dinsdag 23 november 2010 om 00u21

Na het succes van het Critérium International 2010 en de eerste editie van het drieluik op de weg op het eiland Corsica, kondigde ASO vandaag aan dat de wedstrijd bestaande uit 3 etappes verspreid over 2 dagen zich nog wat langer op Corsica vestigt.

Zuid-Corsica en de regio rondom Porto-Vecchio ontvangen tot en met 2013 de renners die deelnemen aan het Critérium International. En daarna?


Corsica en haar inwoners hervonden na lange afwezigheid (de Ronde van Corsica hield in de jaren 80 op te bestaan) de profwielrenners ter gelegenheid van de eerste editie van het Critérium International rondom Porto-Vecchio (bekijk de foto's van het Critérium International 2010: eerste etappe, Het vertrek van het Critérium International in Porto-Vecchiotweede etappe et derde etappe en de artikeltjes hierover in de rubriek Critérium International) terwijl deze wedstrijd in de Ardennen rondom Charleville Mézière hadden plaats gevonden in de 9 voorgaande jaren.

Dit werd een groot succes en Christian Prudhomme, directeur van de wedstrijd, vatte het destijds samen met de woorden: we hebben hier wegen gevonden die gemaakt zijn voor de wielersport. Alhoewel iedereen op dat moment natuurlijk hardop dacht aan het Grand Départ van de Tour de France 2013 wat verwacht wordt op Corsica plaats te vinden, droomden de aanwezige inwoners van Corsica bij deze eerste editie natuurlijk al van meer. Het contract, ondertekend samen met Georges Mela, Burgemeester van Porto-Vecchio, met een loopduur van 3 jaar laat deze droom dus werkelijkheid worden en het Critérium International terugkeren op deze wegen in 2011, 2012 en 2013.

Het jaar 2013 zou dus best wel eens een groots wielerjaar kunnen worden op Corsica met niet alleen de 81ste editie van het Critérium International maar ook het Grand Départ van de 100ste editie van de Tour de France ...
Pierrick Fédrigo
Voorlopig staat de volgende afspraak dus gepland voor de komende maand maart, om precies te zijn op 26 en 27 maart 2011 zoals we kunnen zien in de interactieve UCI wielerkalender voor het Critérium International 2011, voor 3 etappes. De Corsicaanse wegen zijn uitermate geschikt om de succesformule van het Critérium International met één bergetappe, één vlakkere etappe en één korte tijdrit, voort te kunnen zetten.

Welke renners zullen zich in 2011 vooraan laten zien om Pierrick Fédrigo op te volgen?

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 6575x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium International | Tour de France 2013

Reacties

Er zijn 5 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-criterium-international-reste-en-corse-jusqu-en-2013-61549479.html

    | Roland TISSIER | dinsdag 23 november 2010 om 09u46

  2. Cette fois j'espère bien pouvoir y être !

    | pascal | dinsdag 23 november 2010 om 11u06

  3. @Roland : merci :-)
    @Pascal : j'espère bien effectivement !!

    | Thomas Vergouwen | woensdag 24 november 2010 om 01u13

  4. Information importante, qui concerne d'abord Paris-Nice 2011, mais qui pourrait avoir des effets pour le Tour de France 2013 : Nuits-Saint-Georges ( berceau des meilleurs vins du monde !!! ), accueillera l'arrivée de la deuxième étape de Paris-Nice 2011 en provenance de Cosne-sur-Loire.
    Un essai (gagnant ?) pour la ville de Didier Retière ( un des 3 sélectionneurs du XV de France ) pour la Grande Boucle 2013 ?
    Roro 21 : te voila fixé !

    | Sanglier | woensdag 08 december 2010 om 18u21

  5. http://www.bienpublic.com/fr/accueil/article/4276178/Nuits-en-lumiere.html

    | Sanglier | woensdag 08 december 2010 om 18u23

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus één ?