home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 204 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Santos Tour Down Under 2011 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: maandag 10 januari 2011 om 22:57:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Santos Tour Down Under 2011 op Google Maps/Google EarthDe eerste wedstrijd van de UCI World Tour 2011 is zoals gebruikelijk sinds enkele jaren de Tour Down Under.

  Net al de afgelopen jaren zal www.velowire.com ook in 2011 weer regelmatig kaarten op Google Maps / Google Earth online zetten met het parcours van de belangrijkste wielerwedstrijen. Het eerste parcours van 2011 is dat van de Tour Down Under 2011 wat u in dit artikel kunt vinden!


  De Tour Down Under 2011 vindt plaats van dinsdag 18 tot en met zondag 23 januari 2011 (en niet vanaf 16 januari zoals op sommige plaatsen te lezen is; op 16 januari vindt de Cancer Council Classic plaats en dit "criterium" maakt officieel geen onderdeel uit van de Santos Tour Down Under zoals die op de UCI World Tour 2011 kalender staat; aangezien de organisatie dit presenteert als een preview op de officiële wedstrijd en aangezien dezelfde renners er aan deelnemen, neem ik dit toch op in de presentatie van het parcours hieronder) in en rondom Adelaide in Zuid-Australië.

  zondag 16 januari 2011 - Cancer Council Classic - Adelaide - 51 km

  Het shirt van de winnaar van de Cancer Council ClassicZoals gebruikelijk "begint" ook de Tour Down Under 2011 met de Cancer Council Classic, een soort van proloog voor de 6 etappes die de daaropvolgende dinsdag beginnen. Na één jaar lang de naam Cancer Council Helpline Classic te hebben gedragen heet deze etappe nu weer gewoon de Cancer Council Classic dankzij de sponsoring door de Cancer Council SA (de Zuid-Australische organisatie die tips geeft om de kans op kanker te verkleinen en hulp verleent bij het toedienen van de juiste medicatie aan patiënten).

  Een gesloten circuit van 1,7 kilometer rondom Rymill Park vormt het volledig vlakke parcours voor deze klassieker. Dit circuit zal 30 keer verreden worden om tot een totale afstand van 51 kilometer te komen. Het vertrek staat gepland voor 18u45 en de finish rond 20u00.

  Bij de 5de, 10de, 15de en 20ste doorkomst over de finishlijn kunnen de renners geldprijzen winnen in de sprint.

  Zoals u hiernaast kunt zien is de trui voor de winnaar niet veranderd ten opzichte van vorig jaar.

  Het parcours (carte Google Maps) en het profiel van de Cancer Council Classic

  De kaart met het parcours van de Cancer Council Classic op Google Maps Het profiel van de Cancer Council Classic

  Cancer Council Classic

  [X] Close

  1/ dinsdag 18 januari 2011 - IG Markets Stage 1 - Mawson Lakes > Angaston - 138 km

  Deze dinsdag 18 januari begint de Tour Down Under 2011 dan echt met de eerste etappe tussen Mawson Lakes (vertrek om 11u00, The Boulevard) en Angaston (finish rond 14u29).

  Deze eerste etappe is één van de drie etappes die de naam van de sponsor IG Markets dragen. IG Markets is aanbieder van online trading services in CFDs (Contracts for Difference) en lijkt vastbesloten de wielerwereld te veroveren. Op 18 november 2010 liet IG Markets namelijk al weten officieel sponsor te worden van Team Sky. We zullen dus in 2011 de naam IG Markets terug zien komen op de kraag van het shirt en op de achterkant van de broek van de renners van de Britse ploeg. Na al lang geleden te hebben besloten de etappes 1 en 2 te sponsoren, kondigde de organisatie van de Tour Down Under 2011 op 5 januari jongstleden aan dat het bedrijf uiteindelijk ook de 6de etappe van de Tour Down Under 2011 sponsort.

  Terug naar de details van deze etappe ... Na het vertrek op zo'n 15 kilometer van Adelaide vinden de renners de eerste klim van de Tour Down Under 2011 na minder dan 12 kilometer in de wedstrijd, ter hoogte van Black Top Road in Hillbank. Halverwege tussen Mawson Lakes en Angaston staat de eerste sprint op het programma in Sandy Creek en nog geen 7 kilometer verderop vinden we de tweede sprint, in Lyndoch.

  In Tanunda komen de renners dan op het circuit wat ze 2 keer zullen afleggen. Bij de eerste doorkomst over de finishlijn in Angaston (na 80 kilometer) kunnen de renners energie opdoen in de bevoorradingszone. De finishlijn wordt getrokken in Murray Street.
  De kaart van het parcours van de etappe Mawson Lakes > Angaston van de Tour Down Under 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Mawson Lakes > Angaston van de Tour Down Under 2011

  Mawson Lakes > Angaston

  [X] Close

  2/ woensdag 19 januari 2011 - IG Markets Stage 2 - Tailem Bend > Mannum - 146 km

  De tweede etappe start in Tailem Bend, zo'n honderd kilometer ten zuid-oosten van Adelaide, richting Mannum, zo'n 50 kilometer noordelijker. De etappe loopt echter via een lus langs Kanmantoo waar de eerste sprint plaats vindt (na 53,3 km), de klim van Dawesley Hill en Charleston waar de renners zich kunnen bevoorraden. Hun tocht gaat verder naar het noorden tot aan Mount Pleasant waar ze de tweede sprint zullen betwisten alvorens richting de finish in Mannum te gaan.
  De kaart van het parcours van de etappe Tailem Bend > Mannum van de Tour Down Under 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Tailem Bend > Mannum van de Tour Down Under 2011

