelt voor dit klassement weet hij nu al dat hij er met de bolletjestrui van dit Critérium International vandoor gaat!
  Pim Ligthart
  1/ Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM Procycling Team) - 24 punten
  2/ Renaud Dion (Bretagne-Schuller) - 16 punten
  3/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - 6 punten
  4/ Yukihiro Doi (Skil-Shimano) - 6 punten
  5/ Jens Voigt (Team Leopard-Trek - 6 punten

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 2559x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium International | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. je pense qu un slek va gagner

  | jenny | zondag 18 september 2011 om 11:08:51

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus vijf ?