home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 209 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De Tweets van de week: er gebeurt nogal wat in de Tour of Oman!

Toegevoegd: woensdag 23 februari 2011 om 0:03:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Tweets van de week: er gebeurt nogal wat in de Tour of Oman!De derde editie van de Tweets van de week kon natuurlijk niet om de geweldige Twitterfeed van de Tour of Oman 2011 heen vanwege de interessante informatie die hierin werd gegeven over de wedstrijd maar vooral over wat er allemaal omheen gebeurde.

  Via Patrick Chassé en zijn analyse van een artikel uit de Franse sportkrant L'Equipe via de invloed die de iPhone kan hebben op het leven van een wielrenner zoals Russell Downing en de bus van Team Sky met Alex Dowsett tot aan het liefdesleven van Taylor Phinney. Uiteraard vergeet ik niet het nut (niet) van de oortjes voor Tejay van Garderen die niet van regen houdt, de bezigheden van Ted King buiten de wielersport om en wat Robbie Hunter denkt over de eerste editie van de Tour van zijn land.

  De Tour of Oman: informatie over de wedstrijd met een vleugje humor!

  Vorige week vond de Tour of Oman 2011 plaats en deze wedstrijd die inmiddels aan zijn tweede editie toe is en georganiseerd wordt door ASO (de organisator van onder andere de Tour de France) had een Twitteraccount aangemaakt waarmee de wedstrijd live te volgen was.

  Naast het feit dat de Twitteraars van de Tour of Oman 2011 de gemiddelde wielerliefhebber van nuttige informatie over de wedstrijd voorzagen vanaf hun BlackBerry, hebben ze ons ook de gelegenheid gegeven om eens een vrolijk potje te lachen ... een selectie! (in chronologische volgorde)

  Allereerst ontdekken we dat in Oman de regels van de UCI nog strenger worden toegepast dan het officiële reglement bepaalt. Volgens de eerste Tweet van de week die ik gekozen heb op de Twitterfeed van de Tour of Oman lezen we namelijk dat de renners de organisator dankbaar moeten zijn dat ze ... na 35 kilometer in de eerste etappe eindelijk het recht hebben om te mogen drinken!
  Tour of Oman - tweet of the week

  In werkelijkheid is de regel iets soepeler ... een renner heeft het recht om te drinken in de eerste 50 kilometer. Wat echter niet toegestaan is is dat de ploegen hun renners bevoorraden. Waarschijnlijk werd deze afstand ingekort door de commissarissen die aanwezig waren in deze wedstrijd:

  2.3.027 Feeding is prohibited on climbs, descents and during the first 50 and last 20 km.
  The commissaires panel may reduce the distance of 50 kilometres mentioned above, depending on atmospheric conditions and the category, type and length of the race. Such a decision must be communicated to interested parties before the start of the race.


  De volgende dag zien we dat na het pensioen 2.0 van Lance Armstrong, een andere oud-renner zijn terugkeer maakt in het peloton ...
  Tour of Oman - tweet of the week

  Nou ja, dat is eigenlijk natuurlijk helemaal niet waar! Op 54-jarige leeftijd is de kans natuurlijk klein dat Sean Kelly, de Ierse renner die ondertussen met name actief is als verslaggever voor Eurosport, zijn terugkeer maakt in het profpeloton. Het ging hier om een renner van de ploeg die de voormalig profwielrenner opgezet heeft die aanviel tijdens de 2de etappe van de Tour of Oman ...

  Vervolgens schakelden we over naar wat serieuzere onderwerpen ... zo lezen we bijvoorbeeld dat een zeker Marcus Bernhardt gestopt is voor een plaspauze. Of was het nou Marcus Burghadt die een kindje angst aan jaagt door hem of haar op vriendelijke wijze ;-) zijn bidon cadeau te doen?
  Tour of Oman - tweet of the week

  Tour of Oman - tweet of the week

  Misschien ging het allemaal uiteindelijk wel gewoon over ... Marcus Burghardt van het BMC Racing Team?!

