home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De interactieve UCI wielerkalender 2011, exclusief op paris.thover.com!

Toegevoegd: vrijdag 03 december 2010 om 9:04:01
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De interactieve UCI wielerkalender 2011, exclusief op paris.thover.com!Bent u wielerfan? Dan bent u vast al wel eens op zoek geweest naar de data van de komende Tour de France of misschien van de komende editie van de Tour Down Under! Misschien wilde u een overzicht van alle wielerwedstrijden in Nederland?

  Online wielerkalenders kent u wellicht één of meerdere ... maar heeft u de interactieve UCI wielerkalender al gevonden?

  De UCI wielerkalender 2011

  Ter gelegenheid van de Wereldkampioenschappen 2010 in Australië heeft de UCI de UCI wielerkalender 2011 aangekondigd.
  Zoals gebruikelijk is deze op de site van de UCI geplaatst in de vorm van een tabel voor elke kalender, de UCI World Tour 2011, de UCI Africa Tour 2011, de UCI America Tour 2011, de UCI Asia Tour 2011, de rijkgevulde UCI Europe Tour 2011 en ten slotte de veel beperktere UCI Oceania Tour 2011. Met name voor de UCI Europe Tour 2011, waarvan de tabel maar liefst 312 regels bevat (en dat was toen bijvoorbeeld de Tour du Haut Var 2011 nog ontbrak, terwijl deze ondertussen wel degelijk bevestigd is voor 19 en 20 februari 2011 plaats zal vinden), wordt het een en ander al snel ingewikkeld, moeilijk te gebruiken en onmogelijk om er wegwijs uit te geraken.

  Daarom heb ik besloten u vanaf nu de interactieve UCI wielerkalender aan te bieden (voorlopig met de kalender van 2011 maar normaal gesproken zullen ook de gegevens van de komende jaren er natuurlijk in verschijnen!).

  Een paar beschikbare functies ...

  Maar wat vindt u meer in deze interactieve UCI wielerkalender dan in de officiële versie? Een aantal extra gegevens maar veel belangrijker een eenvoudige toegang tot de gegevens ...

  Om te beginnen vindt u op de voorpagina van de interactieve UCI wielerkalender meteen de wielerwedstrijden die op dit moment bezig zijn, de komende wielerwedstrijden (ofwel de wedstrijden die binnen nu en 2 weken beginnen of ... de 5 komende wedstrijden als er minder dan 5 zijn in de komende 2 weken), de voorbije wielerwedstrijden die minder dan twee weken geleden verreden zijn en ten slotte ... een zoekmachine op basis van verschillende criteria en een klassieke zoekmachine op zoekwoord (die het mogelijk maakt te zoeken op de naam van een wedstrijd).

  De zoekmachine op basis van verschillende zoekcriteria
  Deze zoekmachine maakt het mogelijk alle wedstrijden te vinden die voldoen aan een combinatie van één of meerdere criteria die u aangeeft. U kunt zo alle wielerwedstrijden vinden die voldoen aan een combinatie van de criteria kalender, land, klasse en/of natuurlijk de datum waarop deze plaats vinden (de dag van de wedstrijd voor ééndagskoersen of één van de koersdagen voor etappekoersen).

  U kunt zo bijvoorbeeld alle wedstrijden vinden die plaatsvinden in Frankrijk in de klasse 2.HC maar ook alle wedstrijden die plaatsvinden in België.

  En om eenvoudige zoekopdrachten voor u nog makkelijker te maken vindt u in de rechterkolom rechtstreekse links naar de verschillende kalenders en de verschillende landen. De zoekmachine op basis van verschillende zoekcriteria is ook steeds in deze kolom terug te vinden, waardoor deze toegankelijk is vanaf alle pagina's. Alleen het zoeken op datum is slechtrs mogelijk op de voorpagina omdat de ruimte in deze kolom beperkt is!

  De rechterkolom bevat echter wel een kalender waarmee u meteen alle wedstrijden die op de door u gekozen dag uit de kalender plaats vinden kunt terug vinden (de etappekoersen die op die dag bezig zijn en de ééndagskoersen die die dag plaats vinden).

