home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De Tweets van de week: Fabian Cancellara en Stuart O'Grady vechten om een laken!

Toegevoegd: dinsdag 22 maart 2011 om 22:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Tweets van de week: Fabian Cancellara en Stuart O'Grady vechten om een laken!Een nieuwe Tweets van de week al snel na de voorgaande editie want die had wat vertraging opgelopen. Deze week zien we dat Fabian Cancellara en Stuart O'Grady (Team Leopard-Trek) vechten om een laken en dat de jonge Andrew Talansky (Garmin-Cervélo) zich uitlaat over de brief van Pat McQuaid. Kenny van Hummel (Skil-Shimano) leek er met een nieuw fototoestel vandoor te gaan terwijl Cédric Vasseur en Geraint Thomas (Team Sky) het over de langste UCI WorldTour wedstrijd hebben.
  Ben King (Team Radioshack) ten slotte denkt te dromen als hij zijn naam in de resultaten van Nokere Koerse ziet!

  Fabian Cancellara en Stuart O'Grady nog erger dan een getrouwd stel

  Zoals u waarschijnlijk wel weten delen de renners van een wielerploeg met zijn tweeën één kamer tijdens een wielerwedstrijd. Dat was ook het geval tijdens Tirreno-Adriatico voor Fabian Cancellara en Stuart O'Grady van Team Leopard-Trek.

  In de meeste gevallen gaat dat allemaal goed maar blijkbaar hebben Cancellara en O'Grady afgelopen week gevochten om een laken ... Zou dat de reden zijn dat Cancellara de afsluitende individuele tijdrit van Tirreno-Adriatico zou hebben gewonnen? Wilde de Zwitserse renner zo snel mogelijk terug naar het hotel om het laken terug te pikken?!
  Fabian Cancellara - tweet of the week

  Andrew Talansky beantwoordt de brief van Pat McQuaid

  In het verhaal zonder einde over het oortjesverbod was het deze week de beurt aan Pat McQuaid om een nieuw hoofdstuk toe te voegen in een open brief aan de renners. In deze brief viel de Voorzitter van de UCI de renners die zich hierover uitgelaten hadden richting de pers, zoals bijvoorbeeld Jens Voigt (Team Leopard-Trek) die de nadruk had gelegd over de veiligheid, een eventuele impact op de sponsors en het argument van meer spanning in de wedstrijd. McQuaid noemt overigens ook de invloed op de renners waarvan hij de ploegen verdenkt die als uiteindelijke doel zouden hebben het oprichten van een privé wielerorganisatie.

  De jonge Andrew Talansky (Garmin-Cervélo) besloot op deze brief te reageren en hij nam daarbij geen blad voor de mond ... allereerst verbaasde hij zich over het feit dat McQuaid die zo ver van de waarheid in deze sport af staat deze functie kan vervullen voordat hij verder gaat over het veiligheidsargument door zich af te vragen of McQuaid de familie zou bellen om hen de dood van een renner aan te kondigen als gevolg van een maatregel die als enig doel heeft om de wedstrijden spannender te maken ... Hij eindigt zijn berichtjes door aan te geven dat alle dictators ooit ten val komen en dat dat moment wellicht gekomen is voor Pat McQuaid!
  Andrew Talansky - tweet of the week

  Andrew Talansky - tweet of the week

  Andrew Talansky - tweet of the week
  Dit lijkt nogal gewaagd voor een jonge renner zoals hij die nog maar aan het begin van zijn carrière staat ... het geeft in ieder geval wel aan dat hij durft voor zichzelf en voor zijn mening op te komen.

  Kenny van Hummel en zijn nieuwe fototoestel

  Bij de finish van de Handzame Classic, waar hij als tweede eindigde, leek Kenny van Hummel (Skil-Shimano) er met een nieuw fototoestel vandoor te gaan op het moment dat hij over de finishlijn kwam.

  Karl Vannieuwkerke liet namelijk een foto zien waarop we Van Hummel zagen met een fototoestel aan zijn stuur ... terwijl hij ten val kwam! De Belgische commentator van Sporza vroeg zich af of de Nederlandse renner het fototoestel zou mogen houden.
  Karl Vannieuwkerke - tweet of the week


  De renner van de Skil-Shimano ploeg liet even later via zijn eigen Twitter-account weten blij te zijn met zijn tweede plaats in zijn eerste echte sprint maar een hekel te hebben aan de fotograaf die hem ten val had gebracht. Zo zien we maar weer eens dat als men zegt dat je uit moet kijken (en niet over het hek moet hangen!) als je foto's maakt van een wielerwedstrijd, dat niet voor niks is!
  Kenny van Hummel - tweet of the week

  Als antwoord op de vraag van Vannieuwkerke, liet Van Hummel weten dat hij er niet met het fototoestel vandoor was gegaan! Begrijpelijk dus dat de Nederlandse renner boos was over dit voorval!
  Kenny van Hummel - tweet of the week

  Milaan-San Remo, de langste wedstrijd van de WorldTour

  Afgelopen zaterdag vond Milaan-San Remo plaats. Deze wedstrijd was met haar 298 kilometer de langste wedstrijd uit de UCI WorldTour. De wedstrijd die gewonnen werd door Matthew Goss (HTC-Highroad) in 6 uur, 51 minuten en 10 seconden leidde nog voor de start tot twee Tweets vanwege de afstand: Cédric Vasseur, voormalig renner en voormalig voorzitter van de CPA die de renners vertegenwoordigt en op dit moment consultant voor de RTBF, had het over een nogal demoraliserend bord wat een leuk souvenir van deze wedstrijd zou zijn terwijl Geraint Thomas (Team Sky) het over de twee bevoorradingszones had ...
  Cédric Vasseur - tweet of the week

  Geraint Thomas - tweet of the week

  Als de twee Ben King's door elkaar gehaald worden

  Als er twee broers in het peloton rijden zorgt dat al wel eens voor vergissingen. Als twee renners, de één Amerikaan en de ander Australiër, dezelfde naam dragen is het zeker dat er vergissingen ontstaan!

  Ben King van Team Radioshack verbaasde zich deze week dan op Twitter ook over het feit dat hij blijkbaar weer aan het slaapfietsen was geweest ... Volgens CyclingNews.com zou de Amerikaanse renner namelijk als 138ste zijn geëindigd in Nokere-Koerse terwijl hij hier in werkelijkheid niet eens aan mee deed. Het ging hier namelijk om zijn naamgenoot, een Australische renner van Team Type 1-Sanofi Aventis. Dit zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn dat deze twee renners door elkaar gehaald zullen worden ... tot op heden heeft CyclingNews.com de fout niet gecorrigeerd!
  Ben King - tweet of the week

  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3837x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer negen ?