  Na Marcus die een kind een trauma bezorgt is het de beurt aan de helikopter van de Tour of Oman om ... de renners de stuipen op het lijf te jagen! Schijnbaar vlogen ze door elkaar heen in het peloton ...
  Tour of Oman - tweet of the week


  Dezelfde dag ontdekken we dat er nog meer gevaar op de loer ligt in de Tour of Oman! Blijkbaar heb je als renner het niet makkelijk in deze wedstrijd ...
  Tour of Oman - tweet of the week

  Tour of Oman - tweet of the week

  Tour of Oman - tweet of the week

  Tour of Oman - tweet of the week

  Tour of Oman - tweet of the week

  Tour of Oman - tweet of the week


  En dat allemaal op één dag? Laten we hopen dat de geiten het goed maken ... ging het trouwens over hen of over de renners van de kopgroep toen er stond All members safe!?

  De volgende dag komen we nog veel meer te weten over deze bijzondere wedstrijd!

  Het schijnt namelijk zo te zijn dat Pieter Serry (Topsport Vlaanderen-Mercator) ... echte wielen gebruikt in deze Tour of Oman! Dat is nog eens nieuws toch? Jammer genoeg bestaat ook met deze echte wielen de kans dat je een lekke band krijgt :-( ...
  Tour of Oman - tweet of the week

  Verder lezen we dat, in tegenstelling tot de gemiddelde man schijnbaar, Tom Veelers van de Skil-Shimano ploeg meerdere dingen tegelijk kan! Ja ja! Hij plast en fietst tegelijk ...
  Tour of Oman - tweet of the week

  Gelukkig kunnen meer renners dat. Anders zou hem dat natuurlijk zomaar even een niet te verwaarlozen voorsprong geven!

  Na al deze vrolijke Tweets is het natuurlijk logisch dat het Twitterteam van de Tour of Oman op tijd de batterij van de BlackBerry moet vervangen! Da's geen dom idee trouwens om een extra batterij te gebruiken in plaats van een autolader die niet altijd werkt. Ik denk dat ik daar ook maar eens aan moet voor de komende Tour de France en Tour du Limousin!
  Tour of Oman - tweet of the week

  Gelukkig gaat het wisselen van batterij behoorlijk snel. 6 minuten later zijn de twitteraars van de Tour of Oman terug!
  Tour of Oman - tweet of the week


  En da's maar goed ook trouwens want anders zouden we nooit hebben geweten dat wielrenners ... hum, vergelijkbaar zijn met apen in de dierentuin ... Je hebt het recht om ze eten te geven alleen als je daar toestemming voor hebt gekregen! En ... netjes uit de hand eten alsjeblieft!
  Tour of Oman - tweet of the week


  Aan het eind van de dag probeert men vanuit Oman ons nog bang te maken want blijkbaar heeft de Tour of Oman niet de lokale mobiele telefoonaanbieder als sponsor!
  Tour of Oman - tweet of the week

  Gelukkig weten ze ons iets meer dan een uur later ook weer gerust te stellen!
  Tour of Oman - tweet of the week


  Dit is natuurlijk maar een deel van de Tweets van de Tour of Oman die het filter voor de Tweets van de week door zijn gekomen. Ik zou niets negatiefs durven zeggen over de twitteraars van de Tour of Oman want ik heb zelden eerder een wielerwedstrijd gezien die live informatie geeft op een zo uitgebreide manier en dat op een platform wat er haast voor gemaakt lijkt te zijn, Twitter! Bij deze bedank ik dus de Tour of Oman voor het opzetten van dit Twitteraccount en ik hoop dat we hen volgend jaar weer kunnen volgen!! Als ze trouwens een twitteraar extra nodig hebben dan bied ik bij deze mijn diensten aan!

  Patrick Chassé en zijn TV project

  De dag waarop we de Tour of Oman bijna van de berg zagen vallen interesseert Patrick Chassé (voormalig verslaggever op Eurosport in Frankrijk) zich in TV-rechten na een artikel in de Franse sportkrant L'Equipe. Hij heeft het daarbij niet in het bijzonder over de wielersport maar noemt een aantal weetjes uit het artikel van L'Equipe met betrekking tot TV-rechten in verschillende takken van sport.
  Patrick Chassé - tweet of the week

  Patrick Chassé - tweet of the week

  Patrick Chassé - tweet of the week

  Waarom zou Patrick Chassé zich zo interesseren in TV-rechten? Zou de Franse sportjournalist na de beëindiging van zijn contract met Eurosport in augustus 2010 bezig zijn met een nieuw project? Als je daarnaast ziet dat de Ligue Nationale de Cyclisme een ontwikkelingstraject op aan het zetten is met daarin Een onderdeel TV wat aansluit bij de verwachtingen voor de Franse etappekoersen lijkt de link snel gelegd, toch?! We zullen zien ...