  Delen op Facebook en Twitter en de herinneringsdienst
  Daarnaast vindt u in de rechterkolom ook twee logo's die u wellicht bekend voorkomen: door hier op te klikken kunt u meteen elke willekeurige pagina van de kalender delen op Facebook of op Twitter! Zo kunt u de wielerkalender aan uw vrienden en bekenden leren kennen vanaf de voorpagina maar ook de lijst van wedstrijden in een bepaald land meteen delen vanf de pagina die u vindt door op een land te klikken in de rechterkolom, of natuurlijk één bepaalde wedstrijd vanaf de pagina die gewijd is aan deze wedstrijd ...

  En om er zeker van te zijn dat u uw favoriete wedstrijden niet mist kunt u zich inschrijven voor de herinneringsdienst waarmee u een herinnering ontvangt 1 tot 7 dagen voor het begin van de wedstrijden die aan uw criteria voldoen. U kunt er namelijk voor kiezen een herinnering te ontvangen voor alle wedstrijden of uitsluitend voor de wedstrijden die voldoen aan de door u gekozen criteria kalender, land en klasse en dat op het door u gewenste moment.

  De detailpagina van een wedstrijd ... en de resultaten!

  Vanuit de tabellen met wedstrijden op de verschillende pagina's van de interactieve UCI wielerkalender, krijgt u toegang tot de detailpagina van een wedstrijd door op de betreffende regel te klikken.

  Op deze detailpagina vindt u alle informatie over de wedstrijd zoals data, over hoeveel dagen de wedstrijd van start gaat, in welk land, welke kalender en welke klasse deze ingedeeld is, een link naar de officiële website indien beschikbaar (in deze versie zijn alle links gecontroleerd en u loopt dus normaal gesproken niet het risico om op sites terecht te komen die niets met een bepaalde wedstrijd te maken hebben), etcetera. Voor de etappekoersen vindt u, zodra deze beschikbaar zijn, ook de lijst met etappes en voor alle wedstrijden waar de resultaten van beschikbaar zijn vindt u ook deze meteen op de detailpagina van de wedstrijd.

  Zo heeft u bijvoorbeeld onlangs de resultaten van de Vuelta a Bolivia 2010 en de Tour d'Indonesia 2010 kunnen ontdekken of op dit moment de Vuelta al Ecuador en de Tour of Rwanda.

  Ontbreekt er iets? Heeft u suggesties?

  Deze interactieve UCI wielerkalender is ontwikkeld met gebruikers zoals u en ik in gedachte. Daarom is het doel deze zo ergonomisch mogelijk te maken en zo dicht mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van zijn gebruikers.
  Voldoet de kalender ondanks dat niet volledig aan uw wensen of ontbreekt er iets? Of heeft u een willekeurige andere suggestie? Aarzel dan niet en laat uw reactie hieronder achter om mij ervan op de hoogte te stellen (eventueel kunt u ook rechtstreeks contact met mij opnemen; u vindt mijn contactgegevens op de homepage van deze site)!

  Deze UCI wielerkalender op uw site?

  Bent u verantwoordelijk voor een site over de wielersport? Voor de site van een UCI wielerwedstrijd? Of voor elke willekeurige andere site waar deze kalender van pas zou kunnen komen?
  Dan is het wellicht interessant om te weten dat deze kalender beschikbaar is als White Label product waarmee het mogelijk wordt deze in uw site op te nemen, indien gewenst in de door u gekozen kleuren! Voor meer informatie hierover kunt u de pagina de UCI wielerkalender als White Label product raadplegen! Neem gerust contact met mij op om de verschillende mogelijkheden te bespreken ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 5608x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: UCI ProTour | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-calendrier-uci-2011-interactif-une-exclusivite-paris-thover-com-62250856.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 03 december 2010 om 9:55:51

 2. Een duidelijke uitleg bij deze prima kalender. Gek eigenlijk dat ze bij de UCI zelf niet op zo'n idee zijn gekomen.
  Voor informatie over wielerwedstrijden ga ik de site van de Internationale Wielerunie niet meer raadplegen. Het alternatief is er nu!!!
  Goed gedaan Thomas.

  | Tonn Vergouwen | vrijdag 03 december 2010 om 11:37:00

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer negen ?