  Tailem Bend > Mannum

  [X] Close

  3/ donderdag 20 januari 2011 - Colemans Group Stage 3 - Unley > Stirling - 129 km

  Vorig jaar al vond de 3de etappe plaats tussen Unley en Stirling en dit jaar is dat weer het geval.
  Tot aan de sprint in McLaren Flat is het parcours precies hetzelfde maar in plaats van door te gaan richting de klim van Wickham Hill Road, gaan de renners dit maal verder richting het noorden, naar Kangarilla, voordat ze weer terug komen op het parcours van vorig jaar in Meadows. In Echunga vinden ze de tweede sprint en alhoewel het slotcircuit rondom Stirling hetzelfde is, komen ze hier niet meteen bij uit maar rijden ze eerst verder naar Hahndorf en de klim van Germantown Hill in Bridgewater.
  De kaart van het parcours van de etappe Unley > Stirling van de Tour Down Under 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Unley > Stirling van de Tour Down Under 2011

  Unley > Stirling

  [X] Close

  4/ vrijdag 21 januari 2011 - Mutual Community Stage 4 - Norwood > Strathalbyn - 124 km

  Terwijl vorig jaar de 4de etappe Norwood met Goolwa verbond over 149,5 km, gaat deze dit jaar van Norwood naar Strathalbyn over 124 kilometer. Het werkelijke vertrek vindt plaats in Athelstone en de eerste klim van de dag bevindt zich in Kersbrook met Checker Hill. 2 sprints staan op het programma: na 33 kilometer in Gumeracha en een kleine dertig kilometer verderop vlakbij Balhannah. De bevoorradingszone bevindt zich in Macclesfield en de renners gaan vervolgens rechtstreeks verder naar de finish in Strathalbyn zonder een plaatselijk circuit af te leggen.
  De kaart van het parcours van de etappe Norwood > Strathalbyn van de Tour Down Under 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Norwood > Strathalbyn van de Tour Down Under 2011

  Norwood > Strathalbyn

  [X] Close

  5/ zaterdag 22 januari 2011 - Jayco Stage 5 - McLaren Vale > Willunga - 131 km

  Het parcours van deze etappe is precies hetzelfde als die van de etappe Snapper Point > Willunga van vorig jaar. Dit jaar bestaat deze namelijk wederom uit twee circuits: een eerste circuit wat start in McLaren Vale en die doorgaat naar de finish in Willunga en weer terug komt in McLaren Vale via Snapper Point, Port Willunga en Aldinga en een tweede circuit rondom Willunga.

  De renners leggen het eerste circuit twee maal volledig af en het stuk tot aan Willunga een derde keer. Na de eerste en tweede ronde kunnen ze punten pakken in de tussensprints in Snapper Point.
  Ze eindigen de etappe vervolgens met twee keer het tweede circuit met daarin Willunga Hill die bij beide doorkomsten op de top punten toekent voor de trui van beste klimmer.
  De kaart van het parcours van de etappe McLaren Vale > Willunga van de Tour Down Under 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe McLaren Vale > Willunga van de Tour Down Under 2011

  McLaren Vale > Willunga

  [X] Close

  6/ dimanche 23 janvier 2011 - IG Markets Stage 6 - Adelaide City Council Street Circuit - 90 km

  Zoals gebruikelijk vindt de laatste etappe plaats op een circuit in het centrum van Adelaide. Dit circuit is 4,5 km lang en zal 20 keer afgelegd worden om tot een totale afstand van 90 kilometer te komen (vertrek om 13u15).

  In de 8ste en 12de ronde zullen de renners sprinten op de startlijn terwijl ze in de 10de en 15de ronde de laatste punten kunnen pakken voor het bergklassement op een minuscuul heuveltje wat luistert naar de naam Montefiore Hill.

  De finish staat gepland voor 15u15.
  De kaart van het parcours van het circuit in Adelaide van de Tour Down Under 2011 op Google Maps Het profiel van het circuit in Adelaide van de Tour Down Under 2011

  Adelaide City Council Street Circuit

  [X] Close

  Het parcours van de Tour Down Under 2011 in Google Earth

  Als u het parcours van alle etappes van de Tour Down Under 2011 wilt bekijken in Google Earth kunt u (na eventueel eerst Google Earth te hebben geïnstalleerd) klikken op de volgende link:
  > Download het parcours van de Tour Down Under 2011 in Google Earth
  De kaart van de Tour Down Under 2011


  Dit bestand maakt het niet alleen mogelijk om het parcours van alle etappes in Google Earth te bekijken maar ook om een virtuele vogelvlucht te maken over één of meerdere etappes.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 4605x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2011| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-parcours-du-santos-tour-down-under-2011-google-maps-google-earth-64742860.html

  | Roland TISSIER | dinsdag 11 januari 2011 om 10:38:40

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vijf ?