  Russell Downing en zijn iPhone

  Mensen die mij kennen weten dat ik geen fan ben van de iPhone. Wat? Ja, inderdaad, de marketing van Apple heeft geen enkel effect op mij! Althans, dat denk ik ...

  Als we zien wat er gebeurt met Russell Downing (Team Sky) begrijpen we beter waarom!
  Russell Downing - tweet of the week

  Russell Downing - tweet of the week

  In de Twitterfeed van de Tour of Oman heb ik geen berichtjes gezien over een ontbrekende renner bij Team Sky dus ik denk dat Downing aan zijn hotel heeft gevraagd hem wakker te maken!

  Alex Dowsett ontdekt de bus van Team Sky

  Alex Dowsett kwam tijdens de winterstop over van de opleidingsploeg Trek-Livestrong naar Team Sky.

  Hij heeft waarschijnlijk al veel gehoord over alle technologische snufjes die zich in de bus van Team Sky bevinden maar deze week had hij pas voor het eerst de gelegenheid dit met eigen ogen te ontdekken ...
  Alex Dowsett - tweet of the week

  Gelukkig plaatste hij er geen foto bij:
  Alex Dowsett - tweet of the week

  Het liefdesleven van Taylor Phinney

  De enige renner die online echt iets aan Valentijnsdag heeft willen doen is de jonge neo prof Taylor Phinney (BMC Racing Team). Hij waarschuwde ons voor de uitspraken die we zouden vinden door op de link te klikken ... toch is het artikel op zijn blog het lezen waard! Ik geef Taylor trouwens groot gelijk want als je de foto's van zijn vriendin ziet dan snap je best dat hij Valentijnsdag moeilijk kon vergeten!
  Taylor Phinney - tweet of the week

  Oh, mocht u het zich af vragen ... haar antwoord was ja !

  Het nut van de oortjes volgens Tejay van Garderen ?

  De discussies over de oortjes blijft terugkomen in de Tweets van de week. Dat is eigenlijk ook wel logisch want deze vraag veroorzaakt nogal wat buzz in het peloton op dit moment.

  Voor Tejay van Garderen (HTC-Highroad) is het trouwens niet helemaal duidelijk of hij nu voor of tegen is. Blijkbaar mist hij vooral de lollige kant ervan!
  Tejay van Garderen - tweet of the week

  Hij is echter niet de enige die grapjes maakt ... In de Volta ao Algarve probeerde men hem al voor de vierde keer te doen geloven dat het daar nooit regent ... behalve wanneer Tejay daar is dan!
  Tejay van Garderen - tweet of the week

  Wat doet Ted King als hij niet op de fiets zit?

  Als Ted King (Liquigas-Cannondale) niet op de fiets zit ontwerpt hij niet alleen I am NOT Ted King T-shirts (jammer trouwens dat er niet zo'n T-shirt zat in het pakketje wat ik van hem en Speedplay ontving) ... hij is ook tuinier!
  Ted King - tweet of the week

  Robbie Hunter en zijn nieuwe nationale Tour

  Dit jaar zag de Ronde van Zuid-Afrika het licht (op dit moment bezig). Jammer genoeg werd de tweede etappe verstoord door het verkeer op de route van de Tour. Na tot tweemaal toe de etappe hiervoor stil te hebben gelegd besloten de commissarissen deze te annuleren ...

  Robbie Hunter (Team Radioshack) die dit waarschijnlijk van een afstandje volgde liet zich hierover uit ...
  Robbie Hunter - tweet of the week


  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 3346x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. le commentaire sur l'iphone, pas mal ;-)

  | loulousev | woensdag 23 februari 2011 om 0:31:57

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus twee ?