home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Cameron Meyer (Garmin-Cervélo): nog een jonge renner die wint in de Santos Tour Down Under 2011 en de leiding over neemt

Toegevoegd: vrijdag 21 januari 2011 om 9:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Cameron Meyer (Garmin-Cervélo): nog een jonge renner die wint in de Santos Tour Down Under 2011 en de leiding over neemtVerwachtte u vandaag weer een massasprint in de Santos Tour Down Under 2011? Dan was u waarschijnlijk niet de enige! Dit was echter niet het geval want de kopgroep die al vroeg gevormd werd hield het vol tot de finish en Cameron Meyer (Garmin-Cervélo) won de etappe.

  De 23-jarige Australische renner wordt zo de 4de (van 4) etappewinnaar van de Santos Tour Down Under 2011 jonger dan 25 (na Matt Goss (24), Ben Swift (23) en Michael Matthews (20)).

  De samenvatting van de 4de etappe van de Santos Tour Down Under 2011: Norwood > Strathalbyn

  Een heuvelachtige etappe vandaag tussen Norwood en Strathalbyn (met de klim van Checker Hill die een stijgingspercentage van 13,3% heeft) zag meteen vanaf de start een groot aantal ontsnappingspogingen maar alleen die van Cameron Meyer (Garmin-Cervélo), Laurens ten Dam ( Rabobank), Blel Kadri (AG2R La Mondiale), Rob Ruijgh en Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) na 33 kilometer vanaf de start leverde uiteindelijk echt iets op.
  De kopgroepZo'n tien kilometer verder kregen deze 5 renners gezelschap van Matthew Wilson (Garmin-Cervélo) en hun voorsprong was toen al 2'20".

  Zo'n 60 kilometer van de finish was het aantal renners in deze kopgroep echter weer teruggebracht tot 5, want Blel Kadri kon het tempo niet bijhouden en liet zich terugzakken naar het peloton.

  Alhoewel de HTC-Highroad en Omega Lotto-Pharma ploegen aan de kop van het peloton de voorsprong probeerden te controleren, was deze nog altijd één minuut in de laatste 10 kilometers, op het moment dat Rob Ruijgh het ook niet meer bij kon houden en zijn ploegmaat alleen in deze kopgroep achterliet.

  Tot ieders verbazing lukte het de kopgroep om het peloton voor te blijven tot aan de finish: Cameron Meyer en Thomas de Gendt finishten de etappe met een paar seconden voorsprong op de andere renners uit de kopgroep en de Australische renner won het van de Belgische renner van Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team. Dankzij de bonificatieseconden pakte hij ook de okeren leiderstrui!
  Cameron Meyer - © Santos Tour Down Under / John Veage

  Cameron Meyer's reactie na zijn overwinning in de 4de etappe

  Na de finish in Strathalbyn liet Cameron Meyer (Garmin-Cervélo), de winnaar van de etappe en nieuw aan kop van het algemeen klassement van de Santos Tour Down Under 2011, weten: Het is geweldig om het seizoen te beginnen met mijn eerste profoverwinning - en om dat te doen voor de ogen van mijn eigen publiek maakt het alleen maar mooier.

  Het is ons gelukt onze voorsprong goed te managen en een beetje gas terug te nemen. Als we het peloton niet voor hadden kunnen blijven was onze strategie om te proberen Tyler te laten winnen.

  Matt wist dat ik betere benen had en heeft dus alles gegeven om het peloton voor te blijven. Hij zat voorin in de laatste 1,5 km en zette mij uit de wind tot op 400 meter van de finish. Vervolgens was het een sprint voor mijzelf en daar slaagde ik uiteindelijk goed in.


  Wat betreft zijn kansen om de Santos Tour Down Under 2011, waar hij de kop van het algemeen klassement overnam, te winnen voegde hij toe: Ik denk dat het niet makkelijk zal zijn om de trui te behouden maar we gaan ons uiterste best doen. De etappe van morgen is één van de langste en misschien is het dus het beste om een kopgroep de kans te geven weg te rijden zodat zij de bonificatieseconden kunnen pakken en vervolgens de sprintersploegen de achtervolging in te laten zetten. De bonificatieseconden van de komende twee dagen maken het er zeker niet makkelijker op.

  De videobeelden van de 4de etappe

  De klassementen van de Santos Tour Down Under 2011 na de 4de etappe

  Het klassement van de 4de etappe Norwood > Strathalbyn

  De top 10 van het etappeklassement ziet er als volgt uit:

  1/ Cameron Meyer (Garmin-Cervelo) - 2h57'55"
  2/ Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  3/ Laurens Ten Dam (Rabobank) - +0'03"
  4/ Matthew Wilson (Garmin-Cervelo) - +0'10"
  5/ Matthew Goss (HTC-Highroad) - +0'24"
  6/ José Joaquin Rojas (Movistar Team)
  7/ Ben Swift (Team Sky)
  8/ Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto)
  9/ Nikolay Trusov (Katusha Team)
  10/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)

  Het algemeen klassement van de Santos Tour Down Under 2011 na de 4de etappe

  Cameron MeyerDe top 10 van het algemeen klassement:

  1/ Cameron Meyer (Garmin-Cervelo) - 12h54'30"
  2/ Laurens Ten Dam (Rabobank) - +0'10"
  3/ Matthew Goss (HTC-Highroad) - +0'12"
  4/ Robbie McEwen (Team Radioshack) - +0'15"
  5/ André Greipel (Omega Pharma-Lotto) - +0'16"
  6/ Michael Matthews (Rabobank) - +0'18"
  7/ Ben Swift (Team Sky)
  8/ Blel Kadri (AG2R La Mondiale) - +0'26"
  9/ Francisco Ventoso (Movistar Team) - +0'27"
  10/ Allan Davis (Astana) - +0'28"

  >> Bekijk de volledige klassementen van de Santos Tour Down Under 2011

  De foto's uit dit artikel zijn © Santos Tour Down Under / John Veage en gebruikt met toestemming; de illustratiefoto van dit artikel is © www.velowire.com / Thomas Vergouwen.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3560x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus acht ?