zaterdag 19 maart 2011 om 23u09

Vanmiddag vond de Classic Loire Atlantique plaats op een circuit van 16,8 kilometer wat 11 keer afgelegd werd (zie het parcours van de Classic Loire Atlantique op Google Maps). In een groepje van 3 renners wist de Nederlander Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) uiteindelijk als laatste weg te rijden om zo als winnaar over de streep te komen.

Normaal gesproken zou u hier een samenvatting kunnen lezen van de wedstrijd, maar vandaag verliep de dag een beetje anders dan verwacht voor mij. Ik werd namelijk dankzij de organisatie en de vereniging MASC (Moto Assistance Sécurité Course) in de gelegenheid gesteld deze dag op een motor in de wedstrijd door te brengen.

De eerste kopgroepNa een aantal rondjes vormde zich een eerste kopgroep met Julien Fouchard (Cofidis, le crédit en ligne), Evaldas Siskevicius (Vélo Club La Pomme Marseille), Rony Martias (Saur-Sojasun), Julien Berard (AG2R La Mondiale), Bert Scheirlinx (Landbouwkrediet), Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Jonathan Thiré (BigMat Auber 93), Julian Guay (Roubaix Lille Métropole) en Guillaume Blot (Bretagne-Schuller).

Beetje bij beetje reed het peloton het gat met deze 9 renners dicht en er zat vervolgens een aantal kilometer tussen de hergroepering en de aanval van De tweede kopgroep van de dagThomas Degand (Veranda's Willems-Accent) en Guillaume Levarlet (Saur-Sojasun) weten zich vervolgens los te maken uit het peloton. Damien Monier (Cofidis, le crédit en ligne), Geert Verheyen (Landbouwkrediet) en Nicolas Bazin (BigMat-Auber 93) reden het gaatje met hen dicht en met zijn vijven weten ze hun voorsprong op het peloton op te laten lopen tot meer dan 6 minuten.

Guillaume LevarletMet een dergelijke voorsprong leek het er even op dat zij tot de finish vol zouden houden, maar het peloton besloot toen weer aan te zetten en net voordat de 5 renners teruggepakt werden besloot Guillaume Levarlet alleen in de aanval te gaan.

Frédéric Amorison (Landbouwkrediet), Anthony Geslin (FDJ), Jean Marc Marino (Saur-Sojasun) & Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)Zonder al te veel succes echter want het peloton was een paar kilometer verderop al weer volledig gegroepeerd. Snel daarna wisten Frédéric Amorison (Landbouwkrediet), Anthony Geslin (FDJ), Jean Marc Marino (Saur-Sojasun) en Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) een nieuwe kopgroep te vormen en vanuit deze kopgroep wist de Nederlandse renner van de Vacansoleil ploeg naar de overwinning te rijden.

Vanuit een groepje van drie renners viel hij in de laatste paar honder meter aan om alleen over de streep te komen, twee seconden voor Bert Scheirlinckx (Landbouwkrediet) en 9 seconden voor de Fransman Yohan Cauquil van Velo Club La Pomme Marseille die als 3de eindigde.

>> Bekijk de (eerste) foto's van de Classic Loire Atlantique 2011 (meer foto's volgen)

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de Classic Loire Atlantique 2011

Lieuwe WestraDe top 10 van deze 12de editie van de Classic Loire Atlantique ziet er als volgt uit:

1/ Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
2/ Bert Scheirlinckx (Landbouwkrediet) - +0'02"
3/ Yohan Cauquil (Vélo Club La Pomme Marseille) - +0'09"
4/ Toms Skujins (Vélo Club La Pomme Marselle) - +0'16":
5/ Sergey Lagutin (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'22"
6/ Anthony Geslin (FDJ)
7/ Frédéric Amorison (Landbouwkrediet)
8/ Laurent Mangel (Saur-Sojasun)
9/ Arnoud van Groen (Veranda's Willems-Accent)
10/ Thomas Voeckler (Team Europcar)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 3563x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Classic Loire Atlantique

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Mon cher Thomas tout d'abord je te remercie d'avoir accepter mon invitation sur l'épreuve dont je suis le secrétaire, puis encore te remercier d'avoir accepter ma proposition et de monter avec Gérald sur la Moto de l'association MASC.
  Désolé mais nous n'avons pas eu le temps de nous dire au revoir mais j'espère que cette journée à La Haye-Fouassière t'a plus.

  Amicalement et en espérant te revoir prochainement sur une course ou ailleur.
  Laurent

  | Laurent | zondag 20 maart 2011 om 00u23

 2. Si la Belgique est le pays des classiques, toutes télévisées, la France
  est l' autre pays des classiques avec toutes ces belles courses qui montent en notoriété.

  | pascal51 | woensdag 23 maart 2011 om 11u14

 3. Merci beaucoup de ce compliment,
  je le transmet à tout le comité d'organisation dont je suis le secrétaire.
  Sportivement

  | Laurent | woensdag 23 maart 2011 om 16u10

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer zeven ?