donderdag 17 maart 2011 om 02u14

Na Paris-Nice gaat het Franse wielerseizoen dit weekend verder met twee wedstrijden in de regio Pays de la Loire: de 12de editie van de Classic Loire Atlantique op zaterdag en de 34ste editie van Cholet-Pays de Loire op zondag.

In dit artikel vindt u het parcours van deze twee wedstrijden op Google Maps/Google Earth. Dit weekend zal www.velowire.com aanwezig zijn bij deze twee wedstrijden en u zult dus alle details, foto's en uitslagen meteen dit weekend hier op deze site kunnen vinden!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Classic Loire Atlantique 2011

Voor het eerst in 2011 is de Classic Loire Atlantique een koers uit de categorie 1.1 van de Europe Tour van de UCI wielerkalender (tot op heden was het een 1.2 wedstrijd).

Met start en finish op de Boulevard Bernard Verlynde in La Haye-Fouassière, komt de wedstrijd door de gemeenten Maisdon-sur-Sèvre, Château-Thébaud, Saint-Fiacre-sur-Maine en Vertou over een circuit van 16,8 kilometer wat 11 keer afgelegd zal worden om tot een totaalafstand van 184,8 kilometer te komen.

Hieronder vindt u het profiel en de Google Maps kaart van deze wedstrijd. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het profiel van de Classic Loire Atlantique 2011 De kaart met het parcours van de Classic Loire Atlantique 2011 op Google Maps

Classic Loire Atlantique 2011

[X] Close

>> Downloadt het KML bestand met het parcours van de Classic Loire Atlantique om het parcours in Google Earth te bekijken

Laurent MangelDe winnaar van de vorige editie, Laurent Mangel, doet wederom mee voor de Saur-Sojasun ploeg. Buiten de Franse ploegen (Saur-Sojasun, AG2R La Mondiale met Cyril Dessel, Bretagne-Schuller met Renaud Dion, Cofidis, Team Europcar met Thomas Voeckler, FDJ, BigMat-Auber 93 en Roubaix-Lille Métropole) vinden we 2 UCI ProTeam ploegen aan de start met Saxo Bank-Sungard en Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team.
De andere ploegen zijn Caja Rural, Team Spidertech Powered by C10, Skil-Shimano, Topsport Vlaanderen-Mercator, Veranda's Willems Accent en Vélo Club La Pomme Marseille.

Het parcours van Cholet-Pays de Loire 2011

Cholet-Pays de Loire, een wedstrijd uit de Coupe de France, is toe aan haar 34ste editie rondom de stad Cholet.

Deze wedstrijd is de tweede uit de Coupe de France PMU reeks na de Grand Prix Cycliste la Marseillaise die dit jaar werd gewonnen door Jérémy Roy.

Zoals gebruikelijk zijn op het parcours van deze wedstrijd maar liefst 10 klimmetjes te vinden over 197 kilometer rondom Cholet (één grote lus en één klein lusje). De belangrijkste klimmetjes zijn de nummer 1, de Côte du Cimetière, en de voorlaatste (nummer 9), de Côte de la Tessoualle. De bevoorradingszone bevindt zich in Saint Pierre Montlimart.

Hieronder vindt u het profiel en de Google Maps kaart van deze wedstrijd. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
Het profiel van Cholet-Pays de Loire 2011 De kaart met het parcours van Cholet-Pays de Loire 2011 op Google Maps

Cholet-Pays de Loire 2011

[X] Close

>> Downloadt het KML bestand met het parcours van Cholet-Pays de Loire om het parcours in Google Earth te bekijken

Leonardo DuqueDezelfde ploegen doen mee aan deze wedstrijd maar de deelnemende renners zijn niet in alle gevallen dezelfde; het deelnemersveld van Cholet-Pays de Loire is iets beter van kwaliteit dan dat van de Classic Loire Atlantique.

Alleen de ploegen Cofidis, Saxo Bank-Sungard, Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team, Landbouwkrediet, Team Spidertech Powered by C10 en Roubaix-Lille Métropole sturen precies dezelfde ploegen naar beide wedstrijden. De ploegen FDJ en Saur-Sojasun zijn zeer verschillend in deze twee koersen aangezien 6 van hun 8 renners verschillend zijn.

Bij Cofidis zien we dat de winnaar van de wedstrijd vorig jaar, Leonardo Duque, niet voorkomt op de deelnemerslijst van de Franse ploeg.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 4868x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Cholet-Pays de Loire | Classic Loire Atlantique | Coupe de France | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Bonjour,
  je vous conseille de venir à Cholet ce week-end car vous aurez le droit à un plateau de choix avec une course ouverte, difficle et indécise, comme les classiques belges.
  La "Primavera" des Mauges sera comblée car le soleil sera de la partie (Thomas, le soleil va attendre les coureurs..)
  de plus, gros week-end car dès le samedi 900 cyclos se proméneront sur le circuit des pros. Le dimanche course hommes COUPE DE FRANCE mais aussi femmes COUPE DE FRANCE avec de nombreuses équipes étrangères dont la vice championne du monde et la 3ème de ce même championnat.
  Course palpitante et programme alléchant sont au rendez-vous de ce week-end.
  Le tout agrémenté d'animations sur la ligne avec le PMU et le Village partenaires où des vélos sont à gagner.
  Nous vous attendons avec grand Plaisir.
  Thomas tu es le bienvenu.
  Bon week-end à toutes et à tous.

  | JP | donderdag 17 maart 2011 om 09u07

 2. Je compte sur le soleil effectivement pour être remonté après que les coureurs de Paris-Nice n'aient pas pu le rattraper !

  Le programme me semble très intéressant ... la cyclo doit être pas mal aussi, dommage que je ne puisse pas venir le samedi (je devrais pouvoir me cloner de temps en temps ;-).

  | Thomas Vergouwen | donderdag 17 maart 2011 om 09u10

 3. Merci Thomas pour ton engouement pour la Classic Loire-Atlantique et en espérant que tu nous feras de belles photos que nous pourrons mettre sur notre site internet.
  Dans l'attente de te voir samedi,
  Amicalement

  Laurent Fournel
  Secrétaire de la Classic Loire-Atlantique

  | Laurent | donderdag 17 maart 2011 om 10u27

 4. :-). J'aurai mon nouvel appareil photo en tout cas (quel investissement !), donc j'espère bien pouvoir m'en servir ce week-end !

  A samedi.

  | Thomas Vergouwen | donderdag 17 maart 2011 om 20u11

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zes ?